Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1997 SSK girişim ve %63 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

keopsEs

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben %63 engelliyim,

ssk giriş: 1997
d.tarihi: 01/04/1981

ne zaman emekli olabilirim acaba?

18 yaşından önceki sigorta, emeklilik hesabı yapılırken sigorta başlangıcı sayılmaz.
97'deki sigortalılığın tam primle miydi, yoksa staj mahiyetinde miydi?
18 yaşını tamamladıktan sonra tam primle sigortalı olduğun tarih tam olara nedir?
%63 rapora temel olan sakatlığın ilk sigortalı olduğun tarihte var mıydı?
Rapora istinaden defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirimin var mı?

97'deki sigortalılığın tam primleydi, o zamanlar sakatlık indirimim ve raporum yoktu. ssk bilgilerimin başlangıç kısmı şöyle:

2006 Yılı Genel Toplamı
91 1,628.40 BAHAR BAHCECI 16/01 45348 199802 1A 0 53 91.47 08/07 BAHAR BAHCECI 16/01 45348 199801 1A 0 120 200.21 0

1998 Yılı Genel Toplamı

173 291.68 BAHAR BAHCECI 16/01 45348 199703 1A 01/12 30 36.94 0

1997 Yılı Genel Toplamı
30 36.94

Genel Toplam
377 4,130.72

Esin;
ilk ssk girişinde 19 yaşından gün almadığınız için ilk ssk girişiniz 19 yaşından gün aldığınız tarih olan 01.04.1999 dur..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html
%63 raporunuz ile 2.derece vergi ind.hakkı kazanmış iseniz.
17 yıl 3840 güne tabi olursunuz..
01.04.1999+17: 02.04.2016 tarihinde engellilere tanınan erken emeklilik hakkından faydalanarak erken emekli olurusnuz

benim daha toplam 377 günüm var, kaç yıl ssklı çalışmam lazım?

ilker yazmiş yukarida 17 yıl 3840 gün çalışmaniz lazim

tamam tüm cevaplar için çok teşekkür ederim..

Vergi indiriminden yararlanırsam emeklilik süreme her hangi bir açıdan yansır mı?

vergi indirimin olmadan engellilere verilen erken emeklilikten yararlanamazsin yukarida verilen süeler vergi indiriminiz var sayılarak yazilmiştir vergi indiriminiz yok ise düz statüde emekli olursunuz

ssk ayın 1inde başlayacak, işe gireli bir hafta oldu, engelli vergi indirimi için kendim mi başvuracağım?

Evet kendin müracaat edeceksin iş yerinden çalıştığına dair belge al ve maliyeye (mükellef hizmetler birimine) müracaatını yap elinizdeki raporunuz güncel ve yeni tarihli ise maliye kabul eder eski tarihli ise yetkili hastaneye sevk eder ve yeni rapor talep eder.

Bana olduğu gibi.2007 de aldığım raporu kabul etmedi.hakem hastaneye sevketti hala heyete girecem.. :((

Raporum yeni ve süresiz geçerli. Cevaplar için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar bir sorum daha olacak;

İş yerim küçük, burada çalıştığıma dair belge nasıl olacak? Patronun yazıp imzalayacağı Dilekçe şeklinde mi?

BU SİZİN HAZILAYACAGIN DİLEKÇE ÖRNEGİ:

........... Vergi Dairesi Başkanlığı’na

193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 2454 sayılı Kanunla değişik 31.maddesi ile getirilen Sakatlık İndirimi’nden istifade etmek istiyorum.
Dilekçeme ilişkin Nüfus Kâğıdı suretim ve çalıştığım işyerinden aldığım çalışma belgem ve Sağlık Kurulu raporum ilişiktedir.

Gerekli işlemin yapılması hususunu saygılarımla arz ederim.

ad soyad tc no
imza

BU DA İŞYERİNDEN ALACAGIN ÇALIŞTIGINA DAİR YAZI ÖRNEGİ

T.C. Gelir İdaresi Başkanlığı

............ Vergi Dairesi Başkanlığı
(Mükellef Hizmetleri Grup Müdürlüğü)

.......Vergi dairesi.......nolu ........ünvanlı .........ssk numaralı işyerimizde ....ssk numaralı ......(çalışanın adı)..../.../...... tarihten itibaren çalışmaktadır.Engelinin tespiti,vergi indiriminden yararlandırılması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

şirket kaşe
yetkili imza
adres bilgileri

Üst Alt