Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1998 yılında alınmış rapor ile ÖTV'siz araç alımı ve önceki tecrübem!?

yborak

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

benim Sol ayak bileğim sabit olduğu için 2016 yılında ehliyet değişimi yapıldı ilçe sağlık kurulu heyetine girerek.. Ve bu ehliyetin arkasında kısıtlama kodu olarak ; 10 02 47 , 78 , 102 kodları var.
Ve bu ehliyet ile ben Otomatik vitesli bir aracı ÖTV den muaf olarak aldım.

bu yıl 5. yılım Nisan da yenisine başvurmayı düşünüyorum. Benim sormak istediğim Zaten ilk araçta da şöyle bir sıkıntı yaşadım; Bulunduğum il vergi dairesi Sürekli engelli raporum 1998 yılında alınmış %52 Sürekli bir rapor idi , ancak üzerinde alınma amacına dair hiçbir bilgi yoktu, vermek istemediler , yeni rapor dediler.
Ancak hastaneye gittiğimde sen durumunda değişiklik yoksa sürekli bir raporun varken yenisini veremeyiz dediler sistemde göründüğü için.
Ben bu şekilde 6-7 defa vergi dairesi ile hastane arasında gittim geldim. Sonunda vaz geçmişken bir arkadaşımın önerisi ile başka bir şehirden araç için başvurdum, ve nerdeyse sorunsuz aldım aracı.

Şimdi 2. kez başvuruken acaba ne gibi sorunlar beni bekliyor diye düşünüyorum henuz 6 ay var olmasına karşın.

Bu bilgiler ışığında bana yorum yapıp yardımcı olabilirseniz sevinirim, en azından vakit var iken tedbir alıp , hazırlık yapayım.
Teşekkürler..

merhaba,

Benimde en son aldığım engelli sağlık kurulu raporum 2000 tarihli sürekli ibareli sağ alt exstrimitede ağır polio sekeli %50 oranlı.. 15.09.2020 de ilk kez b tipi engelli ehliyetide aldım.Kısıtlama kodlarımda [FONT=sans-serif]kısıtlama kodu olarak ; 104, 78 ,25.08.20,03,47.
geçen hafta Ümraniye nakil vasıtaları vergi [/FONT]
vergi dairesine gittim. şifaen ötv kanunu 2002 de çıktı tebliğde 2002 öncesi engelli raporları kabül edilmiyor dediler. Kazanılmış haklarım var engelli raporumu ulusal engelli veritabanı na 2019 tarihinde işlettim sürekli dedim. Elimdeki tüm belgelerle ötv muafiyetli araç almak istemimi içerem dilekçe verdim. Cevap bekliyorum.

cemocan33

En son aldığımız Engelli Sağlık kurulu Raporunu aldığımız hastanenin sağlık kurulu bölümüne götürüyoruz. Ben Haydarpaşa Numune hastanesine geçen yıl götürdüğümde aslı değil fotokopisi vardı. Ordaki en üst yetkili Bas hekimden buna mühür vurdur ve ıslak imzasını attır gel sisteme gireyim dedi. Dediği gibi yaptım. Sağlık kurulundaki yetkilide aslı gibidir kaşesi bastı ve ulusal engelli veri tabanına işledi.
Bu evrakı bana verdi.

yborak

98 tarihli raporla mümkün değil yeni araç alımına onay verilmez. Bence başka bir hastaneye gidip güncel rapor başvurusu yapmayı deneyin. Raporda "Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir" ibaresi mutlaka yer almalı. Eğer sorun çıkarsam il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz yolu ile başka hastaneye sevk alarak raporu yenilemek gerekir. Maalesef saçma ama durum bu.

ben 1995 yılında aldığım engelli raporum ile (süresiz ibareli) 2016 yılında arac aldım

OturanBoğa

pekı benım onumuzdekı yıl aldıgım aracın 5 yılı doluyor . değiştirme ımkanı olursa degıstırıcem aracımı.engellı raporu mu alıcaz yenıden . ASlında cok mantıksız cunku o da devlet hastanesınden alınmıs ve sürekli ibaresı var. NEyını kabul etmıyor anlamak mumkun deıl

egemmm

Sakatlığın/kısıtlılığın ne kadar bariz olduğuna bağlı biraz da. Vergi dairesindeki memur bakıp tereddüte düşerse, kesin yeni rapor istiyor. Ama 3-5 senden eski ise rapor, o zaman zaten hiç bir şart altında kabul görmez.

Bende de aynı sorun mevcut 2000 tarihli süresiz %90 rapor var ama araç alırken sıkıntı çıkarıyorlar izmit vergi dairesi alamazsın diyor 3 farklı ili daha aradım sizin rapor süresiz olduğu için alabilirsiniz diyor. Çözemedik bir türlü aracım geldi hazır vergi dairesi yüzünden bekliyoruz böyle saçma bir sistem görmedim sanki vergi daireleri kendi kafasına göre kanun yazıyor. 2014 de araç aldık bide yine aynı rapor ile onda bir sıkıntı çıkmadı hiç.

Üst Alt