Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 "sürekli" raporu bugün geçerli olur mu? Otomobil için maliye sorun çıkartır mı?

MEB_JAWSS

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
1999 "sürekli" raporu bugün geçerli olur mu? Otomobil için maliye sorun çıkartır mı?

merhaba.
1999 yılı heyet raporunu %100 görme engelli olarak aldım.
raporun amacı "çalışabilir".
raporum süreklidir ibareli.
soldan göz nakli oldum, biraz açıldı.
acaba ehliyet ve engelli arabası almada maliye sorun çıkarrır mı?
teşekkürler.

Görme engelliler araç için raporlarının %90 ve altında olması durumunda ÖTV muafiyetinden yararlanamaz.

merhaba raman 72 benim sıkıntım rapor tarihinin maliyede soruna yol açıp açmayacağı, çünkü sürekli ibareli...

Bir gözün hiç görmemesi halinde, diğer göz hiç bir sorun olmaksızın TAM seviyede görmeli ki, -monoküler- sürücü olunabilsin. Aksi halde sürücü belgesi alınması imkansız.

EVET OTURAN BOĞA BEY, SOL göz naklinden sonra gözlükle görebiliyor. ama sağ sıfıra yakın. ancak rapor tarihi sürekli olmasına rağmen sorun olur mu?

Ehliyet için kesnlikle ve kesinlikle yeni rapor isterler. Ve, görme konsunda bence sürücü olur raporu alman öyle kolay değil. İlgili yönetmeliğin göz muayenesi ile ilgili maddesini incele istersen: Madde 5 - Göz muayenesine ilişkin esaslar

Üst Alt