Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 giriş, %53 rapor ile emeklilik sandığından hangi şartlarda emekli olabilirim?

figanili

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamün aleyküm arkadaşlar 27/03/1979 doğumluyum benim şuan %53 geçici engelli raporum var sol gözüm görmüyor tek kulağım duymuyor ve uzun yıllardır diyabet hastasıyım bu yüzden rapor almıştım sigorta girişim 01/01/1999 çıkış 30/062007 gün sayısı 2328 ondan sonra 21/05/2010 da sözleşmeli olarak memurluğa girdim 04/08/2011 de kadroya geçtim sigortadaki günlerimi emekli sandığına aktarma yaptırdım .
halen de memur olarak görev yapıyorum şimdi ben kalıcı olarak engelli rapor alsam ben ne zaman emekli olabilirim hangi kurumdan emekli olabilirim SSK mı yoksa EMEKLİ SANDIĞINDAN mı emekli olurum şimdi emekli olsam maaşım ne kadar olabilir YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK AMA ÇOK MUTLU OLACAĞIM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM....

figanili
Emekli sandığından emekli olacaksınız.
Aynı oranda rapor alırsanız 5510 sayılı yasanın 28.maddesi uyarınca 16 yıl 4320 günle emekli olabilirsiniz.
Süreli rapor ile de emekli olunabilir, ancak büyük ihtimalle kontrol şerhi konur.

nasıl bir şerh konurki benim gözümde ve kulağımdaki engeller kalıcı hiç bir şekilde iyileşme olmadı olmayacakmış doktorun söylediği diyabetde aynı şekilde iyileşme olmuyor benim bildiğim on yıldır var bende

figanili 4A'ya göre de 01.01.1999 girişli ve 3. derece engelli. 06.08.1997 - 05.08.2000 yılı arası sigorta başlangıcı olanlar; 18 yıl sigortalılık süresi 4080 prim günü ile emekli olabilir.
figanili Bence itiraz etmelisin.

figanili
Geçici raporun var dediniz, ben bunu süreli rapor olarak anlıyorum. O yüzden de süreli rapor ile emekli olduğunuzda emekliliğin de süreli olma ihtimalinden bahsettim. Kontrol şerhi dediğim kontrol muayenesi şartı.
Kesin demedim zaten hastalıklarınızın tamamı kronik ise bu kurum sağlık kurulu tarafından değerlendirilir tabi ki.
erkany
4C li devlet memuru adamı 4A dan mı emekli edeceksiniz ?
Neye itiraz edecek ?

çalışma yılı olarak 1999 ile 2019 yılı arasında geçen süremi baz alınıyor yoksa bu tarihler arasındaki sigortalılık süresimi baz alınıyor yani bana 16 yıllık çalışma süresi lazımya

Üst Alt