Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 yılı sigorta girişliyim. %60 vergi indirimi raporu ile emeklilik?

uzmanca

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1999 yılı sigorta girişliyim. %60 vergi indirimi raporum var. 4012 gün primim var. Emeklilik için 2016 yılını mı beklemem gerek? Ya da daha önce emekli olmam mümkün müdür.Daha önce emekli olma şansım varsa alacağım emeklilik maaşı ile 2016 da emekli olduğum zaman alacağım maaş arasında ne kadar bir fark olur bilgisi olan var mı ??

2.derece vergi ind.hakkınız olduğuna göre 17 yıl 3840 güne tabisin..
..../..../1999+17: ..../.../2016 yılında emekli olacaksın..
Emekli olmak için 2016 yılını beklemek zorundasın. Ek olarak prim sıkıntınız olmadığı için 2016 yılına kadar ister çalışarak ister çalışmayarak bekleyebilirsiniz..
2016 yılında emekli maaşları ne olur bilinmez....

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim tabiki şimdiden 2016 yılı emekli maaşlarını kestirmemiz imkansız gibi bir şey ama özellikle merak ettiğim konu şu:2016 ya kadar çalışırsam eğer şu ana kadar hak etmiş olduğum prim sayıma yaklaşık 1800 gün daha prim ilave olacağı için toplamda 5812 gibi bir prime sahip olacağım. Şimdi iki ayrı çalışan olduğunu farzedelim. Birinin 4012 primi var ve 2016 yılı çalışmayarak bekliyor.Diğeri çalışarak 4012+1800= 5812 prim haketmiş. Ve 2016 yılı geldigini varsayalım ikisi de emekli olma hakkını elde etti.Bu ikisinin emekli maaşları arasında çok bir fark olur mu. 2016 yı çalışarak beklemeye değer mi ?

Olmaz olur mu tabiki olur ne kadar çok prim o kadar çok emekli maaşı..
Yalnız dikkat etmeniz gereken primlerinizin yüksekten yatmasını sağlamak..
Örnek bugüne kadar ssk matrahız 1500 tl olsun bundan sonra bu rakamdan düşük ssk primi öderseniz emekli maaşınız da düşer

Anladım .Yani kısacası sabredip çalışmak çok daha akıllıca olacak .Hali hazırda primlerimde yüksek yatıryorken .İlgize ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Geri kalan primleri yüksek ödesin işveren yani maaşınızı yüksek göstersin sizde maaşınızdan fedekarlık yapın, benim primler asgari ücretten ödendi emekli olmam için 3,700 gün yetiyordu, oysaki benim 5900 günüm vardı aldığım maaş 680 lira.Prim günün cok olmuş o kadar önemli değil mühim olan yüksekten ödemek.

Primlerimiz yüksek yatıyor zaten . Zaman çabuk geçiyor 5,5 sene de geçer boşver çalış diyorum kendi kendime. Ama bazen de gözümde çok büyüyor. Bazen de aman yeter bu kadar çık işten diyorum kendime.Ama anladığım kadarı ile çalışırsam bu prim vs. ile maaşta bayağı fark edecek . 2016 yı bekleyemesem de bile gittiği yere kadar çalışmak da maaşta fark attırır gibi görünüyor. Neyse hayırlısı artık!!! Teşekkür ederim...

Üst Alt