Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 SSK girişim var. Vergi indirimi hakkı alırsam nasıl ve ne zaman emekli olurum?

melihce

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
sigortam başlangıcım 17.02.1997 ozamandan buyana 3064 primim var sol kalçamda protez takılı ancak sağ tarafada protez takılacak doktorun deşine göre ben emekli olmak istiyorum ne tür emekli olabilirim yardım ederseniz sevinirim

Hastalığınızdan dolayı 3.derece vergi ind.hakkı alır iseniz ;
Vergi ind.müracaatı için izlemeniz gereken yol ise
Çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair bir belge alarak il de iseniz Maliyeye (mükellef hizmetler birimine) ilçe de iseniz Mal müdürlüğüne vergi ind.için müracaatta bulunacaksınız kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek ve gerekli tetikler yapılarak hastane raporunuzu (en az %40 almanız gerekli) Maliyeye yollayacak maliye de Ankara'ya gönderecek 45-60 gün sonra iş yerinize bu hakkı kazanıp kazanmadığınız yazılı olarak bildirilecek..
Bu hakkı alır iseniz;
17 yıl 3920 güne tabi olursunuz..
17.02.1997 +17 : 18.02.2014 yılında emekli olabilirsiniz ...

vergi indrimi alırsam 3920 primi doldurmam şartmı

%40-59 arası üçüncü dereceden vergi indirimi alırsanız 17 yıl 3920 günden emekli olursunuz 3920 tamamlamanız şart bu durumda

emeklilk

arkadaşlar benim sigota başlangıcım 17.02.1997 bu ana kadar 3170 oluyo benim sol kalçamda protez takılı anacak sağ tarafada protez takılacak aynı zamanda boyun ve omuzdada var anlayacanız eklem yerlerinde rahatsızlığım var hangi türlü emekli olabilirim malülenmi yoksa erken emeklilikmi bu iki emeklilikde hangi daha olumlu şayet erken emekli olursamnasıl müraacat etmem gerekiyo lütfen yardımcı olun

lüyfen yardımcı olun

kardeş sen yeniden rapor al doktorla konuş % 60 dan fazla vermeleri lazım daha erken emekli olursun ama malunen olursan az maaaş alırsın haberin olsun

hakan kardesım arkadsımız dırek %60 rapor alırsa malulen emeklı olamaz malul olması ıcın saglamken sakat kalırsa oyle yanı ssk ıken arkadsımız sakat kadroda ıse baslamıs %60 alırsa 2 cı derece vergı ındırımıyle 16 yıl 4 ay ıle 3760 gunle emeklı olur

Malulen emekli olabilmek için malululiyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek.

Ya da sakatlık oranı cetveli'ne göre tüm rahatsızlıklarınız için verilecek oranlar balthazard formülü ile toplandığında %60 ve üzeri rapor alabilirseniz, mahkeme yoluyla da olsa malulen emekli olma şansınız olabilir: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Bunun dışında, orana istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi hak ettiğinizde Yaşlılık emeklilğiniz yukarıda İlker'İn yazdığı şartlarda olur. Yok, %60 ve üzeri raporla 2. dereceden sakatlık indirimi alırsanız, o zaman da emekliliğiniz 16 yıl 4 ay sigortalılık süresi ve 3760 gün primle mümkün hale gelir.

bu rahatsızlarda % de kaç verir örneğin mesala %40 ile 60 arası verirse ilk nereye başvuracam birde sağlık kurulunda heyete gircem şayet %40 ile 60 arası verirlerse maliye tekrar rapor istermi

Hangi oranda rapor verilir bilemiyorum.

