Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 sigorta girişim ve %43 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

orhan225

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
3
Merhaba; benim %43 engelli raporum var 1997 sgk girişim var 5280 günüm var bunun 4900 ü sgk kalanı bağkur şuan sigortalı olarak çalışmıyorum aktif bağkurluyum emekli olmak için ne yapmalıyım vergi indirimine başvuramam diye düşünüyorum erken emekli olabilir miyim.

Mevcut yasa çıkmadan emekli olmanız lazım. Mümkün olan en kısa sürede bir yerde çalışıyor görünerek; hemen yarın oluyorsa yarın bir iş yerine başlayacaksınız, işyerinden alacağınız yazı ile vergi dairesine gidip vergi indirimine başvuracak ve gelen cevapla birlikde sgk dan emeklilik müracaatı yapacaksınız. Vergi indirimi için sizin sadece bir yerde çalışıyor görünmeniz lazım tek eksiğiniz bu

Bağkurlu olarak çalışıyor görünüyorum illa bir yere sigorta lı olarak girmemmi gerekiyor.

Prim gününüze göre sgkdan emekli olacaksınız bu yüzden vergi indirimi gerekiyor. Vergi indirimi içinde çalışıyor olmanız gerekir. Nasıl ki yarın memurluğa başlayıp memuriyetten emekli olamayacaksanız son 3,5 yıl bağkurdan yatmadığı için bağkurdan olmazsınız. Şuan bağkurlu olmanızın bir faydası yok size.

Peki vergi indirimi almam için işe başlayacağım il ve ilçenin önemi varmı yada hangi ilde işe girersem o ilin vergi ddairesinemi başvurmam gerekşyor

Sanırım başka şehirde olan bir tanıdığınız üzerinden başlamak için soruyorsunuz. O konuda bilgim yok. Normalde bulunduğunuz şehirde size en yakın olan vergi dairesine gidip başvurabilirsiniz ama siz hemen yapacağınız için dilekçe ve iş yeri yazınızı bir an önce elden yapmanız gerekecek. İkametgahınızın olmadığı bir şehirde işe girip, başka bir şehirden müracaat etmeniz göze batar mı bilemem

Peki bu belgeyi almak için belli bir süre varmı ne kadar sigortalı görünmem lazım mesela uarın gşrişimi yapsam ne kadar zaman sonra vergş daşrwsine gştmeliyim

@Blac_sea,

Ben evime en yakın vergi dairesine gidip yaptım. Taratıp tamam diyorlar 2 dk sürmüyor. Yani iş yerine bağlı olana gidilmesi zorunluluğu yok benim bildiğim de sigorta dolandırıcılığı gibi görünmemesi adına farklı farklı şehirlerde hemen yapmak sıkıntı çıkarırsa çıkarabilir.

@orhan225 3-4 hafta sürüyordu en son vergi dairesinden gelen yazı. Yasanın Ocakda çıkacağını düşünürseniz ucu ucuna yetişecek sizin işlem. Yarın iş yeri yazısı alsanız sgk girişiniz yapılarak tabii, hemen gidip başvurabilirsiniz. Ama işte göze batar mı bilmiyorum. 1 ay bekleseniz e devletten de müracaat edebileceksiniz vergi indirimine ama işte zamanlama ters.

Engeliniz tek bir hastalıkdan mı parça parça mı ?

@orhan225, Engelli kadrosunda çalışıyor gösterirse tam detay ve miktarını hatırlamamakla birlikde, işveren bir miktar daha düşük sgk primi ödüyordu diye anımsıyorum. Ama bu prim desteği işkur üzerinden alımlarla mı oluyor, nasıl oluyor o detayı çok bilmiyorum. Şu aşamada sizin dediğim gibi mümkün olan en kısa sürede giriş yapıp dilekçe vermeniz önemli sadece. İş yerinin muhasebecisine sorun nasıl uygun olacaksa onu yapın. Raporu dilekçe ve yazı ile birlikte vergi dairesine vereceksiniz, vergi dairesi o raporu zaten işlem sonunda işyeri yazınıza ek olarak sunacak.

Bu gün sgk girişim yapıldı şuan sgklı olarak göremiyorum e devlette görünüyor ne zaman maliyeye gitmeli yım bunun bşr süresi varmı iş başından sonra

Erken gitmenin sıkıntısı olacaksa neden olacağını dün yazmaya çalıştım ama ben olsam pazartesi, salı giderim yıl sonu yoğunluğu nedeniyle gecikmeler olursa yetişmeyebilir. Yeni kanun çıkarsa emeklilik şansınız nasıl olur bilmiyoruz şuan tam olarak ama parça parça %40 civarı engeli olanların durumu zorlaşacak gibi görünüyor

Yarın cumartesi pazar malum. Bekleyin bakalım forumdan farklı şeyler söyleyen çıkacak mı..

