Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 SSK giriş 1440 gün primim ve % 80 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

34ccuyavuz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ii geceler ben uğur yavuz

gecırmıs oldugum amalıyattan dolayı %80 rapor aldım. ses kaybı. yasım 29.
1997 sigorta girişim var ve 1440 gün pirimim vardır 1800 gün denen emeklılık yasasından yararlanırsam ne kadar maas alırım?

tabii bu arada iş bulamıyorum sesımın yokluıgundan

İlk işe girdiğiniz tarihten sonra rahatsızlanıp %80 oranında raporunuzu almış olmanız ve maluliyet cetveli 'ne göre malul sayılmanız gerekli.
Bu duruma uygunsanız 10 yıllık sigortalılık ve 1800 gün ile malulen emekli olabilirsiniz.
Başkasının bakımına muhtaçlık söz konusu ise 10 yıllık sigortalılık süreside aranmaz. 1800 gün tamamlandığında başvuru yapılabilir.

Eğer ki maluliyet cetveline göre malul sayılmıyorsanız sakatlık cetveline göre %40 ve üzeri rapor oranlarıyla birinci,ikinci ve üçüncü dereceden vergi indirimi alarak erken emeklilikten yararlanabilirsiniz.

ben geri kaln acık pirim gün ödemelerimi askerlıgımı borclanıp 1800 gün emeklılık için basvuruda bulunmak istıyorum ama ne kadar maas alırız sizce

Emekli maaşı yatırılan prim tutarına göre değişiklik arz eder..

Üst Alt