Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 giriş, 4723 gün ve yenilenen raporumla emekli olabilir miyim?

biqpier

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar,

Benim durumum biraz karışık olabildiğince açık anlatmaya çalışacağım. Bana bir yol gösterir misiniz? Ben emekliliğe başvurabilir miyim?

- 1999 yılında sgk girişim var ama 2002 yılında primlerim ödenmeye başlandı görünüyor ödememişler primlerimi:(, şuan toplam 4723 gün ödemişliğim var.
- 2003 yılında çalışırken vergi indirimi yazısı aldım %60 giden raporum %55 olarak geri geldi 2003 yılında onaylandı.
- Ameliyatlar geçirdim ve yeni rapor çıkardım oranım değişti, %69 oldu 2015 yılında o zaman 2 yıl süreli rapor verdiler,
- Raporumun süresi 2017 haziranda bitti yeni rapor çıkardım tabi bu sürede yine ameliyatlar geçirdim ve oranım %87 olarak yeni rapor çıktı, iki farklı rahatsızlık olduğu için.

Şimdi...

Eviss sisteminden baktığımda %69 olarak görünüyor raporum süresi biten raporum yani , ben rapor göndermemiştim vergi dairesine oradaki açıklamada "Raporunuz bakanlığa gönderildi" yazıyor 2015 yılında.

O zaman yeni raporum da gönderilecek olarak mı anlamalıyım ? %87 olan.

Vergi indirim yazımda olduğuna göre ben bu son çıkardığım %87 oranlı raporumla şuan emekliliğe başvurabilir miyim?

Hastalığı yazmayı unutmuşum..
Ankilozan Spondolit birden fazla yerde ileri derece, kalçalarda protez ameliyatları

Saygılarımla

Merhaba,
öncelikle raporunuz sürekli mi değil mi?(son raporunuz)Eğer sürekli ise bilindiği üzere vergi indirimi alıp sene ve prim gününüz de kriterlere uyuyorsa emekli olursunuz

biqpier,
Son raporunuz ile emekli olmanız için vergi indirimine tekrar müracaat etmeniz ve 1. derece vergi indirim hakkı kazanmanız gerekmekte. 1.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 güne tabi olursun.
gün/ay/2002+15 : gün/ay/2017

biqpier

Arkadaşım benimde rahatsızlık aynısı ankilozon spondilit ben emekli oldum ama şimdi iptal etmeye çalışıyolar sürekli raporumu yeniden istediler vede şu an tıp 32 verdi düdşürdü bugünün oranına göre ne olacak bilmiyorum bende beklemedeyim sen şu an itibariyle ne yaptın yazarmısın

unkapanı sgk vatan defterdarliga göndermişti dosyayı şimdi baktim "kurum dışına sevk edilmek üzere işlendi" yazıyor bu ne demektir bilgisi olan varmı?

biqpier,
Emeklilik müracaatı mı yaptınız. Yukarıda ki yazınızda 1.derece vergi indirimi için müracaat yapacağım demiştiniz.

benim vergi indirimim var zaten 2003 yılında aldım. ben emeklilik için başvurdum yeni raporum la. sgk evrak kayıtta bu şekilde yazıyor şimdi.

biqpier,
Mevcut vergi indirim hakkınız 2.derece
buna göre 17 yıl 8 aya tabi olursunuz.
ve emeklilik talebiniz red edilir.
İlk önce vergi dairesine müracaat edecektiniz. 1. derece vergi indirim hakkını kazanıp sonra sgk ya emekli olmak için müracaat edeceksiniz.

dediğinizi anladım teşekkür ederim.

Peki şimdi bu yazan yazı ne demek RED mi oldu demek oluyor dediğinize göre ?

biqpier

Vergi indirim derecesi emeklilik şartlarını belirliyor. Eğer emeklilik kriterlerini tamamlamamışsanız red olunur

Üst Alt