Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 ssk girişim ve 3.derece vergi indirim hakkı ile ne zaman emekli olurum?

onur kose1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Ben 1977 doğumluyum 05.05.1998 sigorta girişim var 18ay yatmış sigortam var. Daha sonra Bağ kura geçiş yaptım 14 yıldır da bağkur yatırdım şuanda 13 aylık sigortalıyım. Vergi indirimine müracat ettim % 52 raporumu aldım. Askerliğimi saydırırsam hangi kurumdan sayılır. (s.s.k. , Bağkur) . Hangi sigorta kurumu benim emekli olmam açısından daha avandajlı olur. Saygılarımla.[/FONT]

onur kose,
18 yıl 4080 güne tabisiniz.
SSK şartlarına göre emekli olmak istiyor iseniz son 7 yılın 3,5 yılını ssk ya prim ödemek zorundasınız. Yok ben hemen emekli olmak istiyorum derseniz bağ-kur a 5510/28 kanunundan faydalanarak emekli olmak için müracaat edebilirsiniz.
13 aylık ssk sürenizi 42 aya tamamladığınız vakit ssk şartlarına göre emekli olursunuz. Prim ödemeniz fazlası ile yeterli.
Askerlik borçlanması yapmayın yapsanız bile son 3,5 yıla değerlendirilmez.

şuanda ben sigortalıyım emekli olmak için müracat etsem almış olduğum vergi indirimini kabul ederlermi yoksa yeni bir rapor isterlermi saygılarımla.

BAĞ-KUR a müracaat edersen yeniden rapor isterler..
BAĞ-KUR da vergi indirimi uygulaması yoktur. ssk lı çalışıyorsunuz 13 aydır ara vermeden 42 aya tamamlayın tekrar rapor almadan vergi indirim hakkı ile erken emekli olursun.

Üst Alt