Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 ve 4192 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

prisma01

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar yaşım 39 1979 doğumluyum 2013 te ilk kalp krizini geçirdim 2 adet stent takıldı 2016 takılan stentler tıkandı 2nci kalp krizi, stentler açıldı damarım sıkıntılı bir yapıda doğuştan gelişmeyen bir yapıda olduğu belirtildi 2018 e kadar kontrol anjiolarıyla 10 defa anjio olmuşumdur taki 1 ay öncesine kadar kontrolde tekrar tıkanmış olduğu görüldü ve sol ana damara baypass kararı verildi ve tek damar baypas yapıldı. epikriz EF %42 2013 den beri yüksek tansiyon raporlu ilaç kullanıyorum.

ilk işe giriş 01.05.1998
ssk lı olarak 982 gün prim var
bagkur şuan aktif 3210 günüm var ve devam ediyorum . toplamda 4192 ve askerlik borclanmam 450 gün
şuan vergi indiriminden yararlanıp heyete başvurumu yapsam mı yoksa 4680 günümü tam anlamıyla doldurup o şekildemi başvuru yapmam daha mantıklı olur. Ve bu heyet raporu almak için izlemem gereken yol ve müracat şekli nasıl olmalı siz değerli arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Primleriniz göz önüne alındığında emekliliğinizin Bağ-Kur'dan olacağı görülüyor.
O yüzden sizin vergi indirimi ile hiç bir ilginiz yoktur. Emeklilik şartlarınız oluştuğunda kuruma başvuracaksınız.

Ufukalp . yani heyete girip raporum neticesine göre emeklilik için başvuru yapmam mı gerekiyor.

Hayır, Bağ-Kur'dan emeklilik kurum sevkiyle olur.
Şartlarınız oluştuğunda emeklilik için kuruma başvuracaksınız, kurum sizi hastaneye sevk edecek. Bireysel başvuruyla rapor almayacaksınız.

%59 raporum onaylandı ememeklilik işlemleri hakkında

yaklaşık 10 aylık bir işlem maratonuna bugün emeklilik dilekçemi vererek devam ediyorum
02.10.2019 tarihi itibari ile dys evrak takip sisteminde raporum ankaradan çıkış olmuş. adana sgk ile görüştüm %59 sürekli raporunuz var denildi. 28/5 maddeden (yaşlılık ) 03.10.2019 itirabari ile emeklilik başvurumu yaptım. evrağı beklememe gerek olmadığını başvurumu alabileceklerini söyleyip işlemi başlattım içeride ki 2 aylık bagkur borcumu ödedim. Bundan sonra ki süreç nasıl işler 1998 giriş liyim 4470 toplam gün sayım.

prisma01

Emekliliğiniz hayırlı olsun! Başvurunuz işleme alındığına göre emekliliğiniz onaylanacaktır... SGK başlangıç tarihi ve 2008 öncesi ve sonrası kaç prim gün sayınız var dı? Primleriniz asgari ücretten mi ödendi? .. Yazabilir misiniz? Maaşınız açısından sordum... Teşekkürler.

1998 giris 982 gun ssk 3740 gun bagkur son basamaktan yatti.

2008 oncesi 982 gun var

prisma01
982 gün 2008 öncesi ve asgarideni ise; diğer prim günleriniz 2008 sonrası ise; tahmini maaşınızın 1200 tl den az olmayacağını düşünüyorum... Maaşınız netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Bağkur kurum sevki ile heyete girdim rapor sonucum %59 sürekli çıktı. yaşlılık aylığı için dilekçemi veridm 1 ay evvel süreç işliyor. sorum şu. bu rapor e-nabızda veya e-rapor bölümünde oran yazmıyor. e-rapordada gözüken bişey yok (engelli kimlik kartı için) tekrar mı heyete girmem lazım ?

prisma01

Elinizde başka oran belirten raporunuz yok ise ve son olarak aldığınız raporun bir örneğini elde edemiyorsanız tekrar heyete girerek rapor almanız gerekir... Ancak rapor almadan dilekçenizde ne için rapor aldığınızı belirtin. Örnek: ulaşım, su indirimi, evde bakım aylığı v.b. gibi... Ve maaşınız netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler kardeşim.

mehmet abi

Tahsis: Malül Çocuk - Özel Çocuk
Rapor Tarihi: 17/07/2019
Rapor Maluliyet/İş göremezlik Derecesi: 59,00
Rapor Kontrole Tabi Mi: Hayır
Rapor Bakıma Muhtaç Mı?: Hayır
Brüt Aylık Tutarı: 1.152,13
Sağlık Kesinti Tutarı: 0.00
Ek Ödeme Tutarı: 57,61
Makam Tazminat Tutarı: 0.00
Nakdi Tazminat Tutarı: 0.00
Nakdi Tazminat Ek Tutarı: 0.00
667 KHK Bakım Ücreti: 0.00
Toplam Tutar: 1.209,74

prisma01

Hayırlı olsun kardeşim, Allah güle güle yemek nasip etsin... 1200 tl civarı olacağını tahmin etmiştim hemen hemen söylediğim gibi... :) Bu bilgileri prim günlerinizi Ne kadar maaş alıyorsunuz formuna yazabilir iseniz, diğer arkadaşlarda net olarak faydalanırlar... Çok teşekkürler!

Üst Alt