Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 SGK girişim, %64 rapor oranım ve 4800 prim günüm var. Emeklilik..?

bayseyyah

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
işe giriş tarihi: 01.06.1997
özür oranı: % 64
şu anki prım gün sayısı: 4800

emeklilik cetveline göre 16 yıl 4 ay ve 3760 gün prım istenmekte

Tek başına rapor size erken emeklilik hakkı vermez %64 raporunuz ile 2. derece vergi indirim hakkı kazanmış iseniz,01.11.2013 tarihinde emekli olabilirsiniz.

arkadaşlar mrb. ben 2.derece engelli statusunde olup işe giriş tarihim1997/02
prim güns ayım ise 5000 dir. 01.10.2013 tarihinde ise inş. emekli oluyorum.

sorum acaba maaş hesaplama sitesinde bana çıkan tutar doğrumudur ? primlerim yüksek ödenmiş olmasına rağmen maaşı biraz daha fazla bekliyordum..

12.02.2013 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1183.38

Gösterge
9475
Ortalama Yıllık Kazanç
22.539,60
Ortalama Aylık Kazanç
3.766,50
Aylık Bağlama Oranı
60,00
Aylık Bağlama Oranı 2
41,00
Aylık Bağlama Oranı 3
27,98

primi doldurup yaşı beklemek istemeyenler emeklı olmak için nereye başvurması gerekmektedir.?

engellilere zaten yaş şartı yok. sandığınız neyse oraya başvurun.

ben özel bir şirkette engelli statüsünde çalışıyorum geçen sene ne zaman emeklı olabilirim şeklinde sgk/unkapanına sordum onlarda 01.10.2013 dediler..madem öyle neden bana primin dolunca emeklı olabilirsin demediler ?

merhaba arkadaşlar ben 3 yıldır bir şirkette çalışıyorum fakat vergi indiriminden yararlanmıyorum. bir kaç gün içinde bunun için başvurumu da yapacağım. merak ettiğim birşey var engelli çalışanlar daha erken emekli oluyor. Bu kapsam da benim çalıştığım 3 yılı hesaba katacaklar mı? Çünkü hiçbir yere engelliyim çalışıyorum diye başvurmadım. Benden haberdar olacaklarını sanmıyorum. Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler..

bence arkadaşın sorduğu başka bişeydi

primi doldurup sigortalı süresini doldurmadan emekliliğimizi verebilir miyiz demek istiyoo

Yaştan kastınız ne tam anlayamadım? Benim vergi indirimim var 3000 güne yakın prim ödemem de var yaklaşık 8 yıllık sigortalıyım(2005 sigorta girişim) internette okuduğum yazılarda %44 engellilik için toplam sigortalılık süresi 18 yıl 4400 gündü sanırım yani her ikisi de aynı anda olacak benim bildiğim kadarıyla. Mesela normal şartlarda yaş şartı yok derken benim 4,5 yıl sonra emekli olmam anlamına gelmiyor. Ayrıca toplam sigortalılık süresi 18 yıl olacak yani ben 8 yıldır sigortalıyım 18 yıl sigortalılık şartımdan dolayı 10 yıl daha beklemem gerekiyor ama prim ödemem de 4-5 yıl sonra bitiyor arada 4-5 sene daha beklemem lazım emekli olabilmem için. İki duruma da dikkat ediniz.

Hem sigorta yılının dolması hem de prim günlerinizin dolması şartı gerekiyor. Yaş şartı yok derken priminiz dolunca emekli olacaksınız anlamına gelmiyor. İkisi birlikte olacak özetle.

Emeklilik hesabı yapılırken tüm primler dikkate alınır. Sakat statüsünde çalışıp çalışmamanın bir önemi yoktur.

Emeklilik için hem prim gün sayısı hem de sigortalılık süresi şartı tamamlanmış olmalı.

3600 gün prim şartını tamamlayan kişiler işten ayrılmak isterlerse, emeklilik gerekçesiyle kıdem tazminatlarını alıp işten ayrılabilirler.

2008_oncesi.PNG

işsiz geçen dönemde ödenmeyen primler hakkında ?

herkeze selam.

sigortalı olduğumuz süre zarfında işsiz olduğumuz dönemlere ait ödenmeyen primleri elden ödeyebiliyormuyuz.
mesela benim primim fazlası ile doldu fakat emeklı maaşını yüksek alabilmek için boş olan dönemlerin ödemesini yapabilirmiyim ?
tabi bizler engelli olduğumuz için askerlık ödemesi durumumuzda yok.

syg.

Üst Alt