Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 yılı özürlü kadrosu ile EÜAŞ'ye girdim. Emeklilik..?

oguz020

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelıkle herkese selamlar,
foruma yenı uye oldum konuları tam anlamıyle ınceleme fırsatım olmadı yanlıs yere yada konu tekrarı varsa admınlerden özur dılerım .

ben 1999 yılında %40 lık raporla kurumun (EÜAŞ) acmıs oldugu özürlü işçi alımı sınavında basarılı olup işe gırdım ancak vergi indiriminden faydalanmadım özurlu ıscı sınavından gırmıs oldugum ıcın sakat statusunde görunuyorum ancak bıldıgım kadarıyla bu statuden emeklı olmak ıcın en az calısma suresı ıcınde bır kez de olsa vergı ındırımınden faydalanmak gerekıyomuş..

2009 yılında ısyeri ve ilce mal mudurlugu kanalıyla yenıden rapor ıcın devlet hastanesıne basvuru yaptıgımda heyet raporu %19 cıktı ... :(

halen aynı kurumda özurlu ısçı olarak devam edıyorum ancak ne zaman emeklı olacagımı bılmıyorum ve yapmam gereken ne var onuda bılmıyorum bu konuda yardımcı olabılecek arkadaslara tesekkur ederım

Ayrıca 1999 da almıs oldugum rapor da SÜREKLİDİR ibaresı vardır

Oguzhan,
Vergi ind. hakkı kazanmadan engellilere tanınan haktan faydalanarak emekli olamazsınız bu haktan faydalanmadığınız için normal insanlar gibi sağlam statüde emekli olacaksınız.

tamam buraya kadar evet pekı calıstıgım mudurluk benı bölge calısma ıl mudurlugune özürlü olarak gösterıyo ve kurum özurlu kontenjanını bu sekılde tamamlıyo bu yasal bıseymı yada burda benım hakkım yenmıs olmuyomu.
ayrıca sanat okulu makıne dıplomasına sahıbım ancak bürodan baska yerde calıstırılmama karsı gelınıyo ve maddı olarak bu pek tatmın edıcı olmuyo :mad:

Sakat statüsünde çalışmakla sakat statüsünde emekli olmak ayrı şeyler... Siz işe girerken % 40 ve üzeri raporla girmişseniz, bugün düşük orand araporunuz olsa bile, işinize zarar gelmez, sakat statüsünde çalışmaya devam edersiniz...

Ama emeklilik söz konusu olunca, o zamn işler değişiyor. % 40 ve üzeri rapora karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi elde etmeniz şart. Bu olmadan erken Yaşlılık emekililiğinden yarralanmak mümkün değil.

Mesleğinize uygun olmayan işlerde çalıştırılmanıza dair ne yapabilirsiniz bilemiyorum. Sendikalı iseniz oradan destek almaya çalışmak en iyi yol olur.

verdıgınız cevaplar ıcın tsk ederım yenı gelısmeler oldu .. gecen ay sgk dan gunlerımı cıkardım 5400 gun ayrıca %40 rapor alabılırsem 28/12/2013 tarıhınde 17 yılı dolduraraak emeklı olabılıyorum pazartesı gunu ıs yerımden yazı alıp mal mudurlugune oradan devlet hastanesıne sevk edıldım Mart 28 e heyet gunu verıldı umarım raporu alabılırım sag göz sıfır görme sol gözde %10 görme kaybı + göz tansıyonu var rapor ne gelır bılmıyom umarım bu kez bıter :mad:

Üst Alt