Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999 yılında aldığım %45 oranındaki sürekli ibareli raporum halen geçerli midir?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba size bir sorum olacaktı cevaplandırırsanız çok sevinirim.
benim sağ bacağım yok,iyileşmeside söz konusu hiç olamaz...
1999 da aldığım devlet hastanesi raporuna göre %45 sürekli sakattır ibaresi ve ayakta durmayı gerektirmeyecek işlerde çalışabilir...

1: bu rapor halen geçerliliğini sürdürmektemidir ?
2: şimdi tekrar hastaneden rapor almak istesem yüzde kaç verilir?

99 yılındaki raporunuzu ne için kullanmak istiyorsunuz bilmiyorum ama, hiç bir yerde işinize yaramaz...

Sakatlık oranı cetveli'Ne göre:

Ee06J.png

beyaz kart almak ve işkur için

şimdi hastaneye gitsem %40 imkansız vermezler napmam lazım?

Yeni rapor alamayacaksanız sakat statüsünde sayılmanız ve ona istyinaden bazı haklardan yararlanmanız mümkün değil maalesef

peki nerde bu konfedarasyon ve dernekler? benim kesik bacağım uzayıp iyileşmediki sağlam statüsüne erişsin.

hkn3242;

Verilen haklar geri alınmaz!
Oturanboğa geçmez demiş ama hukuksal olarak bana mantıklı gelmedi.!
muhalefet anayasayla uğraşcağına biraz da engellinin derdi icin anayasa mahkemesine gitsene ortalığı eski paşalar için ayağa kaldıran muhalefet burda niye sesin çıkmaz?

Not:Benim Raporla işim yok benim en az %50 im şimdiki kanunla garanti.
Ama tekrar tekrar hastaneye gitmek rapor yenilemek özellikle uzvu olmayan iyileşmeyecek rahatsızlığı olanlar için saçmalık!:confused:

Sakatlık oranı çizelgesi bu çizelgenin değişme şansı yokmu çok mağdur var. Kendilerine göre kılıf hazırlıyorlar.

beyaz kart ve iş kur

hkn3242;

raporun sürekli ise başvuru yapabilirsin.bende aynı sekilde sürekli raporum vardı 2004 ait başvurum kabuk edildi.2006 önesi sürekli raporla
çünkü iyileşme durumumuz söz konusu değil.
raporunuz sürekli olamsı durumunda sorun olmaz.
geçmiş olsun.
sadece vergi indirimi için rapor isteyebilirler.
sürekli raporlara tekrar rapor istenilnez.tarihi ne olursa olsun

gerkurt çok tşkler,cevabına istinaden ,eski raporumla il sosyal hizmetlere gidip başbakanlık özürlü kartını rahatça alabildim .artık bundan sonra bir engelde kalmadı sanırım resmi olarak engelliyim :)

zaten bu kartlada bütün kapılar açık:cool:

o kart bendede var ama hep yeni rapor istiyolar bütün kapılar açık mı acaba ?

bu kart sahibi başbakanlık özürlüler idaresinde veritabanında kayıtlı olup,engelliler için verilen tüm imkanlardan yararlanmakta ve faydalanmaktadır.beyaz kartımı çok rahat alabildim.ve tüm imkanlardan yaralana biliyorum.
hastaneden yeni rapor alırken başbakanlık özürlü kartının varlığını ekte veya sözlü olarak doktora bildirin.

eğerki aksi bir durum olupta başbakanlık özürlü kartında bulunan özür derecesinin altında bir yüzde verirse,ortada çelişki olmazmı ?
ve haklı bir neden olarak ,yasal olarak hakkınızı hertürlü arayabilirsiniz.

yani diğeceğim şuki zaten resmi olarak veritabanında özürlü olarak kayıtlıyız.

not:eski veya yeni raporda süreklidir ibaresi muhakkak bulunmalıdır

Üst Alt