Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 Gölcük depremini yaşayanlar duygularınızı paylaşır mısınız?

DNZASTSB

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Gölcük depremini yaşayan kişilerle duygularımı paylaşmak istiyorum mesaj larınızı bekliyorum.hepinize sevgiler

1999 depreminde Gölcük'te halk eğitim müdürlüğü yapan amcamı ve eşini kaybettim..
Sizin de acılarınızı paylaşıyorum.. Bir daha böyle büyük acılar yaşamamak umuduyla...

Hayatımın dönüm noktasıydı bu tarih benim için.17 agustos 1999
Herşey o gece başladı.insanın gözünü acıyla zifiri karanlığa açması ne acı.anlatması o kadar zorki.enkazda yaşadıklarımımı anlatayım,sonrasında karşılaştığım acı gerçeklerimimi.enkazda kaldım,annemi ve erkek kardeşimi kaybettim.ben omurilikfelci oldum.kurtulduğuma sevinemedim dahi.zaten enkazda o büyük acıyla hep ölmeyi istemiştim.ama onca darbeye rağmen kurtuldum.yaşıycak günüm,çekicek çilem varmış demek ki.ilk zamanlarda çok zor günlerdi.12 yıl geçti aradan.çok yol katettim,ama o acı hala yüregimde.Rabbim bu acıyı kimselere yaşatmasın.enkazda kalmak ayrı bi acı.enkazda sevdiklerinin kaldığını bilmek ve elinden birşey gelmemesi başka bi acı.biz enkazda bunları yaşarken,ablam tüm ailesinin enkazda kaldığı acısını ve çaresizliğini yaşadı.herkese farklı acılar yaşattı 99 depremi.Allahım bir daha yaşatmasın inş.
yazmak kolay,yaşamak zor=(((((

bende ğölçükde idim o gün benim askerliğimin son ğünü idi yani sabah teskeremi alacaktım.o an nasıl anlatılır bilmiyorum.bir kabusdu sanki 62 tane asker arkadaşımı kaybettim aynı ğün teskere alaçak iki arkadaşımıda alllah gani gani rahmet eylesin hiç ğözümün önünden ğitmiyor o anlar.şu an yazarken bile ellerim titriyor.allah kimseye o açıları bir daha yaşatmasın.

Anti Oksidan;
Allah rahmet eylesin amcanızın isim ve soyadı neydi.bende gölcükte oturmuştum.

Bizimde evimiz yıkıldı gölcük hisareynde ne diyebilirim ki hersey o eski gölcügü götürdü arkadaslar olsun hayat şartları olsun şimdi hala gölcük bi tarafı ya da tarafları eksik .

hani "anlatılmaz yaşanır" diye bir söz vardır, gerçekten de böyle bir durumdu.

Havanın çok sıcak olması ile 16 ağustos akşamı balkonda uyumuştum. gecenin o ilginç ve korkunç sesi (deprem) ile ailece uyandık. deprem olduktan sonra elektrikler de gitmiş her yer kapkaranlık - çığlıklar..

gerçekten anlatılmaz yaşanır..
bir daha hiç bir canlının başına gelmeme ümidiylee...

Bende

Gölcük depreminde kendim 10 saat sonra göçükten çıktım .engelim orada oluştu eşimi ve bir kızımı (21 yaş)kaybettim. şu an diğer kızım ve torunumla birlikteyim onlar yaşam kaynağım.gölcüklüler acılarla yaşamaya alışıyorlar.hepinize sevgiler

sanırım ben şanslı olanlardanım gebzede vardiye sorumlusu olarak çalıyordum çalıştığımız binada sadece taşıyıcı kolonlar kalmıştı dışarı çıktığımda çok şükür personelimin tamamını sağ salim dışarı çıkartabilmiştik . Allah-u Teala umarım tekrar yaşatmaz.olan olay doğal afetti ama sonrasında yaşananlar insanlık ayıbı idi insanlara yardım edip kurtarmak bir tarafa yağma yapan hırsızlık yapan insanlıktan çıkmışlar da türemiş idi .

Sevdiklerimi kaybetmenin acısını yaşıyorum bende .yaşam kaynağım büyük kızım ve 5 yaşındaki torunum. Ama kaybetmenin acısı asla geçmiyorur .saygı ve sevgiler

anlamak için yaşamak grekiyor ama okurken bile çok kötü oldum gözlerm doldu çok zor çok :(

Allah kimseye yaşatmasın anlamak için bile olsa

yorgun savaşçı;
Teşekkür ederim.. Amcamın adı Zeki Dinçer'di..

