Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 giriş ve %46 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

Edways

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar banada yardımcı olursanız sevinirim 83 dogumluyum 98den sigorta girişim var 2014de %46 engelli raporu ve vergi indirimi aldım ben bu şartlarda malulenmi veya engelli emeklilik içinmi nezaman hangisi için müracaat etmeliyim benide bilgilendirirseniz sevınırım teşekkürler

vergi indirimden emekli olun zaten emeklilinizde gelmiş hayırlı olsun tabiki pirim doldurduysanız

Toplam pirim 6400 neolarak müracaat etmeliyim

Edways

Sigorta başlangıç tarihinize göre emeklilik şartlarınız 18 yıl 4080 gün olmakla birlikte, bu 18 yılın hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz tarih itibariyle başlar.

Bu durumda;
Gün/ay/1983+18=gün/ay/2001 emeklilik hesabına esas alınacak sigorta başlangıç tarihiniz olacaktır.

Gün/ay/2001+18= gün/ay/2019 tarihinde emekliliği hak edersiniz.

Ne olarak müracaat etmeliyim

Selam arkadaslar %46 raporum var 6500primim var bu sartlarda malulenmi yoksa erken emeklilik için muracat etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim

Edways engeliniz hakkında bilgi verebilir misiniz? doğuştan gelen bir engel mi, çalışma sırasında mı oluştu?

Edways

%46 Raporla nasıl malul olmayı düşünüyorsunuz? malulen emeklilik için en az %60 Raporunuz ve maluliyet cetveline göre malul sayılmanız gerek bu şartlarda malulen emekli olamazsınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@Edways

Malulen emekli olmanız imkansız

Yine de istersen Alo170 arayabilirsin

Edways mrb kazanılmış vergi indiriminiz var galiba değilmi? doğum tarihinizi gün/ay/şeklinde yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Edways
Malulen değil vergi indiriminize istinaden erken emekli olacaksınız.
Emeklilik şartlarınıza ait detayları yukarıdaki 24.11.2018 tarihli mesajımda belirtmişim zaten.

Edways

Vergi indiriminden emekli olabilirsiniz bu normal emeklilik demek yani emekli olduktan sonraki süreçtede çalışmak hakkı sağlıyor size Malulen emeklilik 1800 gün ve en az iş gücünün maluliyet cetveline göre %60 kaybetmiş olan kimselere tanılan emeklilik hakkıdır ve bu kimseler malul emekli olduktan sonra çalışamazlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bilginleriniz için teşekkürler düşünürbilir

15.03.1983 sigorta başlangıcı 1998 8ay

Bunun bir tablosu çizelgesi yokmu acaba

Selam arkadaslar bugün sigorta mudurlugune gittım %46 vergi indirimim vardı emekli olabilirsın dedıler bunun aylık maaşı ne kadardır acaba birde emekli olmam için işten çıkmam gerekiyormuş iş yerınde 15 yıldır çalişiyorum kendi istegımle çıkarsam tazminat alabilirmiyim bilgilerıniz için şimdiden teşekkürler

Edways hayırlı olsun emekliliğiniz.
ne kadar emekli maaş alabilirsin bir şey diyemem ama emekliliği hak ettiğiniz için işten ayrılacağınız için tazminatınızı alırsınız.

Selam arkadaslar %46 vergi indirimim var ve emekli olabilecegimi ögrendım ama iş terınden çıkış ksgıdı getırmen lazım dediler aynı iş yerınde 15yıldır çalişiyorum kendi istegımle çıksam tazminat alabilirmiyim 7000gun prımım var ne kadar maaş alirim

Edways

SGK'dan emekliliği hak ettiğinize dair yazı aldığınızda kıdem tazminatınızı alıp işten çıkmayı hak edersiniz.

Tesekurler oturan boğa maaşım ne kadar olur acaba

Selam arkadaslar benim %46 raporum ve vergi indirimim var müracaat etmeden önce sgkdan Emekli olabileceğimi öğrendim ve bana kagıtda çıkardılar Emekli olabilir diye Ben de müracaatımı yaptım ama internet üzerinde baktığımda İsmimin yanında ret yazıyor acaba kabul olmadımı Ağustos’un 5de müracaat ettım

Edways

Emeklilik mi reddedilmiş anlamadım. Gerekçesi elinize ulaştığında anlayabiliriz

Üst Alt