E devletten başvuranlar var vergi indirimi için videolar izledim ben de çıkmıyor bilginiz varmı acaba

@orhan225, İşe girişiniz yeni olduğu için ve işveren bu aya ait primlerini SGK'ya bir ay sonra bildirdiği için sistem şu an çalıştığınızı göremez. İşim hızlı sonuçlansın istiyorsanız vergi dairesine gidip başvuru yapmanız gerekiyor.

Engelli Raporun ve o işyerinde çalıştığına dair imzalı kaşeli yazı ile gideceksiniz başvuracaksınız.

Raporda herhangi bir eksiklik yanlışlık görmezse Maliye Sağlık Kurulu sonuçlanması en fazla 30 gün falan sürüyor.

Son düzenleme:
@BnymnYldz,
Belgeleri aldım çalıştığım yer ilçede ben ilçeyemi başvurmam lazım il merkezine gitsem olurmu ben yaşadığım yerin il merkezine daha yakınım

@orhan225, Önce yakın olan merkeze gitmeniz daha mantıklı gibi. Engelilik servisi varsa oraya sorabilirsiniz kabul ederlerse başvuruyu işiniz biter. Olmaz derlerse gitmeniz gereken yer hakkında bilgi verirler.

@BnymnYldz,
İş yerinden çalışma belgesi yazan bir belge verdiler muhasebecide tam anlamıuor kaşe imza var bu belge yeterlimı acaba resim yğkleyemedim bıraya whatsağptan yardımcı olabilirmisin boşa gitmeyi m vergi dairesine olurmu 05319650746

@orhan225, Hangi vergi dairesi ise o vergi dairesine hitaben bir yazı olacak.

XXXX kişi şu tarihte işyerimizde çalışmaya başlamakta olup halen çalışmaya devam etmektedir gibi bu tarzda bir yazı olacak. Tarih İmza Kaşe

Siz aldığınız yazıyı götürün orada yardımcı olacaklardır.

Bu adresde sizin ve işyerinin yazacağı dilekçe örneği var. Muş yazanı gideceğiniz vergi dairesi neresi ise ona göre değiştirin.
xxx Vergi Dairesi Başkanlığına gibi
Kimlik fotokopisi, sigorta giriş bildirgesi, sağlık kurulu raporunu da ek olarak sunacaksınız.

@orhan225,

Merhaba,

Engelli vergi indirimi belgesi almak için ilgili vergi dairesinin engelli servisine başvurmak için gittiğinizde yeni bir işe giriş bildirgeniz olduğunu ilgili memur e-devlet aracılığı ile görüyor.

Sizin yanınızda engelli sağlık kurulu raporu ve tüm tetkik ve tahlilleri götürmeniz gerekiyor.(2019 yılından önce alınmış engelli sağlık kurulu raporu ise),eğer 2019 yılından sonra engelli sağlık kurulu raporu aldı iseniz sadece rapor yeterli ,çünkü tüm tetkik ve tahillerin sağlık sistemine yüklü olması hastane için zorunlu işlem sayılıyor ancak siz yinede yanınızda bulundurabilirsiniz.

Saygılar.

@orhan225, @BnymnYldz,
@orhan225, Hangi vergi dairesi ise o vergi dairesine hitaben bir yazı olacak.

XXXX kişi şu tarihte işyerimizde çalışmaya başlamakta olup halen çalışmaya devam etmektedir gibi bu tarzda bir yazı olacak. Tarih İmza Kaşe

Siz aldığınız yazıyı götürün orada yardımcı olacaklardır.

@BnymnYldz, arkadaşımız dediği gibi başvuru dilekçesi olması gerekiyor tabiii

saygılar.

@mehmet-41,

600 günüm var eytden olmam için o yğzden uğraşıyordum

@Bilgi Hazinedir,

Denizli merkez vergi dairesine gittşm engelli bölümü var orda evraklara baktılar tamam dediler evrak teslim birimine verebilir sin dediler verdim sana msj gelecek 2 hafta içinde dediler msj gelince gel buradan evrağı ala bilir sin dediler

Hazır dilekçe verdiler onu doldur dum sadece sağlık kurulu raporu işe giriş bildirgesi bu evraklar yeterli oldu bugün teslim ettşm vergi dairesine hayırlısıni bakalım herkeze bilgi ve yardımları için teşekkür ediyorum sonucu buradan paylaşacağım gelince

Bu evağın takip edebileceğim bir yer varmı akibeti hakkımda takip eilebiliyormu

@orhan225, sms geliyor o sms geldiğinde işyeri gib adresinden çıktı alabilir yada işte direk verdiğiniz yerden isteyebilirsiniz. Sonrasında sgk ya emeklilik dilekçesi vereceksiniz o yazı ile. Kendi gib adresinizden de bakabilirsiniz ama sadece verdiğiniz dilekçe görünür detay görünmez.

Arkadaşlar kafama bir soru takıldı vergi şndirimş başvurumu pazartesi yapmıltım ama benim vergi borcum var bu durumu etkilermi ödemelimiyim

Üst Alt