Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 SSK başlangıcım ve %90 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

murat karakulak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar.

28 mayıs 2003 yılında trafik kazası sonucu omurilik felçlisi oldum ve kaza anında herhangi bir sağlık güvencem yoktu. 2004 yılında kendi işyerimi açtım ve 6 yıl 2 aylık bağkur primim daha öncelerden ise 150 günlük ssk primim bulunmakta.
fakat kazadan sonra herhangi bir sakatlık raporu verilmedi amma doktorlar seviyemin yüzde 90 oldunu söylediler.
ben ne zaman emekli olabilirim? ve ne kadar emekli maaşı alabilirim.

halan bağkurluyum ama çok zor şartlarla yatırmaktayım.

bana yardımcı olursanız sevinirim

150 günlük ssk priminizin yattıgı tarih nedir...
Kazadan önce yatırılmış ise malulen emekli olursunuz....

ilk işe başlama 1998 temmuz ayı 20 iş günü,2000 yılında 107 gün.kaza geçirme tarihinde ssk yoktu.2004 yılında bağkurdan iş girişim var

İlk sigortalı olduğunuz tarihten sonra maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybınız oluştuğu için 1800 gün prim şartınız da dolmuş ise, malulen emekli olabilirsiniz.
Bunun için sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvuru yapmanız yeterli. Sizi hastaneye sevk edecekler, hastane maluliyete dair rapor düzenleyecek, sgk sağlık kurulu raporu değerlendirecek ve malulen emeklilğinizi onaylayacak.

Not: Malulen emekli olduktan sonra çalışan statüsünde sigortalı olamazsınız. Olursanız emekliliğiniz iptal edilir.
Geniş bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/eme...-isyeri-acarsam-emekli-maasim-kesilir-mi.html

Üst Alt