Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1998 yılında işe başladım. %80 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?
Ben 1 Eylül 1995 te böbrek nakli oldum.
10 Kasım 1998 de devletin açmış olduğu özürlü personel alımı sınavı ile % 80 özürlü raporu Ankara Numune Hastanesinden alarak işe başladım.
ve halen % 80 özürlü kadrosunda (1. derece) kamuda görev yapmaktayım, yıl 2012...
benim emeklilik istemim nasıl olur malulen mi emekli olmalıyım olabilirsem tabi bilmiyorum yoksa 15 yılı doldurup mu emekli olmalıyım?
birde emekli olurken ki derece kademe emekli olacağımız zaman hangi derece kademede isek ordan mı olacak yani 1. dereceye kadar inebiliyorum üniveriste mezunuyum ama erken emekli olursam 1. dereceye daha inememiş olacağım!!! erken emekli olduğumuz takdirde emekli maaşının da çok düşük olacağını söylüyorlar!!!
bilen tecrübeli arkadaşlarım bana bir yol gösterin ne olur?
İlk işe başlamada malul derecede olanlar malulen emekli olamaz.Siz kamuda işçi iseniz vergi indirim hakkı alarak,657 tabi memur iseniz 15 yıl sonun hiç bir işlem yapmadan kuruma müracaatınız sonucunda emekli olabilirsiniz.
Emekli maaşınız için bir şey söyleyemeyiz ama kamu çalışanı olduğunuz için yüksek olur diyorum.
ben kamuda 657 ya tabiyim unvanım hemşire... yani 15 yılı doldurduğumda çalıştığım kuruma başvuracağım değil mi? erken emekli olacağım için maaşın düşük olacağını sölediler 20 yıl çalışanla 25 yıl 30 yıl çalışanla tabi aynı olmaz herhalde emekli maaşım ama yani nekadar düşükm olurki yani biz bir zaruretten ötürü erken memekli oluyoruz sağlığımız yerinde olsada yinede çok şükür olsun bugülerimize bizde çalışsak 25 - 30 yıl...
peki bu derece kademe nasıl olur? ben şuanda 4/2 deyim...
OturanBoğa;
yani benim durumum nedir vahim mi ) pek anlayamadım üzgünüm biraz daha açabilir misiniz lütfen hakkınızı helal edin...
birde bişi daha sormak istiyorum!!
malulen emekli olmak mı daha iyi yoksa 15 yılı doldurup isteğe bağlı erken emekli olmak mı???
Siz malulen emekli olamazsınız zaten ilk işe başlamada malul sayılacak derecede siniz. 2 emeklilik arasında tek fark malulen emekli olanlar tekrar çalışamaz çalışsa bile emekli maaşı kesilir.Erken emekli olanlar ise emekli maaşını kestirmeden çalışabilir ve 2 maaş alırlar.
Emekli olma tarihiniz ise,
10.10.1998+15 : 11.10.2013 yılında emekli olabilirsiniz.Kurumunuza engelli kadrosun da işe başladım 15 yılımı doldurdum emekli olmak istiyorum demeniz yeterli.
Sevgili Officer;
O zaman şimdi ben 657 ye tabi devlet memurluğundan 3. derecenin 1. kademesinden 1100 ekgösterge ile 10 Kasım 2013 de emekli olsam 15 yılımı doldurduğum için ama benim gelebileceğim son derece kademe ve ek gösterge 1. derecenin 4. kademesi ve 2200 ek gösterge ama bunun için 20 yıl çalışmam lazım ama ben 15 yılımı doldurunca emekli olmak istiyorum. Emekli olduktan sonra o dediğiniz SGDP açılımı nedir bilmiyorum onu ödesem emekli iken 1. derecenin 4. kademsine gelip 2200 ek göstergemi alabilir miyim?!
Teşekkür ederim...
Saygılar, Sevgiler
OturanBoğa;
Sayın Bülent Bey ben işyerinde 15 yılımı doldurdum isteğe bağlı emekli olabiliyorum ama 1. dereceye inemediğim için 3. dereceden 1100 ek göstergeden emekli olabiliyorum. 1. dereceye inebilmem için 5 yıl daha fazla çalışmam gerektiği söylendi yani 20 yıla tamamlamam gerekiyor. 20 yılın sonunda 1. derece 2200 ek göstergeye gelebiliyor muşum. Benim şuandaki özürlü raporum %80 ama hastalığımda ilerleme oldu şuan hastaneye gidip yeniden rapor alsam %90 olabilir özürlü raporum. Şimdi benim Malulen emekli olmam mı daha uygun olur yoksa 15 yılımı doldurduğum için isteğe bağlı emekli olmam mı? 657 ye tabiyim. 4c