Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 Mart gırısım var. 5698 gun sayısı ile ne zaman emekli olabilirim?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
5698 prım gun sayısı 1999/3 tarıh engellı olarak ne zaman emeklı olurum sızce saygılar 20.08.1976 dogum tarıhım

18 yıl 4080 güne tabisiniz.
Prim gün sayınız fazlasıyla yeterli. 03.1999 + 18 = 03.2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Ancak bu cevabı verirken 3.derece vergi indiriminiz olduğunu varsayıyorum. Yoksa vergi indirimi hakkı almanız şart.

1999/03 yazıyor emeklılık ıcın basvuru ne zaman yapabılırım

Merhaba arkadaslar haziran ayında SGK ya dılekce verdım SGK Evrak takıp sayfasında halengun toplama servısınde gozukuyor dıyecegım şu efendım 6088 gunum var 1999/03 dönem bıldıgım kadarıyla EYLUL-EKIM-KASIM-ARALIK Aylarını kapsıyor (Ben emeklılık basvurusu için hangı ay gıtmem gerekıyor..) dıye ALO 170 i aradım SGK ya yonlendırdı kımse bır cevap vermıyor ne yapmam gerekıyor sızce ıstersenız sgk dokumunude atabılırım yardımcı olursanız memnun olurum arkadaslar saygılar ıyı calısmala cevabınızı beklıyorum..

astorantalya

Merhaba, Hangi ay işe başladığınızı hatırlıyamıyorsanız ve Edevlet şifreniz var ise ordan baka bilirsiniz. Bunun için SGK hizmet dökümüne girin. 4A detaylı hizmet dökümüne tıklayın en alta inin Dönem kısmında 1999/3 yazan yerin sağ tarafına doğru bakın. üç dört sütün sonra açık bir tarih yazar örneğin 20/10/1999 gibi. Bu ilk işe giriş tarihinizdir.

Ordaki tarihe göre emekli olucağınız ay belli olur.

@Ümit Kurtuluş

@[FONT=sans-serif]Ümit Kurtuluş resimdeki gibi yazıyor saygılar o yuzden sgkya gıttım[/FONT]
gWYXR2.jpg

astorantalya

Merhabalar,

Resmi inceledim işe giriş tarihiniz yazmaması garip. Lakin ödenen pirim günü 120 gün. Buda demek oluyor ki Son 4 ay Full yatmış. Buda giriş tarihinizi 1 Eylül 1999 olarak gösterir.

2 Eylülde emeklilik için başvura bilirsiniz.

@Ümit Kurtuluş cok sagol ılgınızden dolayı 1999 yılında ben antalya da temızlık sırketınde calısmıstım sgk 120 gunluk gırısı yapmamıs 5 yıl once dıkkatımı cektı 1999 yılı gırısı yapılmadıgını o zamanlar saglık karnesı almak ıcın ısyerı yazı verıyordu o yazıda sırketın kasesı ve hangı yılda calıstıgıma daır evrak vardı onu sgkya verıp 1999/03 yılınında gırısını yaptılar allahtankı evrak duruyordu yoksa vay halımıze 02 eylul bayram oldugu ıcın ben 28.08.2017 gunu vereyım dıyorum sız daha ıyı bılırsınız gercıde bayram sonumu vereyım yoksa bayram oncesımı

astorantalya

Merhabalar,
Emeklilik işlemleri ayın kaçında verirseniz verin bir sonraki ayın ilk günü başlar. Sizin 1 Eylül 1999 gözükmekte. 2 Eylülden önce başvuru yapamazsınız. O tarihte hem bayrama denk gelmekte hemde işlemleriniz 1 Ekime sarkmakta.

Şansınızı denemek açısıdan isterseniz SGK gidip konuşun. Durumunuzu anlatın belki bayram diye 31 ağustosu kabul ederler. Böylelikle bir ay kazanmış olursunuz.

Hayırlısı olsun.

Anladım cok tesekkurler saygılar

@Ümit Kurtuluş bey son olarak bır sey danısacagım mesela bayram sonu basvuru yaptım varsayalım ekım 23 te maas alacagım ekımde alacagım maasta eylul ayındakı bır aylıkta gececekmı acaba maasa onu bır sorayım dedım

astorantalya

Yukarda belirtmiştim. Hangi ay ve kaçında başvurursanız baş vurun işlemleriniz bir sonraki ayın ilk günü işleme alınır. işleme alındığı tarihten itibaren birikmiş aylıklarınız ödenir.