Bence defterdarlığa gidin ve sakatlık indirimi için başvuru yapın. Onlar sizi hastaneye gönderir... Verilecek oran ve hak edeceğiniz sakatlık indirimi derecesine göre Yaşlılık emekliliği için planlama yaparsınız
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Ama yok, malulen emeklilik işini de öğrenmek isterseniz, o zaman bence en doğru yol tedavinizi yürüten doktora "maluliyeti gerektirecek oranda rapor alabilir miyim" diye sormanızdır. Onlar "vet" derse, o zaman deftrerdarlıkla uğraşmadan, malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvuru yaparsınız. Onlar hastaneye sevk eder ve maluliyetiniz onaylanırsa, hemen malulen emekli olursunuz...

%85 raporumla ve 3200 gün prim günümle emeklilik şartlarım nelerdir?

Arkadaşlar bügün sağlık kurulunda %85 rapor aldım hastalığın teşhisi ise ankiloz hastalığı benim 3200 primim var bu şartlarla ne gibi emekli olurum

Emekli olmak icin 2 yolunuz var.

1: Rapor oraniniz % 60 ve uzeri oldugu icin "malulen emekli" muracaati yapabilirsiniz.

2: Malul emekliligi red edilirse, vergi indirimi icin en yakin vergi dairesine muracaat edip (calisan veya isyeri sahibi olmaniz gerekir), vergi indirimi hakki elde etmeniz gerekir.

2. yol normal emekli olma yoludur, farki daha erken surede emekli olmanizdir. Erken emekli surenizi soyleyebilmemiz icin, ssk baslangic tarihini soylemeniz gerekir.

Not: Ankilozon Spondilit icin son zamanda alinmis en yuksek orani almissiniz. Sadece Ankiloz icinmi bu oran, baska hastaliklar varmi? Sadece ankiloz ise hangi eklemleriniz tam olarak tutuldu..

ssk başlangıcım 17.02.1997 benim rahaysızlığım sol kalçada protez takılı sağ tarafada protez takılma olasılığı yüksek boynumda 3 kemik kaymış her iki omuzda rahatsız anlayacağınız eklem yerlerim hepsi sakat

Malulen emeklilik icin, malul cetvelinde her 2 omuzun ankilozu maddesine gore "malul" olma sansiniz var.. Once buna muracaat edin..

Malulluk red edilirse, malul derecesinde olup malullugu reddedilenler 3920 gun ile emekli olurlar. Dolayisi ile 3920 gun ile emekli olmaniz kesin 1 durum.

2. yol ise;

Vergi indirim hakki elde edip, alinan orana gore emekli olma durumu.. Bunun icin burada genisce bilgi var.

dün % 85 RAPOR ALDIM VERGİ İNDİRİMDEN FAYDALANMAK İÇİN TEKRARDAN RAPOR İSTERLERMİ

Bu orandaki raporla malulen emekli olabilirsiniz. Malulen emekli olmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapın. Sizi hastaneye sevk ederler ve oradan alacağınız rapor istinaden malul olduğunuza kanaat getirirlerse hemen malulen emekli edilirsiniz.

emeklilik melihce

benim % 85 raporum var kasımın 3 ünde aldım bu raporu primim ise 3200 ssk başlangıcım 17.02.1997.vergi indimi için başvuracam tekrardan rapor isterlermi raporumda sürekli yazıyo hastalığım ise ankiloza spondilit hastalığı birde malülenmi yoksa erken emeklilikmi iyi

Malul emekli maasi ile erken emekli maasi arasinda rakam farki yok.

odenmis gun ve prime esas kazanciniz alacaginiz maasi belirler.

Ama..

Malul emeklisi, is yeri acamaz ve 1 baska is yerinde calisamaz.

Erken (yaslilik )emeklisi normal emekli muamelesi gorur.. Is yeri acma ve emekli oldukdan sonra 1 baska is yerinde (is veren tarafindan SGDP ) odenerek, calisma hayatiniz devam edebilirsiniz.

%85 raporum var sürekli yazıyo ssk başlangıcım 17.02.1997 pirimim ise 3200 nezaman emekli olurum bana diyolarki biri 3920 gün pirimimle emekli olursun diğeride diyorki 3760 gün pirimimle olursun diyorlar not malulen için değil erken emeklilik için istiyorum lütfen buna çözüm bulun o0na göre yol cizeyim saygılar

Melihce ;

Emeklilik icin izlemeniz gereken yol(lari) yazdik.

