Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 yılında aldığım rapor kabul edilmeyince yeni rapor aldım. Oran düşürüldü..?

zemil

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

1998 yılında % 40 oranında sürekli raporum var.Ayrıca genel kurmay başkanlığıda askere almadı. 2 hafta önce vergi indiriminde faydalanmak için vergi dairesine gittim onlarda raporumun formatının eski olması sebebiyle beni başka bir hastaneye sevk etti.Bu hastane rapor oranımı hangi akla fikre göre bilmiyorum % 10 a düşürdü anlayamadım.Biraz araştırdım 2012 özür oranı cetveline baktım.Cetvelde ve birden fazla özür için bakılan formüle göre rahatsızlıklarımın oranı % 43 ve 45 yapıyor.İl sağlık müdürlüğüne itiraz ettim.Başka bir hastaneye yönlendirdi.bundan sonraki süreç hemen hemen 25-30 gün sonra hakem hastanede başlayacak.
Benim asıl öğrenmek istediğim ise ,

1- il sağlık a itiraz ettiğim için maliye bakanlığından çalıştığım firmaya yazı gelecekmi ?
2- gelir ise ve oran yine düşük olursa çalıştığım firma beni engelli statüsünde çıkartabilirmi ?
3- yeni özürlülük ölçütü kanunundada olduğu gibi verilen haklar aynen geçerlidir. olmasına karşın ben işimden olurmuyum ?

yani pirince giderken evdeki bulgurdanda olurmuyum ?
yardımlarınızı rica ederim.

Pirince giderken kesinlikle bulgurdan olmazsın %40 oranla işe başlamışsın o hak elinden alınamaz Vergi indirimi apayrı bir konu il sağlık müdürlüğünün hakem hastane kararı doğru, gelecek sonuca göre yine oran düşük olursa bu defa yasal hakkını mahkeme sürecine taşıman gerekecek ki kazanan arkadaşlarımız var.

evet çok anormal , hastanedeki kontrol eden doktor genç asistandı ve bana reçete yazdı, birde çektirdiğim mr ekranda görmedi tekrar mr formu yazdı.ısrar etmesem tekrar mr gönderecek. akabinde sağlık raporunu ben tanınmam deyip beni uzman doktora yönlendirdi 3 kat çıktım doktorun yanına gittim oda beni aynen geri gönderdi.bu sefer kapıdaki sekreterlikteki bayan ben nasıl yazılacağını doktora gösteririm dedi ve beni (kendinin dünyayı yarattığını sanan asistan doktor ) fizik tedaviye yönlendirmiş. İşte yurdum doktorları, be adam benim omurlarım arasında daralma ve genişleme var ayrıca omurlarım s şeklinde değil hiçmi görmezsin koşmayı bırak 100 mt. yürüyemiyorum. neyse arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

hakem hastane genellikle fazla olan rapora göre 2 derece fazla yazıyor.

Malesef bu son çıkardıkları özür oran cetvellerinden dolayı çoğu özürlü kardeşimiz mağdur durumda. Benim gibi sizin gibi 2000 den önce % 40-50 rapor alabilen askere dahi alınmamış kişilere şuanda % 10-20 gibi oranlarda raporlar verilmekte. Şuan bizim gibi kişiler ne özürlü nede sağlam gözüküyor, sakatlığından dolayı normal işte çalışamıyor veya çalıştırılmıyor, elinde % 40 ve üzeri bir rapor olmayınca özürlü kontenjanlarınada baş vuramıyor. Birilerinin bu sorunu meclise taşıyıp bu kişilerin düştüğü durumu anlatmaları lazım. Allah bu kardeşlerimizin yardımcısı olsun.

evet arkadaşım ben bunu defalarca yazdım bimere heryere ama 3 ..5 kişiyle olmuyor mesla benim raporum var banane demekle hiç olmuyor raporu yüksek olsun düşük olsun herkez yazarsa ben inanıyorumki yüzde 40 altında kalan arkadaşlar içinde çözüm bulurlar arkadaşlar ne saglam ne özürlü gözüküyorlar ve bu durumdada magdur oluyorlar.

1- Hayır

2- Çalıştırabilir. Vergi indirimi hak etmek ayrı, % 40 ve üzeri raporla sakat statüsünde çalışmak ayrı. Siz bugüne dek nasıl çalışıyorsanız bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceksiniz. Sadece vergi indirimi alamazsanız erken emekli olamazsınız, o kadar

3- Kimse sizi işinizden atamaz. Elinizdeki raporla sakat statüsünde çalışmaya devam edersiniz.

bilgiler için teşekkürler , yaşayım birlikte neler olacağını öğrenicez..

Üst Alt