Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 giriş ve 6100 gün ile nasıl erken emekli olabilirim?

solmaz61

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese slm ben üniversitede hastanesinde uyku apnesi %35 tip 2 diyabet %20 sonuçları ile %48 sürekli heyet raporu aldım 1998 ssk girişim ve 6100 günüm var emekli olabilmem için hangi yolları izlemeliyim.işyerinin bağlı olduğu vergi dairesi farklı bir ilde.teşekkür ederim

solmaz61

O rapor karşılık defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettiğinizde erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Vergi indirimi için işlerinizin bağlı olduğu ile evrak vermeniz işleri hızlandırır.

S.a uzun zaman oldu yukarida bahsettiğim raporu 2 yil önce Ankara maliyeye yolladım sürekli olarak %48 geri geldi isyerime ve ben emekli olmadım şimdi emeklilik için basvurmayi düşünüyorum tekrar rapor almaya gerek var mı ve başvuru işlemleri hakkında sizden bilgi alabilirmiyim i

solmaz61

Merhaba,

Bülent Bey'in dediği gibi engelli vergi indirim raporu sonrası SGK emeklilik servisine başvurabilirsiniz.Anladığım kadarıyla elinizde süresiz engelli vergi indirimi raporu mevcut ve halen çalışıyorsunuz.Seçeneklerden bir tanesi SGK emeklilik servisine elinizde engelli vergi indirimi raporunun bir örneği ile gidip emekli olabilir yazısı(emekliliği hakkettiğiniz gösteren resmi bir yazı) talep edebilirsiniz.Bu yazı işyerinize ulaştığında yasal haklarınızı(kıdem tazminatı,yıllık izin ücreti) alarak ayrılabilirsiniz.

İkinci seçenek SGK emeklilik servisine gidip yanınızda engelli vergi indirimi raporunu bir örneği ile gidip ben emekli olmak istiyorum dersiniz ve işlemleri başlatırlar.Bu durumda yasal haklarınızı ne yazıkki alamazsınız.

Bu her iki durum sonunda emekliliği aldığınızda ,isterseniz ve işvereniniz kabul ederse tekrar aynı işyerinde yada çalışmak isterseniz başka bir işyerinde işe girebilirsiniz.Bu durumda hem emekli maaşı ve çalışmanızdan dolayı 2. bir maaş alabilirsiniz.Burada takdir size kalmış.

Beyan ettiğinize göre sigorta başlangıç tarihiniz ve SGK prim gününüz her şartta engelli vergi indirimi ile emeklilik koşullarını sağlıyor.Sorduğunuz soruda merak ettiğiniz konu olan belge geçerliliği takibi devam ediyor.Aldığınız belge süresiz bir engelli vergi indirimi raporu ise o zaman istediğiniz bir zamanda kullanabilirsiniz.

Saygılar.

Çok teşekkür ederim.20 Ocak 2021 tarihinde basvurmayi düşünüyorum.Baska bir işletmede başlayıp kidem tazminatımıda alarak devam edeceğim.

Üst Alt