Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 girişli memurum. 21 yıl 7 aydır çalışıyorum. Emeklilik şartlarım nedir?

Senly

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1999 girişli memurum.Kesintisiz 21 yıl 7 aydır görevdeyim.
%80 oranında ,1 yıl süreli, "tedavi ile işlevselliği düzelmeyen" süreğen(kronik) psikoz sağlık kurulu raporum var.
Bu şartlarda engelli emekli olabilir miyim?
Okuduğum bazi kaynaklarda %60 ve üzeri olan raporların engeĺli emeklilik degil,malulen emeklilik olunacaği hakkında bilgiler var.
Emeklilik dilekçesi vereceğimden dolayı net bir cevap almak istiyorum.Konu ile ilgili bilgisi olanlar ya da benzer durumda olanlar işleyişi yazarlarsa sevinirim.Tesekkür ederim. OturanBoğa

Senly

Sonradan sakatlanan memur olarak 5510 geçici 4. maddeye istinaden erken Yaşlılık emekliliği talebinde bulunacaksınız.

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

Siz emeklilik sonrası çalışacak mısınız bi yerlerde? Çalışmayacaksanız, rapor oranının %60 üzeri olmasından dolayı Yaşlılık değil Malulen emeklilik olmasını dert etmeyin. Ama yok eğer çalışacaksanız sonrasında o zaman %40-59 arası oranlı rapor işinizi görecektir.

Bir de süreli raporla emekli olmayın sakın. Mutlaka süresiz emeklilik olsun.

OturanBoğa
Tesekkür ederim cevap icin.
Süreli raporla emekli olmanın dezavantajı nedir acaba?

Senly

Süreli raporla emeklilik demek o süre sonunda kontrol muayenesine tabi tutulmak demek. Eğer yeterli oranda rapor alamazsanız emeklilik iptal olur. O aşamada memuriyete geri de dönemezsiniz. Zor bir süreç sizi bekler. Onun için ben hep sürekli raporla emekli olunmasını, eğer ille de süreli rapor veriliyorsa, bu durumda süre sonunda yeterli oranda rapor alınabileceğinden emin olunmasını öneririm.

Üst Alt