Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 işe ilk girişim. 2. derece vergi indirimi aldım. Emeklilik koşullarım nedir?

Mevlüterdoğan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar elimde Devlet hastanesinde alınmış %64 bir rapor var bunu Bakanlığa gönderdim. Oranda % 61 üzerinden bir düzenleme yapılarak vergi indirimi yazısı geldi. İş yerinde engelli kadrosunda Halen çalışmaktayım. İlk İşe Giriş Tarihi 01.05.1999 ilk prim yatırıldığı tarih 22.05.2001. 2. derece engelli görünüyorum. Hangi tarihte vergi indiriminden emekli olacağım hakkında bilgisi olan varsa yardımınızı rica ederim. Ayrıca aşağıdaki sorular hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

* Emeklilik başvuru tarihim ne zaman?
* Tahmini ne kadar ücret alırım ?
* Emekli olduktan sonra çalışırsam aldığım emekli maaşında kesinti olur mu?
* Eşim çalışıyor evim kira başka gelirim yok gelir durumuma bakıp emeklilik maaşı bağlamama riski var mı ?

Konu ile ilgili yardımcı olursanız minnettar olurum.

Emeklilik Cetveli var oradan gün ay yıl ve derecenize bakarak emekli olacağınız gün ve yıl sayısını görebilirsiniz. Sizin 17 Yıl 3840 olması gerek. Yinede tablodan kontrol edebilirsiniz.

Emeklilik için https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ dan ne kadar alacağınızı hesaplatabilirsiniz. Tahmini 100-200 arası oynuyor.

Emekli olup ben şuan çalışıyorum ve hiç bir kesinti olmuyor.

Hayır. hiç bir risk oluşturmaz.

Yine de Ufukalp abi den en etkili bilgiyi alabilirsiniz.

Hakan Abi Bilgiler için teşekkür ederim.

4032 günüm var sürede dolmuş . Nereye başvuru yapacağım hakkında nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bir bigliniz varmı ?

Saygılar

İlk Önce Vergi İndirimi için bağlı bulunduğun ilin vergi dairesine başvurman gerekiyor. Eğer Vergi indiriminiz varsa yine yaşadığınız ilin SGK Müdürlüğüne emekli olmak istediğinize dair bildirimde bulunun. MEmurlar kontrol sağlayıp şu gün emekli olabilirsiniz yada şu zaman şu güne tabii siniz der. Kısaca onalr sizi yönlendirir. Şuan Çalıştığınız işyerinde kıdem ihbar tazminatınızı hak etmeniz için SGK dan emekli olabilir kağıdı alıp iş yerinize verip tüm haklarınızı alıp aynı gün içinde istifa etmeniz gerek. İstifa edip SGK ya tekrar gidip tahsis dilekçesi yazıp ( orada hazır var ) sonra emekli oluyor ve iş yerinize bir kaç gün sonra ( Ben 4 gün sonra başladım ) SGDP yani Sigorta Destek Rrimi ile çalışmaya devam ediyorsunuz.

Bilgiler için tekrar teşekkür ederim abi.

Emeklilik yazısı getirince Sadece kıdem tazminatı mı veriyorlar ihbarı da vermek zorunda mı?

evet hepsi içinde alıyorsun. Şöyle düşün ; seni işten çıkardılar ve kıdem ihbar tazminatını ödüyorlar gibi..

Benim süre doldu o zaman en kısa sürede işlemlere başlıyayım. Dediğin gibi dilekçe yazayım abi. Umarım iyi sonuç alırım .

Hakkında hayırlısı olsun. Dilekçe dediğin zaten SGK daki memur hazır olan dilekçeyi veriyor sen sadece bilgilerini dolduruyorsun. Okadar sonra işleme alınıyor. İlk önce emekli olabilir yazısı iste SGK dan onu al iş yerine ver. Daha sonra istifa edip SGK ya giderken Vergi indiriminin fotokopisi ve kimliğin olsun yeter.

Ama ilk yapacağın iş SGK müdürlüğüne gidip emekli olabilir kağıdını alman. Onu almadan önce sıra alıp gününü yılını hesaplattır. Ben yanlış bilgi verip yormak istemem seni. SGK memuru en net bilgiyi verir sana. Haydi hayırlı uğurlu olsun.

Mevlüterdoğan...hocam birde,bakmakla mükellef olduğun kişiler varsa muhakkak belirt forumda maaşına çokk etkisi olur...kolay gelsin hayırlısı olsun..

Üst Alt