%59 yaşlılıktan emeklı olacagım

Merhaba arkadaslar %59 vergı ındırımınden yaşlılık emeklılıgı olarak eylulde emeklı oluyorum tekrar çalısıtıgım ısyerıne devam edebılırmıyım malulen çalısamazsın falan dıyorlar ben yaslılıktan olacagım malulen %60 ı kapsıyor dedım arastıracagız dedıler normal saglık raporum %52 vergı ındırımım %59 1976 dogumluyum 6058 gunum var 01.09.1999 ıse gırıs tarıhı 18 yıldan emeklı oluyorum sizce çalısabılırmıyım yardımcı olursanız sevınırım saygılarımla arkadaslar..

astorantalya

:) tekrar merhaba

İş yerine malülen değil, SGDP li olarak çalışıcam demelisiniz. SGDP Sosyal güvenlik destek pirimi dir. İş yerinizin SGK pirimlerinizi yatıran servis sizin için sisteme kod girerken SGDP kodunu girmesi gerekiyor. Eğer bu kodu girerse Çalıştığınız yerde işe devam ede bilirsiniz. Başka bir yerde de aynı bu şekilde çalışa bilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken tek şey sizi sigortaya bildirirken SGDP li olarak bildirmek.

Arkadaslar yukarıdakı bazı yazılanları okudum kafam karıstı sımdı ben normalde 01.09.2017 gunu emeklılık ıcın basvuru yapacagım o tarıh bayrama denk geldıgı ıcın bayram sonu basvuru yapacagım demek ıstedıgım şu bayram sonu verecegım ıcın benım işlemım 01.10.2017 ye sarkacak (EMEKLI MAASI 01 EYLULDENMI YOKSA 01 EKIMDENMI HESAPLANACAK ) ACABA SONUCTA NORMALDE EYLULDE EMEKLILIGIM DOLUYOR ONU SORMAK ISTEDIM SAYGILAR...

astorantalya

Merhaba ısrarla aynı soruyu soruyorsunuz tekrar ediyorum. Başvuru tarihiniz ayın kaçı olursa olsun, bir sonraki ayın ilk gününden işleme alınır.

Sizin durumunuzda normalde 2 Eylülde başvuru yapmanız gerekmekte. 2 Eylül hem bayrama denk gelmekte hemde hafta sonuna. Bu sadece benim şahsi yorumum olmakta. 31 ağustosta SGK gidin emekliliğiniz dolum tarihinin 1 Eylül olduğunu ama bayrama denk geldiğini anlatın. Belki bakın kesin bir şey değil belki Bayrama denk geldiği için bir gün öne çekerler. Eğer öyle olursa İşlemleriniz 1 Eylül Baz alınarak başlar. İstediğiniz gibi 1 Eylülden emekli maaşınız birikmeye başlar. Aksi takdirde 1 Eylülde de başvursanız 30 Eylül de de başvursanız işlemleriniz 1 Ekim den başlatılıcak. Emekli maaşınızın birikmesi 1 Ekimden başlıcak.

Emekli maaşı devlet memuru gibi önce ödenir. Yani işçiler gibi çalışıp maaş alınmaz. İlk önce maaş alınır ay öyle geçinilir. Tahsis talep numaranızın son rakamına göre ayın 17 ilen 26 arası maaş ödemesi belirlenir.

Linkteki sondan 3. Paragraf sizi ilgilendiren ve benim belki kabul edilir dediğim konuya değiniyor.

http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=7362

SGK HATASINDAN EMEKLILIK İÇİN GEÇ BAŞVURU yardımcı olurmusunuz konu hakkında

Merhabalar arkadaşlar gün toplama dilekçemi verdim bugun sonuçlandı ve yarın tahsıs belgesını verecegım emeklılık için diyeceğim şu arkadaşlar edevletten sureklı takıp edıyorum geçen ay sgk dokumunde ilk işe giriş primlerimde şu şekilde yazıyordu (1999/03) 120 gün prim işe giriş ytarıhı dahi yazmıyordu sordugum zamanda 01.09.2017 günü başvuru yapacaksın dediler

