Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 sigorta girişim, 2017 memurluğa başlama tarihim. Ne zaman emekli olabilirim?

bertan

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 1998 sigorta girişim var 5600 gün primim var 2017 de memurluğa atandım bu durumda ben ne zaman ve nasıl emekli olabilirim.bilgisi olan arkadaşlar varmı ?

bertan

1261 gün memur olarak devam ettiğinde, 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliğini hak edeceksin

2016 da memur oldum yeni aldığım %43 raporla emeklilik için izlemem gereken yol nedir

Merhaba arkadaşlar 1998 sigorta girişim var 7100 gün primim var. 2016 yılında memur oldum 20 gün önce %43 rapor aldım.emeklilik için izlemem gereken yol nedir. Bilgisi olan var mı? Ben sgkdanmı yoksa emekli sandığından mı emekli olabilirim?

bertan

5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliği için kurumuna başvuracaksın. Sevkle alacağın rapordaki oran yeterli olduğunda emekliliğin onaylanacak.

bertan

2017 yılındaki atandığından beri 3,5 yıl(yani 1261 gün) doldu ise emeklilik için gerekli adımları atabilirsiniz.

Tam olarak memurluğa atanma tarihiniz nedir?

Zaten primleriniz dolmuştur çoktan.

Emekli sandığından emekliliği haketmişsiniz.

Çünkü son 3 buçuk yılıda "Emekli Sandığı" ndan olarak doldurduğunuz için primlerinizde fazlasıyla yeter zaten.

1261 günü geçmiştir

Üst Alt