Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 girişim, 4100 günüm ile emeklilik şartlarım nedir?

Oya...

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Bir konuda tecrübenize danışmak isterim.
Son iki yıldır çalışmıyorum ve bir süredir ölüm / yetim maaşı alıyorum.
Sigorta başlangıcım Ağustos 1998, 4100 gün ödenmiş primim var.
Eğer % 40 oranında engelli raporu alabilirsem, kendi emekliliğim için başvuru yapabilirim, zannedersem.
Engellilik nedeniyle ilk olarak vergi dairesine başvuru yapıp, sonrasında mı hastaneye başvuru yapıyoruz? Yoksa ilk olarak hastanenin sağlık kurulundan randevu alsam olur mu?
Ayrıca son iki yıldır çalışmadığım için vergi dairesi dilekçemi kabul eder mi? Çünkü okuduğum kadarıyla başvuru için işyerinden bir evrakta isteniyormuş.
Teşekkür ederim.

@Oya...kardeşim Ufukalp bey yada OturanBoğa ..bey ikiside bu konularda uzman etiketleyip sormak istediklerine en doğru cevapları alırsın ben ve birçok arkadaşımız onlara danışıyoz sağolsunlar eksik olmasınlar yardımcı olmaya çalışıyorlar ..allah yardımcın olsun..

1999 öncesi sigorta girişi olanlar 3600 günden normal emekli olabiliyor. Rapor almanıza gerek yok :)

Merhaba,
Yaşa takılıyorum, benim sigorta başlangıcım nedeniyle 18 yıl + 4080 gün + 56 yaş şartlarını karşılamam gerekiyor. 1999 öncesinde sigortalı olanların da emeklilik süreçleri kademe kademe ayrılmış.

@Ahmet Topuz

Merhaba Ahmet Bey,
Etiketleme işlemi nasıl yapılıyor, yardımcı olabilir misiniz?
Çok teşekkür ederim.

isimlerin üstünü tıklayıp basılı tutup cvp yazan yere ğelip mausu bırakın bu kadar..

Öncelikle @sweet guy yukarıda bahsettiğiniz gibi bir şey yoktur. O sadece kısmi emeklilik için geçerli ve onda bile kademeli geçiş ve yaş şartı var.
@Oya...
En az %40 ve üzeri bir rapor ile 3.derece vergi indirimi aldığınızda hemen emekli olabilirsiniz, şartlarınız oluşmuş.
Vergi indirimine başvuru için sigortalı bir işte çalışıyor olmanız şart. Geçici olarak bir işe girip başvurudan 10 gün sonra çıkış yapmak da mümkün.
Bir üyeyi etiketlemek için kısaca isminin önüne @ işaretini koymanız yeterlidir.

Ufukalp

Merhaba Ufukalp Bey,
İş arıyorum ama maalesef hiç geri dönüş yok.
Acaba en azından şu an çalışmıyorken; hastanelerin sağlık kurullarına direkt olarak randevu alıp, vergi indirimi nedeniyle rapor almak istediğimi belirtsem; değerlendirme olumlu bulunursa; raporu aldıktan sonra örneğin altı ay sonra işe girsem vergi indirimi için vergi dairesine başvuru yapabilir ve devamında emeklilik başvurusu yapabilir miyim?

Bir diğer sorum da; kısmi emeklilik için; şartlarım uygun mu? Sigorta başlangıcım Ağustos 1998, ödenmiş primim 4100 gün.

Kısmi emeklilikte mi yoksa engelli emekli maaşında mı daha yüksek aylık bağlanır?

Çok soru sordum, özür dilerim.
Çok teşekkür ederim, sağ olun.

@Oya...
Oya Hanım, bireysel başvuru ile rapor alıp sonradan vergi indirimi için kullanabilirsınız. Ama hastane kuruluna başvuruda vergi indirimi için demeyin, o zaman vergi dairesi sevki isterler. Örneğin engelli kmlik kartı, ücretsiz şehiriçi ulaşım falan deyin.
Kısmi (yaştan) emeklilik için sigorta başlangıç tarihinize göre kadınlarda aranan yaş şartı 52 dir.
Vergi indirimi ile emeklilikte maaş tamamen normal emeklilik gibidir, önceliği buna verin derim. Zaten yaşınızın da tutmadığını düşünüyorum.

@Ufukalp Bey, cevaplarınız, yardımlarınız için çok teşekkür ederim, sağ olun.

Üst Alt