Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 ssk, 2012 bağkur girişim var. %40 rapor alırsam ne zaman emekli olurum?

gökhan59

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım daha siteyi çözemedim konuyla alakalı değil ama benimde merak ettiğim bir kaç konu var nereye yazıcağımı bilemediğim için ilk forma sormak istedim hata yaptıysam herkezden özür dilerim ama kafam çok karışık yardımcı olursanız yol gösterirseniz çok teşekkür ederim.

2008 yılından beri ankilozan spondolit hastasıyım embrel iğne kullanıyorum yıllardır
son 3 aydırda şekerim çıktı hap kullanmaya başladım rahatsızlıklarım bunlar.
37 yaşındayım
1.7.1998 tarihinde ssk ya girişim oldu
2012 ye kadar yaklaşık 1910 gün ssk ödenmişliğim var
ardından dükkan açarak bağkura geçtim şu an aktif olarak dükkan işletiyor ve bağkur ödüyorum burdanda 1600 gün gibi prim ödemişliğim var
eğer askerlikte ödersem 18 ay askerlik yaptım 540 gün daha eklersem 4080 günüm oluyor toplamda

yüzde 40 üzerinde rapor alırım diye düşünüyorum ssk 18 yıl 4080 gün bağkurda 18 yıl 4680 gün olarak okudum internette benim ssk olarak 18 yıl ve 4080 günüm doluyor ancak bağkurluyum şuan ne yapmalıyım nasıl bir yol çizmeliyim kendime
lütfen yardımcı olun herkese tşk ederim yanlış yaptıysam af ola

gökhan59
Son 2520 gün primin fazlası olan 1261 gün hangi statüden ödenmişse o statüden emekli olursunuz, kural bu.
SSK dan emekli olmak isterseniz en az 3,5 yıl daha hiç ara vermeksizin çalışarak 4A statüsünden 1261 gün prim ödemeniz gerekir.

sigorta süresi doluyor ama prim günümüz dolmuyor neden böyle ayrım oluyor ki ssk ile bağkur arasında sonuçta ikiside insan ben bağkur ödüyorum aylık 600 lira az mı ne tatilimiz var ne de hastasın diye çalışamamazlık minimum 14 saat her gün çalışıyorsun ondan sonra sen bağkurlusun 4680 gün ödeyeceksin sen ssk lısın 4080 gün ödeyeceksin böyle bir ayrım çok saçma bence

gökhan59 sana naçizane bir tavsiyede bulunmak isterim.Alacağın rapor oranını bilemediğin için,öncelikle bunu netleştirmen gideceğin yol için önemlidir.Bunu öğrenmek için ise,bulunduğun ildeki rapor vermeye yetkili bir hastaneye müracaat ederek engel oranı tesbitini iste.Bu işlem için bir ücretde ödemezsin.Buradan alacağın orana göre hareket edersin.Şayet %60 yada üzeri bir oran alabilirsen bu durumda Bağkurdan 16 yıl hizmet süresi ve 4320 gün prim şartı ile,28. madde kapsamında emekli olabilirsin.Bu durumda askerlik borçlanması yaptığında fazla bir prim eksiğin kalmaz.Şayet rapor oranın %60 altında olursa bu defa 4680 gün prim ve 18 yıl hizmet şartı ile Bağkurdan emekli olabilirsin ki,bu durumda 600 gün daha prim yatırman gerekir.Ssk dan emekli olmak istersen bu defa son 7 yıl kavramı devreye girecek ve 3.5 yıl daha yani 1261 gün prim ödemen gerekecek.

Şu durumda Bağkurdan emekli olmak senin için daha avantajlı görünmekte.Hem Ssk ya göre daha erken emekli olacaksın,cebine emekli maaşı girecek,hemde fazladan prim ödemeyeceksin.Artık karar sana ait.

tşk ederim başgedikli aynen dediğine katılıyorum en manıklısı bu rapor alındığında ne kadar süresi vardır misal yüzde 60 rapor aldım primim dolmuyor 10 ay sonra 4320 günümü doldurdum bu raporum yinede geçerli olur mu tekrar benden rapor istenilir mi bir de raporum düşük çıktı diyelim tekrar dan rapor alma sürem ne kadardır 1 sene 2 sene böyle bir zaman dilimi var mı istediğin zaman rapor alınabilir mi

başta belirtiğim gibi 2008 yılından beri ankilozan spondolit hastasıyım yıllardır enbrel kullanıyorum 3 4 aydırda şekerim yüksek çıktı günde 3 adet hap kullanıyor şekerimi düşürüyorum anladığım kadarıyla tip 2 diyabetim ben özür raporum ne olur sizce fikri düşüncesi olan yazabilir mi

gökhan59 Engellik tesbiti için alacağın raporu,emeklilik işlemi için kullanamazsın.Emeklilik şartlarını tamamladığında,Sgk ya müracaat ederek 28.madde kapsamında hastaneye sevk olarak,yeniden rapor alman gerekir.Tip2 diyabet için %20 oranında rapor alırsın.As hastalığı için verilecek oranı ise doktorlar,bu hastalığın vücutta bıraktığı tahribata ve tutuluma göre belirler.Bu yüzden önceden engel tesbiti yaptırarak,alacağın oran hakkında bilgin olmasını istedim.