şimdi bakıyorum 1999/02 49 gün -1999/03 120 gün yani 49 gün daha eklenmiş yan tarafındada işe giriş tarihi 19.07.1999 yazıyor yani 1 ay kaybım oldu bunların yuzunden

sizce ben yarın emeklılık basvurusunda bulundugum zaman 19.07.2017 denmi baz alırlar yoksa eylüldenmi baz alırlar diye danısmak istedim saygılar cevaplarınız beklıyorum arkadaslar cok tesekkurler

astorantalya

İlk sigortalı olduğunuz tarih değişmez. SGK kendi kayıtlarında zaten doğru olanı görüyordur ve emeklilik bilgisini doğru vermişlerdir bence.
Unutmayın, emekliliğe başvurduğunuzda, emekli maaşınız başvuru yaptığınız ayı takip eden ay başı itibarı ile başlayacak.

merhabalar bende 08.10.2017 de emekli olmaya hak kazanacam vergi indirimim raporum var % 52 sizce ne zaman başvursam

ben bu sitede maaş hesaplattırdım 1780 tl gibi maaş gösterdi extra vergi indirimden ek bir bütçe gelir mi teşekkür ederim

Sgk Evrak Takip sayfasından resim ekledim sorum olacaktı emeklilik ile alakalı

ARKADAŞLAR Sgk Evrak Takip sayfasından resim ekledim sorum olacaktı emeklilik ile alakalı yardımcı olursanız sevinirim
Alttaki resimde 05.09.2017 yazan kısmın konusu yazmıyor ıcerıgını ıse bir alttaki resime ekledim acaba tahsis belgesini banamı gönderdiler posta ile onu sormak istiyorum sgk bilgi vermiyor bilgisi olan arkadas varmı acaba
mkVDMZ.jpg

[FONT=sans-serif]ARKADAŞLAR Sgk Evrak Takip sayfasından resim ekledim sorum olacaktı emeklilik ile alakalı yardımcı olursanız sevinirim [/FONT]
[FONT=sans-serif]Alttaki resimde 05.09.2017 yazan kısmın konusu yazmıyor ıcerıgını ıse bir alttaki resime ekledim acaba tahsis belgesini banamı gönderdiler posta ile onu sormak istiyorum sgk bilgi vermiyor bilgisi olan arkadas varmı acaba[/FONT]

PrRV78.jpg

astorantalya

E-devletten takip edin, sonuçlanmak üzeredir. Zira benimki de bu şekil olmuştu. Sanırım 10 gün içinde mesele tamamdır.

hozgul

Merhaba Ben 8 ağustosta verdim hala sınuçlanmadı,sadece edevlette ek ödeme bilgisi var

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ekremcelik00

E devletten ben de günlerce ek ödeme görmüştüm. Bütün süreç 2,5 ay kadar sürdü.

hozgul

Sağlık olsun sonuçta olan bişeyi bekliyoruz :) ama beklemek biraz sabırsızlandırıyor insanı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaslar bir şey danısacaktım sizlere

[FONT=Verdana]8522093[/FONT][FONT=Verdana]05.07.2017[/FONT][FONT=Verdana]GÜN TOPLAMA DİLEKÇESİ[/FONT]
[FONT=Verdana]10461682[/FONT][FONT=Verdana]23.08.2017[/FONT][FONT=Verdana]ENGELLİLİK İNDİRİMİ[/FONT]
[FONT=Verdana]10557614[/FONT][FONT=Verdana]24.08.2017[/FONT][FONT=Verdana]18 YIL 4080 GÜN ŞARTI YER. GEL. EMEKLİ OLUR.[/FONT]
[FONT=Verdana]10560942[/FONT][FONT=Verdana]24.08.2017[/FONT][FONT=Verdana]1 TAHSİS TALEBİ[/FONT]
[FONT=Verdana]10688722[/FONT][FONT=Verdana]05.09.2017

Şu anda tahsıs belgesı ıcın 2.kez vergi indirim yazısı için vergi dairesine yazı gonderıldıgını soyledıler 05.09.2017 de gondermısler halen EDEVLET'te maas ve emeklı bılgılerımı goremıyorum sızce ne zaman EDEVLET'te bu bılgılerı gorebılırım bilgisi olan arkadaslar varmı acaba tesekkurler saygılar.
[/FONT]

Üst Alt