Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 SSK giriş. Sonrasında kaza geçirdim ve %95 raporum var. Emeklilik şartlarım..?

BELÇİM

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
merhabalar,
1998 yılında ssk girişim yapıldı,bi süre yatırıldı ama net bilmiyorum kazada geçirince ilgilenmemiştim açıkcası.ama bu yenı yasadan dolayı bende hakkım varsa kullanmak istiyorum.%95 engelli raporum var. bu durumda (erken) emekli olama şansım varmı.eğer hakkım varsa ona göre harekete geçeyim.
saygılar

Belçim hanım;
İlk sigortalı olduğunuz tarihte her hangi bir rahatsızlığınız/hastalığınız olmadığınız anlıyorum 1998 yılından itibaren ödenmiş ssk priminiz 1800 gün ise kuruma malulen emekli olmak için müracaat edebilirsiniz..

bugun e-devlet şifresi alıp bakıcam ama prim günü o kadar çok değil.kredi çekip toplu para yatırsam emekli olamazmıyım,

Geriye dönük toplu ödeme maalesef yok..Siz prim sürenizi öğrenin ona göre değerlendirme yapalım

Ancak 1800 gün prim tamamlandığında malulen emekli olunabilir...

Benim de bır sorum olacak...1800 günden emekli olmak için başvurdum yalnız 8 aydır primleri yatırıyorum.bu ödediğim primler ne olur...

Ödediğiniz primler emeklilik hesabında değerlendirmeye alınır.. Boşa gitmez merak etmeyin

Iyi aksamlar....

benimde bi sorum var98 ssk girisim var 2008 de bagkura kaydim gecti.malulen emeklilik icin basvurdum.emeklilik basvurum reddedilmis sadece 2008 kaydimi degerlendirmisler.itiraz dilekcesi vererek 1998 girisiminde oldugunu bildirdik...agustos ayindan beri haber yok...bu ay itibari ile sirketimiz kapandi.ben baska bi yerde ssk girisim yapilabilirmi?

Malulen emeklilik sürecinde sigortalılılığınız devam ederse, başvurunuz sonucunda maluliyetiniz tespit edilir ama emeklilik işlemi gerçekleşmez. Size dönüp "sigortalılığınza son verin ki malulen emeklilik işlemlerini başlatalım" derler.

Bu bağlamda, işyeri değiştirmenizin de bir sakıncası yok.

Üst Alt