2000 yılın da askerlik görevimi yaparken son 1.5 ayım kala nöbet tutarken kalçama aniden bir ağrı girdi ayakta kıpırdayamıyor sesim çıkmıyor gözlerimden yaşlar süzülüyordu neye uğradığımı şaşırmıştım sağolsun bir arkadaşım benim durumumu fark edince nöbetçi astsubaya söyledi beni apar topar sağlık ocağına götürdüler doğu da merkez ile 115 km uzaklıta bir ilçe de askerliğimi yapıyordum akşam üstü olduğu için zar zor 1 2 saat sonra doktora ulaştık doktor gelip bir ağrı kesici vurdu bastı gitti yarın gel muayene ederiz dedi ertesi gün muayene etti kas gevşeltici ağrı kesici yazdı 10 gün yatak istirahati verip yolladı 10 gün yattım sere serpe ne nöbet ne iştimah ne görev offf askerliğimin en güzel günleriydi :) tabi sayılı gün çabuk geçiyor 10 gün geçmiş ama ilaçlarım daha gelmemişti o sıralarda da yeni komutanlar gelmiş pek bizi tanımıyorlardı yeni gelen komutana çıkarak durumumu anlattım ilaçlarımın gelmediğini rahatsızlığımı falan tekrar sağlık ocağına çıkıp istirahat alayım mı diye sordum oda gerek yok sen iştimah a çık ayrıl nöbet görev yazılmasın sana söylersin dedi off canıma minnet dedim içimden paso yatmaya başladım zaman geçti ertesi gün tezkere alıyorum iştimah ta komutan ayrılanlar ayrılsın dedi ve yarın tezkereciler de ayrılsın dedi ben tabi ayrıldım diğerlerine görev paylaşımı yaparken ayrılanların arasında bana gözü çarptı ya sen daha iyileşmedin mi dedi ben de ya komutanım iyi sayılırım dedim ama yarın tezkere alıyorum o yuzden ayrıldım dedim :) komutan dan vayy diye bir cümle çıktı biraz tebesümle askerliğimin son 1.5 ayı süperdi anlayacağınız. ardından geldik evimize zaman zaman ağrılarım oldu çıkmadığım doktor kalmadı baktırmadığım yerim kalmadı hepsi kas gevşeltici ağrı kesici yazıp durdu havadan sudan falan filan dan yolladılar ceplerim de hiç bişey olmasın ağrı kesici mutlaka olurdu bir gün arkadaşım ya gökhan sen de suna pekuysal hastalığı olmasın dedi baksana eğilmeye başladın yürüyüşün değişti dedi ve beni derin düşünceler sardı eczacı bir arkadaşıma söyledim durumu o da sağolsun istanbuldan çok iyi bir prof. randevu aldı beyin cerrahi ardından düştük ist yollarına bir sürü film tahlil istedi benden hepsini yaptırdım tekrar gittiğimde filmlerime tahlillerime baktı benlik bişeyin yok demesiyle bir daha dünyam yıkıldı sanki ardından doktor seni romotoloji doktoru bir arkadaşımıza yönlendireyim dedi senin romotizmal rahatsızlığın olabilir dedi eh dedim tekrar tekrar dolaşçaz doktorları diye içimden geçirdim herneyse zar zor kısa sürede randevu aldık yaptırdığım filmler le tahlillerle izzet freskonun yanına vardım kısa bir muayeneden sonra tahlillere filmlere bakmıştı tekrar dan bişeyler istedi mi hatırlayamıyorum emar mı istemişti ilaçlı ilaçsız oteki doktor da mı yaptırmıştım bilemedim şimdi herneyse bana ankilozan spondolit hastası olduğumu söyledi ve ben öyle çok mutlu olmuştum ki anlatamam ya hemen aradım ailemi benim hastalığım buymuş diye içim içime sığmıyordu çok iyi olacağımı bütün ağrılarımda kurtulacağımı söylemişti Allah razı olsun izzet bey den tabi ki tedaviye başlayınca hastalık hakkın da bilgi aldıkça ciddi bir rahatsızlığımızın farkına vardık. yıllarca ist hastanelerinde yollarında geçirdik zamanımızı Allah razı olsun 3 4 senedir de tekirdağ da romotoloji doktorumuz var yollar da sefil olmuyoruz artık işte böyle benim bu hastalık la tanışmam :) başınızı ağrıtıysam özür dilerim güzel bir site bende bunu paylaşmak istedim HASTAYIZ OGLUM HEPİMİZ HASTAYIZ :)))

saol Allah razı olsun başgedikli

Sgk dan 3920 prim günün olmasi lazim en iyisi sgk ya git ordan daha iyi öğrenebilirsiniz

ben bağkurluyum ahmet arkadaşım deneniliyor ki bağkurlu çalışma gücünde kayıp oranı yüzde 60 ve daha çok olanı 15 yıl sigorta süresi 3960 günde prim isteniyor emeklilik için ben bunu askerliğimi ödeyerek 4080 güne çıkartıyorum ve bu şekilde emeklilik hakkını kazanıyorum

bunu denesem mi diye düşünüyorum yoksa acele etmeyip biraz daha mı beklesem
yüzde 40 ı rahat alırım diye düşünüyorum ama 60 ı geçer mi bilemiyorum işte bir 10 ay ödeyip %50 – %59 arası olanlar 16 yıl, 4 bin 320 gün bunu deneyip olmazsa en son da 20 ay ödeyip yüzde 40 üzerinden mi emekliliği takip edeyim
yani ne olcak ilerde denersem yüksek çıkarsa raporum bu sefer de askerliği ödememe gerek kalmaz diye düşünüyorum çok ta bir kayıbım olmaz

gökhan59

Bugün yapacağınız emeklilik başvuruları ilerde yapacağınız olası emeklilik başvurularına zarar vermez

bagkur.PNG

Üst Alt