Ayni soruyu tekrar sormussun.

Peki ; Sirasi ile yeniden yazalim. Sade ve anlasilir 1 dille.

Emeklilik icin 2 yolun var.

1: Malulluk (rapor oranin buna musait).. Ama sen malulluk istemiyorsun ..

2: Erken (Yaslilik) emeklisi.. Bunun icin vergi indirimi hakki elde etmen gerekiyor. % 85 olarak almis oldugun rapor ile Vergi Dairesine, gelirler bolumune gidip basvuru formu al.. Formu elden isverenine getirip imza-kase attir. Sonra raporunu da ilistir ve muracatini yap. Yaklasik 2 ay icerisinde sana (is verene tebligat gelecek) kacinci dereceden vergi indirimi ( raporun % 85 olmasi, yuksek saglik kurulunun aynen kabul edecegi anlamina gelmez) kazanirsan, emekli tarihin/gun sayin degisecek..

Rapor 3. dereceden vergi indirimi olarak onanirsa = 17 yil 3920 gun
Rapor 2. dereceden vergi indirimi olarak onanirsa =16 yil 4 ay 3760 gun
Rapor 1. dereceden vergi indirimi olarak onanirsa = 15 yil 3600 gun

% 85 olarak aldigin Saglik Kurulu Raporu , Maliye Yuksek Saglik Kurulu tarafindan aynen kabul edilirse 1. dereceden vergi indirimi elde edersin ki o zaman 15 yil 3600 gun ile emekli olursun.

primim asgari ücretten yatırılıyor 3250 primim var erken emekli olursam nekadar maaşım olur ssk başlangıcım 17.02.1997

%85 raporum var. Vergi indirimine başvurursam rapor oranım düşer mi?

arkadaşlar vergi dairesin başvuracam bşvurmadan önce sizden bilgi almak istiyorum sorum şöyle benim ssk başlangıcım 17.02.1997 pirimim ise 3230 % 85 raporum var rapor tarihi 03.11.2011 yani 1 ay olmadı hastalığım ise ankilozo spondolit+servikal lomber kalça ankiloze sol opere sağ coxartroz+ankiloze spondilit maliyede vergi indiriminde başvursam raporum % 85 den aşağı düşermi düşse ne kadar düşer saygılar

raporun başvurusunu vergi indirimi diye yaptıysanız istemezler

Maliye'ye müracaatından 45 gün sonra düşüp düşmeyeceğini öğreneceğiz zaten sana yazılı olarak bildirilecek.şuan bu soruna buradan net bir cevap alman imkansız......

arkadaşlar sağlık raporumda sol opere coxartroz sağ coxartroz %40 servikal %50 lombertorokal %5 sağ kalça %25 sol kalça %25 toplamda %145 oluyo kişinin özür oranıda %85 yani anlatmak istediğim %145 olan baltazar formülüyle veya cetveliyle %85mi oluyo vergi indirimde bu oran düşermi

melihce arkadaşım bende senin gibi 3 ay önce hastaneden saglık rapor aldım. % 62 olarak vergi indirimi için baş vurdum.% 52 le 3.dereceden vergi indirimi için hak kazandım hastalıgım a.s + orta derecede gogüs daralması var.arkadaşim senın raporunu iyşallah düşürmezler net cevabı sonuç gelmeden kimse bilemez

Düşmez merak etme 1.derece olarak onaylanır gelir.

dün vergi dairesine evrakları verdim vergi indirimi için inşallah bir sorun cıkmaz vergi indirimi sonuç nezaman belli olur veya nereden takip edebiliriz

Ankara Maliye sakatlık indirimi takip: 0312 415 32 06 & 0312 415 27 05

Üst Alt