Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 SGK girişim, %46 oranında raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

maşallah

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim rahatsızlığım kronik akciğer on yıldır ilaca bağlı yaşıyorum. raporum yüzde 46
nisan 1974 doğumlu
ssk giriş eylül 1999
toplam prim 2457.

ekim 2008 de sonra gss sigorta yani yeni yasa bağkur aylık 313 lira yatırıyorum toplam bağkur prim 1600..... yani ssk 2457.. bağkur 1600.........
18 ay askerlik yaptım borçlama yapmadım...

bu şartlarda hangi kuruma emekli olacağım.cevap verirseniz çok sevinirim herkese acil şifalar diler..

Faruk bey,
Bağ-kur a devam eder iseniz şu tabloya göre,
bagkur.PNG

ssk ya geçer ve ssk lı olarak çalışma hayatına devam eder iseniz şu şekilde ,
2008_oncesi.PNG

Bize sorar iseniz yatırdığınız 300 tl yi bir iş yerinde çalışan olarak ssk ya ödeyin ki, emekli olmak daha kolay olsun hem maaşınız yüksek olsun..

saygı değer abemiz cevap verdiğiniz için teşekür ederim. bağkur sonlandırıp 18 aylık askerlik süreleri ssk özerinde ödeme yapmak bir şansım varmı ..............................ssk prim 2457.bağkur prim 1600. askerlik süreleri ödersem tahminen nisan 2016 yılında yaşlılıkta emekli olacağım ...................................sizden tam net cevap istiyorum.saygılar sunarım teşekür ederim.....

Her halükarda siz 18 yıl sigortalı olmanız lazım 1999+18: 2017 yapar askerlik borçlanması yapamnıza gerek yok 2017 yılına kadar ssk lı çalışan olur iseniz zaten priminiz fazlası ile yeter.
Önerim,
Ssk lı bir işe girin çalışın yada çalışan görünün ve vergi indirim hakkına müracaat edin. Diyelim ki 1 mayıs itibari ile ssk lı oldunuz bu tarihten itibaren ssk ya 3,5 yıl (1262 gün) prim öder iseniz ssk şartları ile emekli olursunuz. Zaten 2017 yılına kadar beklemelisiniz emeklilik için bizde diyoruz ki bağ-kur a ödeme yapana kadar 2017 yılına kadar ssk ya prim öde, maaşın daha yüksek olsun.

herkese hayırlı akşamlar.yukarda belirtiğim gibi.cuma günü hastanede kontrolum vardı bendeki hastalık yüzünde.kartagener sendromu yani doğuşta iç organlarım ters.ben bu şartlarda malulen emeklimi yoksa 18 yılık yaşlılıktanmı emekli olacağım bunu anlayan biri varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim. allah herkese acil şifalar diliyorum.

Malulen emekli olamazsını malulen emeklilik için en az 60% raporunuz olması gerekli siz yukarda bahsetmiştim ssk lı olursanız veya bağ-kurlu olarak yaşlılıktan emekli olacaksınız.
Tekrar hatırlatıyorum biran önce ssk ya geçin derim...

Üst Alt