Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

1999'da böbrek nakli oldum. 2005 sigorta girişim. Yeni yasaya göre emeklilik şartım?

ori

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 1999 da böbrek nakli oldum 10.03.2005 de ssk girişim var ve 3000 günüm var yeni yaaya göre nasıl ve ne aman emekli olabilirim.ve yüzde 80 raporum var.arkadaşlar lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

Sigorta başlangıcından önce nakil olduğunuz için malulen emekli olamazsınız, erken emekli olabilirsiniz. İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, defterdarlığa başvuru yapmanız gerekiyor vergi indirimi için.
Ancak, rapor tarihiniz nedir?
16 Aralık 2010'dan önce ise, elinizdeki raporu eski olduğu için kabul etmezler ve sizi yeniden sevkederler.
Bu sevk sonucunda da % 70 alırsınız, bu da ikinci derece vergi indirimi olur.
(2005 sigorta girişi ve ikinci derece vergi indirimi ile, 18 yıl 4000 günle emekli olursunuz.
Doğum yılınız 1987 ve öncesi ise, 2005 + 18 =2023 yılından itibaren 4000 günü tamamladığınızda emekli olursunuz
Doğum yılınız 1988 ve sonrası ise belirtin lütfen... )

Elinizdeki raporu 16 Aralık 2010'dan sonra almışsanız, ve defterdarlık kabul ederse, Ankara'dan da % 80 ve üzeri ile 1. derece olarak gelirse,
15 yıl 3600 günle emekli olursunuz. bu da 2020 yılından itibaren 3600 güne tamamladığınızda olabilirsiniz demek..

Böbrek fonksiyonlarınız bozulmadığı sürece malulen emekli olamazsınız.

nakillilere koşulsuz diye bağırdılar bu devletin koşulsuzu bile kısıtlı nasıl bir ülkede yaşıyoruz ....

Serdar, Arkadaş ilk önce nakil olmuş sonra çalışma hayatına atılmış yan ilk iş girişte malul sayılacak derecede engelli imiş. Bu yüzden malulen emekli olamaz ama şöyle olsaydı ilk işe girip sonra nakil olsaydı malulen emekli olabilirdi hem de koşulsuz bir şekilde..

benim sig. başlangıcı 2007 + % 60 raporla 2011 de işe girdim şuanda böbrek fonksiyonlarım bozuk üre kre. yüksek böbrek grade 3 ve nörojenik mesane var raporum % 90 olduYeni yayınlanan yönetmeliğin 9. maddesi der ki (bkz): "b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır"

diyorlar ya ;
2011 işe girişte böbrek nakli % 60
2013 şimdi
böbrek nakli değerleri yüksek olduğu için % 70
nörojenik mesane % 40
intermittan damlama % 20
üretra darlığı üreteroneo % 30
totalde % 90
bende olamıyorum o yüzden yazdım arkadaşın durum farklı tabi ama dediğim gibi sınır koyuluyor herşekilde KOŞULSUZ diyebiliyorlarsa bu kadar nakilli insana umut veriyorlarsa Koşulsuz olmalı

Ama siz malulen emekli olamazsınız ki ilk ssk girişinizde zaten malul sayılacak derecede engellisiniz. Sizin içinde ilk ssk girişinde elinizde 59% ve aşağısında bir rapor var ise (belgeleye biliyor iseniz) kuruma müracaat edin malulen emeklilik için kurum ret verecek bu kez elinizdeki rapor ile dava açabilir ve emekli olabilirsiniz.

emeklilik hakkında

Slm arkadaşlar ben 1999 da böbrek nakli oldum yüzde 80raporum var ve 3013 gün sigortam var yeni yasaya göre mekliolabilirmiyim şimdiden teşekkürler.

officer;

ilker bey araştır araştır kafam öylesine karıştıki anlamakta zorlanıyorum artık

ilk sgk girişi 2007 90 gün yatırıldı ve malül sayılır bi rahatsızlığım yoktu

2009 da çalışmaya devam ettim engelliydim ama sadece böbrek nakli vardı ve

bu sene % 60 olan rapor yeni rahatsızlıkların meydana gelmesiyle % 90 oldu ki nörojenik mesane bile bildiğim kadarı ile tek başına emekliliğe yetiyor....

merhabalar faruk öeliğin aöıklamaları Malulen emeklilik:

Bakan Çelik, bir soru üzerine, malulen emeklilikle ilgili düzenlemenin gerçekleştiğini belirterek, bu konuda çok önemli adım attıklarını söyledi.

Çelik, 10 yıl çalışan bir vatandaşın organ nakli olmuş ise malulen emekli olabileceğini, bazı hastalıkların da durumunun genişletildiğini, şeker hastalıklarında 3 organın işlevinin bozulması veya 3 organda şeker hastalığı ile meydana gelebilecek sıkıntıları dikkate alarak ilgili kurulun vereceği rapor neticesinde malulen emekli olabileceğini söyledi. "

Faruk Çelik, "Kapsamlı bir düzenlemedir ve özellikle malulen emekli olma konusunda ve maluliyet maaşının bağlanması konusunda talepte bulunan vatandaşlarımızın, zor durumda olan vatandaşlarımızın bilimsel veriler çerçevesindeki taleplerine cevap teşkil etmektedir" şeklinde konuştu.

Böbrekle ilgili olarak malulen emekli olamazısnız. Ama maluliyet cetveli'nde taımlanan başka bir raatsızlık söz konusu olursa, ora üzerindenmalulen emekilik hakkınız doğar tabii

malülen emeklilik

slm arkadaşlar benim kafam çok karıştı ben böbrek nakilliyim 3200 gün ssk var yeni yasaya göre biz 1800 gün ve 10 yıldan mı emekli oluyoruz

Hayır Güven, ilk sigortalı olduğunda nakil olduğun için bugün malulen emekli olamazsın

çok anlamsız ve gereksiz çoğu insan nakil öncesi nakil sonrası ne yapması gerektiğini bilniyor bende 3882 gün pirimim %75 raporum olmasına rağmen yeni yasa kurbanı oldum dava açmayı düşünüyorum çıkan haberler aldatıcı ve yanıltıcı ..

Gazetelerde televizyonlarda organ nakli olanlar malülen emekli olabilir diye boşa yayğara yaptılar dava açma hakkı doğdu..

Üst Alt