Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 giriş ve 4800 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Bende 1999girisliyim kafam çok karışık 1983dogumluyum biri diyor emeklisin SSK diyo 2020de neymiş 1999da 16yasindaymisim oysa prim 4800gunum var nereye müracaat edebilirim ilgisi olan varmi

18 yaşından önceki sigortalılıkta gün olarak değil başlangıç yıl olarak baz alınır,size bu durumu izah etmiş olabilirler kanısındayım ama tabii sgk ya bir gidin öncelikli bir bilgi alın derim..

Ahmetvolkan
Doğum tarihinizi gün ay olarak tam yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
Bir de 16 yaşındaki girişiniz staj mıydı tam prim mi ?
deathless
Aksine 18 yaş öncesi prim günleri sayılır, sigorta süresi hesabında giriş yılı olarak sayılmaz.

13-08-1983 doğumluyum Bağcılar dediki oraya bağlıyken 8.ayin 13unde emeklisin dedi Esenler 2020diyo nedense

Ufukalp...ben 88 girişliyim sgk ya 15 yaşındaydım yani 18 yaş öncesi,erken emeklilik müracatında o sürede çalıştığım 4.5 ay prim günlerim sayılmamış,sgk giriş olarak 88 yılı baz alınmış değerlendirmede, tablodaki 91 önceki girişler olarak baz alındı hesaplamalarım...5676 dı 5661 olarak en son hesaplandı emekliliğe baz olarak...

Ahmetvolkan
Emekliliğe hak kazanacağınız tarih 13.08.2019 dur.
deathless
O 4,5 ay 15 yaşınızı tam doldurana kadar geçen süre olabilir.
Çünkü 4857 Sayılı İş Kanunu’nun 71.maddesi uyarınca; 15 yaşını doldurmamış çocukların çalıştırılması yasaktır, bu durumda prim de ödenemez.
Yoksa 16-18 yaş arası ödenmiş tam primler kesinlikle prim gün sayısına dahil edilmektedir.

Ufukalp..88 ekim de başladı sigortam ben 73 nisan doğumluyum ,yani 16 nın içindeydim..89 şubat da işten çıktım...tabii sgk bizden farklı hesaplamış olabilir ay yıl döngüsünü yaş doldurma olayını vs..?

Ahmetvolkan
Emeklilik şartları belirlenirken 18 yaş altı da olsa ilk sigorta başlangıç tarihi esas alınır. Ancak belirlenen sigorta süresinin hesabı 18 yaşın dolduğu tarih itibariyle başlar.
Yani tabloya ilk sigorta başlangıç tarihini esas alarak bakınca 18 yıla tabi olduğun görülüyor, ancak bu 18 yıl hesabı 18 yaşını doldurduğun 13.08.2001 tarihi itibariyle başlar. Bu durumda da 18 yıl 13.08.2019 tarihinde doluyor.
Esenler Sigorta müdürlüğünde 2020 denmesinin sebebi o memurun mevzuata hakim olmamasından kaynaklanıyor.
O memur emeklilik şartlarını belirleyen tabloya da 18 yaşını doldurduğun tarihi esas alarak bakıyor ve bu durumda emeklilik için gerekli sigorta süresini 19 yıl olarak hesaplıyor.
Esenler'e mecbursan ve işlemlerin oradan yapılacaksa o memuru dikkate alma, ne zaman emekli olabilirim şeklinde tahsise hazırlık dilekçesi ver. Hem doğru sonucun olduğu belge olur elinde, hem de emeklilik başvurusu yaptığında işlemlerin daha kısa sürer.

Ahmetvolkan
Emeklilik işlemlerinizin yapılacağı, yani emeklilik zamanınız geldiğinde başvuracağınız SGK müdürlüğüne.
Esenler ise Esenler'e, Unkapanı İstanbul ihtiyarlık sigorta müdürlüğü ise oraya.

SGK ya giderken hangi evrakları istiyorlar yardımcı olabilirsiniz

SGK ya ne için gideceksiniz ?
emeklilik başvurusu yapacağınızı varsayarak cevaplıyorum, engelli ve vergi indirim yazınızıda aldığınızı varsayıyorum,

ilk önce engelli durumunuza göre yıl ve prim şartlarınızı tamamlamışsanız SGK dan emekli olabilir yazısı alıp iş yerinize veriyorsunuz ve iş yeriniz sizi Emeklilik kodu ile işten çıkarıyor. çıkış belgenizi ve vergi indirim yazınızı alıp sgk emeklilik tahsis servisine başvuru yapıyor orda gerekli formları dolduruyorsunuz, işlem bu kadar.

Vergi indirim yazısını isyerindenmi Alican vergi dairesinden mi vergi indiriminden şuanda faydalaniyorum

abi vergi indirimi ile müracaat ettim ama ayın 13 ünden doluyo yaş bugün kabul ettiler dedilerki çıkışını bu ay içinde yapsınlar daha 5 gün varken müracaat kabul etti bı sıkıntı olurmu

Bayramdan önce dilekçe verdim ne zaman sonuçlanır bilgisi olan varsa İstanbul Esenler kayıt yeri dedi bana sen bizden çıktın artık sana unkapani bakacak artik

Ahmetvolkan

Tahsis numarası alman emeklilik başvurusu gerçekleşmiş anlamına gelir. Takip eden ay başı itibarı ile emeklilik de başlar.

Selamün aleyküm ben ayın 8 inde müracaat ettim emeklilik için en geç ne zaman sonuçlanır bilgisi olan varsa yardımcı olabilir misiniz

Üst Alt