Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 ssk girişim, 3.derece vergi indirimim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Suat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

benim size EMEKLİLİK hakkında bir sorum olacak.

Öncelikle ben 1980 Doğumluyum.A SKERE gitmeden ve ENGELLİ RAPORU almadan önce 1997'yılında SSK lı olarak işe başladım 06 12 2003'te %45 göeme kaybı olarak DEVLET HASTANESİ kurulundan rapor aldım
rapor aldıktan sonra VERGİ İNDİRİMİ alınması gerektiğini bilmiyordum.tam 3 sene sonra 23 05 2006 tarihindede DEFTERDARLIK a müracaatta bulundum ve KESİNLİKLE RAPORUMUN ASLINI istedi bende vermedim.
Tekrar HEYETE gir RAPOR AL dediler. Bende tekrar HEYETE GİRDİM ve bana VERGİ DAİRE KAŞELİ SARI RESMİ BİR MEKTUP geldi adresime.
Mektupta EMEKLİ olabilirsiniz yazıyordu..

1.1980 doğumlusunuz ve 17 yaşında ssk lı olmuşsunuz ilk olarak 18 yaşınızı tamamladığınız 19 dan gün aldığınız tarih ssk giriş tarihiniz olacak...
ilgili genelge ekte http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html
2.18 yaşından sonra ssk lı olduğunuz için emeklilik şartlarınız ise 3.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 18 yıl 4080 güne tabi olursunuz..
.../.../1999+18: ..../.../2017 yılında emekli olabilirsiniz. Noktalı yerlerede doğum tarihinizi (gün ay olarak) yazdığınız vakit tam emekli tarihini bulursunuz..

Üst Alt