merhaba,
konu başlığını görünce birkaç şey yazayım dedim ama ben birçoğunuz gibi göçük altında kalmadım
yine de zor günlerdi, hele ki geçen haftaki fethiye - ölüdeniz merkezli 6,1 şiddetindeki depremi yaşayarak tekrar 99a dönmüşken....
6,1le oturduğum kanepe sallanırken, üstelik kısa sürmüş olmasına rağmen, 1999daki depremi tekrar yaşadığımı hissettim bir an için... aynı korku, aynı endişe... o zamanlar gününün 12 saati diyaliz makinesine bağlı geçen ama okuluna da devam etmeye çalışan bir kızdım, İstanbul'da yaşıyorduk.
depremden birkaç gün öncesi doğum günümü kutlamış hastalığıma rağmen arkadaşlarımla güzel bir gün geçirmiştim
bu mutlu günün izlerini taşımaktayken geldi deprem... üstelik tası tarağı toplayıp evden çıkma lüksüm de yoksu zira 1 metreden fazla yürümeme müsaade etmiyordu diyaliz makinesinin kablosu...
babam da yurt dışında görevdeydi üstelik...
annem beni makineden çözdü komşular gelmişti o arada anneciğim sağ olsun bikaç üstümüze kıyafet alıp çıkardı beni ve kardeşlerimi...
biz 2. kattaydık evimizde bir sorun yoktu ama üst katlarda hasar varmış
steril ortamda yapılması gereken diyalizi biz 3-4 gün dışarıda yaptık, hiç tanımadığımız insanlar yardımcı oldular sağolsunlar...
bizim arka sokağımızda bir apartman çökmüş ve 17kişi vefat etmiş çok üzücüydü...
o günler yaşadığım tramvanın hala etkisinde olduğumu geçen haftaki depremde fark ettim
Rabbim bir daha böylesine acı bir deprem yaşatmasın
herkese geçmiş olsun

yorgun savaşçı;
Teşekkür ederim.. Amcamın adı Zeki Dinçer'di..
hatırladım amcan bayburtluydu çoçukları ndan biri arkadaşımdı.dumlupınar mah.oturuyorlardı.sizde amcanızın çocuklarına benziyorsunuz.gölcük endüstri meslek lisesinde aynı sınıfta okumuştuk.ALLAH RAHMET EYLESİN DEPREMDE VEFAT EDENLERE.

Evet baba tarafından da anne tarafından da Bayburtluydular, keza biz de öyle.. 3 oğlu vardı amcamın; Uğur, Talat, Gürsoy.. Sanırım arkadaşınız olan Talat...
Üçü de bir anda anne ve babasız kaldılar... Çok acı günlerdi, Allah rahmet eylesin ikisine de...

Anti Oksidan;

gürsoydu depremden sonra görüşemedik.yaklaşık 12 sene oldu.çok güzel sesi vardı.muazez abacının şarkısı vurgun öyle bir söylerdiki sınıfta ayaga kalkıp gürsel diye alkışlardık.şuan nerde bilmiyorum.onların oturdugu binanın yanında benim teyzemler oturuyordu.depremde iki bina birbirinin üstüne yıkıldı.teyzem ve teyzemin bir kızı ve bir oglu vefat etti .eniştemi kurtardık.allah rahmet eylesin hayatının kaybedenlere.allah bir daha yaşatmasın.

Oof ya çok acı allah rahmet eylesin. : ((

Ben de depremi yaşayanlardanım ve o gün hiç bir yerde korkmadığım kadar korkmuştum. Tatilden geri dönmüştük ve o gece deprem olmuştu. Annem o zaman kardeşime hamileydi. 4 gece dışarda yatmıştık. O an dışarı nasıl çıktığımı evin içinde koşarken nasıl duvara çarptığımı dün gibi hatırlıyorum. Ranzanın üst kısmında yatıyordum belden aşağısı sarkıyordu. o ranzadan nasıl indiğimi her yerin karanlık olmasıyla çok korkmuştum. dışarı çıkıp gökyüzü çok garipti yıldızlar bir bir kayıyordu ve kızıl şeklindeydi. Hiç öyle bir şey görmemiştim.

Hala ufak sarsıntı olsa bile irkiliyorum. Çok zor gerçekten. vefat edenlere Allah rahmet eylesin.

Bu arada bir yerde okudum yapay deprem olduğu doğru mu?

Bu arada bir yerde okudum yapay deprem olduğu doğru mu?
valla yapay deprem oluyor mu bilmiyorum ama buralar hala hafif de olsa sallanıyor dün yine ufak bir sarsıntı yaşadık maalesef...
bu aralar Türkiye'deki faylar harekette gibi...:confused:

Ölenlere Allah rahmet eylesin. Bedenen zarar görenlere Allah şifa versin. Ben depremi arabada yaşadım deprem olduğunun farkına varamadık arabanın bijonları kesildi sandık. İnsanlar ağustos sıcağında yatağında nasıl yatıyorsa öyle dışarı çıkıyordu o zaman ciddi birşey olduğunun farkına vardık. Allah bir daha yaşatmasın.
Saww o zaman kimse depremin ne olduğunu bilmiyordu. Bizim evimizde hasar yok çok şükür ama bu evin sağlamlığından ziyade konumundan kaynaklanıyor. Evi kendimiz yaptırmıştık. Kimse insanlar ölürse ölsün diye çürük ev yapmaz.

yorgun savaşçı;

Koservatuar eğitimi aldı... Kandil ve mevlitlerde ilahi okur bazen kanallarda...
Pazartesi günleri Muazzez Ersoy'un programında vokalistlerde görebilirsin..

Tarkan gibi Türk Sanat Müziği eğitimi alıp popa kaymadı..
Çizgisini ve kişiliğini korudu..

Burada da çok güzel bir Kalamış yorumu var;

ardından düzce depremi,800 ölü,750 si düzcede 50 si boluda.

evet, 12 Kasım 1999 - 7,2 şiddetinde...

Merhaba deprem bilinçlendirmesi için bir kısa film çekmek ve sizinle bu konu ile ilgili görüşmek istiyoruz irtibata gecebilirseniz cok sevinirim. Tesekkurler musagocmen74@gmail.com

Üst Alt