Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 SGK girişim, %40 raporum var. Ne zaman emekli olurum?

mehmetaraz

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
2
% 40 raporlu 1998 ssk girisli ve 822 ssk pırımım var,suanda ozel bı sırkette özürlü kadrosunda çalısmaktayım,822 ssk 1050 gunde emeklı sandıgından pirimim var ve hala emeklı sandıgı dvm etmekteyım vergi indirimı ıcın basvurdugumda ankara dan olumsuz cvb geldi,ben kanunlara göre ne zmn emekli olabirim?

İlk önce hangi kuruma prim ödediğinizi öğrenelim ssk ya mı ödeme yapıyorsunuz yoksa emekli sandığına mı ?

şuanda emekli sandıgına ödeme yapılıyor ssk degil ilk girişim ssk ödeme yapılıyordu

Emekli sandığı dediğiniz, kamu değil, özel sektör, değil mi?

Defterdarlıktan sakatlık oranı cetveli'ne göre alınan % 40 ve üzeri raporunuza karşılık sakatlık indirim hakkı elde edemezseniz, sakatlıktan dolayı erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmanız da mümkün olamaz maalesef.

Eğer sakatlık indirimi hak ederseniz, emeklilik kriterleriniz aşağıdaki tabloya göre belirlenecek.

2008_oncesi.PNG

evet emeklı sandıgı özel bi bankada özürlü kadrosundayım YAKLASIK 7 AY ONCE VERGİ DAİRESİNE VERGI INDIRIMI ICIN BASVURDUGUMDA ANKARADAN RET CEVABI GELDI TEKRARDAN YAZI GONDERSEM BIR SONUC ALABILIRMIYIM SAG GÖZ MONOKULER OLDUGU ICIN OZURLUYUM SONUC ALABILIRMIYIZ?

Maalesef, sadece bir gözdeki görme kaybı için % 40 ve üzeri rapor almanız mümkün değil.

Emeklılık

slm suan % 40 raporum var ve bu raporu 2006 yılında sag gozumden aldım sag gözum protez ve kronik karaciger hastasıyım sureklı doktor kontrolundeyım portal hipertansıyonum da var, ara ara mide kanaması geciyorum
doktorum rapor oranını yukselt malulen emeklılık basvurusu yap dedı cünku calısmamı engellemeye basladı bu hastalıklarım suan da özel bı bankada engellı kadrosunda calsıyorum vergı ındırımı onayım red geldı 2 sene once % 40 raporumu 2006 aldım
suanda emeklı sandıgına baglı calısarak 2050 prım gunum var 1998 sıgorta ılk gırıs tarıhım

kısaca demek ıstedıgım % 40 raporumu kronık karaciger hastalıgı ve portal hipertansıyon hastalıgımla bırlestırp raporumu yukseltebılırsem emeklı olabılırım nasıl bı yol ızlemem gerek yardımınızı beklıyorum

kuruma malülen emeklilik için şahsen baş vurmanız yeterli hastaneye sevk ederler şartlar malülen emeklilik için uygun sa başka birşey yapmanıza gerek yok otomatikmen emekli olursunuz şunuda söyliyeyim kurum malülen zor emekli eder vergi indirimi onaylamamışsa malüllük çokdaha zor allah kolaylık versin

tek gozden vergı ındırımı onaylamıyorlar ama kronık karaciger hastalıgımla berabaer cetvele gore oranım %40 dan yuzde %55 veya %60 cıkıyor oranım yukseldıkten sonra tekrardan gonderıcem vergı ındırımı ıcın...insallah alırım cunku her an sankı mıde kanaması olacak korkum var

% 40 ve üzeri raporunuzu alırsanız sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuru yapın. Eğer o hakkı elde ederseniz, erken Yaşlılık eaylığından yararlanabilirsiniz. Onun şartları da yukarıda aktardığımtablodaki gibidir.

Üst Alt