Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 giriş ve 6400 pirim gün ile özel bir bankanın sandığından emeklilik şartlarım!?

Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba özel bir bankada çalışıyorum bankanın kendi emekli sandığı var. Sgklu değilim. Ama emeklilikte aynı kanuna tabiyiz. 1998 yılında yılnda girdim. 6400 pirim günüm var. Allerjik astım bronşitim var . Guvatırda nodül var. Bunlar için ömür boyu ilaç kullanıyorum. Boyun fıtığından ameliyT oldum. 4-5-6 omur iliklerinde protezvar. Bilekte sinir sıkışmasından ameliyat oldum. Diğer bileği dede başladı. Vergi indirimi emekliliğe başvurabilir miyim.

Gülsüm yıldırım

Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor verilir bilemiyorum. Ama şansınızı deneyin mutlaka. Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden %40 ve üzeri rapor alabilirseniz bu raporla sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuracaksınız. O hakkı kazandığınızda emeklilik kriterleriniz aşağıdaki gibi olacak:

2008_oncesi.PNG

Peki bankanın kendi özel emekli sandığı. Sgklı değilim. Ama aynı iş hukukuna tabiiyiz. Bizde de engelliler çalışıyor. Sıkıntı olmaz sanırım değil mi. Direk hastaneye gidip rapor için başvurabilir miyim. Yoksa önce gitmem gereken bir yer var mı

Gülsüm yıldırım

kendiniz rapor alabilirsiniz. Sonra o raporla defterdarlıkta vergi indirim hakkı kazanmak için başvuracaksınız. O hakkı da kazandığınızda -gün ve süre şartı da tamam olmak şartı ile- emeklilik için kurumunuza başvurabileceksiniz.

Birşey sormak istiyorum. Ben temmuzda girdim kurula 1 yıl süreli rapor 39 da kaldı. Şubatda yeniden giricem

Benim sgk yok. Bankacıyım 21 yıllık. Banka özel enekli sandığına bağlıyım. Şuan ayrılsam bile kıdem tazmınatını almayı hak ettim. Şubatdaki girdiğim kurulda %40 ı geçse ve yine süreli rapor çıksa. Ben emekliliğimi istesem. Kıdem tazmınatını alıcam ve banka emekli sandığındaki parayı alıcam. Ve maaşa bağlanıcam. Rapor süresi dolduğunda tekrar %40 verilmezse. Ne olucak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Carpediem33

Sizde bankacıydınız dimi. Nir sonraki kurula girinceye kadar maaş alamıcam sadece değil mi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Burada önemli olan rapor süreniz değil, vergi indiriminizin süresi; raporunuz süreli olsa bile vergi indiriminiz süresiz olursa (benim rapor 2 yıllıktı, indirim ise süresiz). Rapor süreniz bitse bile maaş almaya devam edersiniz. Ben de banka emeklisiyim, sandığa sorduğumda bizim için önemli olan vergi indiriminizin süresi demişlerdi, siz de sorabilirsiniz.

Ama keşke çalışmaya devam etseydim, o tempoya alışmış bünye emeklilikte şaşıyor, benim rahatsızlıklarım daha da arttı...

Üst Alt