Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 engelli statüsünde işe girişim mevcut. Emeklilik şartlarım nedir?

efe4210

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben 1999 Kasım ayında engelli kadrosunda hizmetli olarak göreve başladım, emekli olmak istiyorum, bugün bağlı bulunduğum il milli eğitim müdürlüğünü arayıp sordum nasıl bir yol isleme gerekir diye bana malulen emekli olmak istediğinize dair dilekçe vereceksiniz dediler, malulen emekli olunca maaş çok düşüyormu bilgisi olan varsa beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

1999 dan bu yana aralıksız devlet kurumunda mı çalıştınız "HİZMETLİ" olarak.

1999 yılında girmişsiniz yani 21 yıl olmuş engelliler için erken emeklilik şartını sağlamışsınız dilekçe vererek emekli olabilirsiniz

Engelli olarak başladım sonradan engelli olmadım, hep mebde çalıştım, kadın bana malulen emekli olursun dedi, kafam karıştı, hizmet yılı ve rapor durumuna göre emeklilik olmuyormu engellilerde

Mebbiste %40-60 yazıyor

1999 dan bu yana aralıksız devlet kurumunda mı çalıştınız "HİZMETLİ" olarak.
Evet hep hizmetli kadrosunda memur olarak çalıştım,

1999'dan beri çalışıyorsanız malulen değil normal erken emekli hakkınız var

Faruk33

Kardeşim peki izlemem gereken prosedür nedir, kurumum malulen emeklilik dilekçesi vereceksin diye tutturdu

Engellilik oranınız %40 - %59 arası ise 18 yıl ve 4080 gün, %60 - %79 arasında ise 17 yıl 3840 gün şartında emeklilik hakkınız var.. bu şartları sağlayıp emekli olmak istediğinize dair bir dilekçe yazın ya da SGK'dan biriyle görüşün zira meb'de ki memur bunu bilmeyebilir

Faruk33

Aynen kardeşim göbeğim çatladı anlatana kadar kadına ama yinede anlamamakta ısrar etti, malulen emekli olacaksın diye tutturdu,

Çoğu kurumda var öyle kişiler.. erken emeklilik hakkınızı kullanırsanız maaşınız normal emekli maaşına göre yine düşük oluyor diye biliyorum ama malulen emeklilik de daha düşük maaş çıkar siz malulen emekli dilekçesi vermeyin

efe4210 normal şartlarda 1999 Kasım ayında göreve başlayan memur, daha önce sigorta kaydı yoksa 60 yaşını beklemek zorunda. Ayrıca Emekli Sandığına tabi olduğun için ikramiye ödenmesi için en az 25 yıl çalışmış olmak şartları var. Senin durumun için olay özür oranına göre belirlenir ama ikramiye konusunda 25 yılı tamamlanan lazım diye biliyorum.

Üst Alt