Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 sigorta başlangıcı, 5466 pirim günü ve %76 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

gandalf

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

17.12.2021 Tarihinde Basaksehir Devlet Hastanesinden %76 ile Engelli Raporu aldim Rapor suresiz
Engelli emekliligi hakkinda sizlere danismak istedigim birkac sey var belki benzer durmda olanlar yol gosterebilir

Sigorta baslangic tarihim : 1998
Uzun vade prim odeme gun sayisi : 5466
En son 2014 yilinin 7. Ayina kadar prim odendi. Bu tarihten sonra yurtdisinda calistim.

degerlendirmeye alinirken Cizelgeye gore 1998 sigorta baslangiciyla 17 yil sigortalilik suremin olmasi gerekiyor .
benim durumumda, 2014 -1998 = 16 yil mi sigortaliligim mi var yoksa 2021-1998 = 23 yillik sigortaliligim mi ?
Emneklilik basvurusu icin nasil bir yol izlemeliyim ?

Yardimci olursaniz sevinirim.
Tesekkurler, Saygilar

su anda ktif olarak calismiyorum. Vergi indirimi alabilmek icin bir sureligine bir yerde calisacagim. Calismaya baslar baslamaz vergi indirimine basvurabilir miyim ? Emeklilik basvurusu sirasinda calismak zorundamiyim yada isten cikip emeklilik surecinin bitmesini bekleyebilirmiyim

Vergi indirimi geldik ten sonra sgk ya emeklilik icin basvurmayi planliyorm ?

Yardimci olursaniz goruslerinizle sevinirim
Tesekkurler Saygilar

gandalf

Emekliliğe temel olan tarih gün/ay/1998 +

2008_oncesi.PNG

Vergi indirimine başvuru için çalışıyor olmalısınız. Başvuru sonrası işten ayrılmanıza mani bir durum yok. O hakkı kazandığınızda emeklilik için sigorta müdürlüğüne gidebilirsiniz

Bulent Bey
Oncelikle tesekkur ederim yazdiklariniz icin
kafama takilan, yada tereddutte oldugum birkac konu var onlari size danismak isterim

1.Bir is yerine giris yaptiktan sonra hemen vergi indirimine basvuracagim bunda herhangi bir -su kadar calismis olmalisin - gibi bir on sart yok diye biliyorum dogrumudur ? Benim anladigim basvuru sirasinda sigortaliligin tescil edilmis ve hizmet kaydinin olmus olmasi yeterli diye biliyorum dogrumudur ?

2. Ankaradan Engelli Vergi Indirimi onaylandiktan sonra hemen Emeklilige basvurabiliyorum. Basvuru surecinde aktif calisan olmak zorunlulugu yok diye anladim. Engelli Vergi Indirim Belgesini Ankaradan Calistigim sirkete gelir gelmez ayrilsam bir sikinti yasamiyorum degil mi sgk tarafindaki emekliligin degerlendirilmesi surecinde ? yoksa sgk tarafindaki surec tamamlanan kadar aktif sigortali olarak calismaya devam etmek daha mi garanti olur diye tereddutum var ?

3. Emekli Maasi Hakedis/Baglama orani vs ilk sigortalilik tan bu yana hesaplanan birseydir degil mi ? Cekincem su son isyerinde dusuk maasla calisacagim, Engelli Vergi Indirimi Belgesini alana kadar calisip emeklilige basvuracagim. son maasin az olmasi emekli oldugumda alacagim Maasa olumsuz yansirmi ?

Tesekkurler Saygilar

gandalf
sigortalı olduğunuz ana başvuru yapabilirsiniz her hangi bir sıkıntı yok. 1 2 gün bile sigortalı olsanız yeterli yazıyı beklemenize gerek yok. o yazı iş yerine geldiğinde o da yaklaşık müracattan sonra 1,5 2 ay sürüyor. o yazı ile sgk ya gidip emeklilik başvuru formunu verirsiniz . 1,5 2 ay içersinde maaş bağlarnır. aklınızda olsun başvuruyu 1ile 30 arasında yaparsanız bir dahaki ayın 1 ile emekli olursunuz. kafanızda soru işareti kalmasın işleyiş bu şekilde rahat olun

MRM

Cok tesekkur ederim cevabiniz icin
bir sorum daha olacak
Engelli Vergi indirimi Ankaradan geldikten hemen sonra basvuru yapamayabilirim sehir disinda olacagimdan dolayi
Ankaradan Engelli Vergi indirimi yazisi geldikten 1-2 ay sonra sgk ya basvuru formu vermem bir sorun (hak kaybi kabul edilmeme vs gibi) olur mu ?
gorusunuz nedir ?
Tesekkurler, Saygilar

gandalf

1- Evet

2- Evet. Vergi indirimine başvurduktan sonra sigortalılığınızın sonlanmasında bir sakınca yok. 1 aylık sigortalılık dahi kâfi

3- Son maaşın az olması önemsiz. Zaten düşük maaş bağlanacak. Asgari ücretin iki katı maaşla çalışmışsanız 2200 tl ancak bağlanır. Asgari ücret ortalama ile çalışmışsanız 1500 tl.

4- Vergi indiriminden sonra ne zaman emekliliğe başvurduğunuzun bir önemi yok. İsterseniz 10 yıl sonra emekliliğe başvurun.

gandalf
Bülent arkadaşımızın dediği gibi istediğiniz zaman başvuru yapabilirsiniz.

Üst Alt