Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.5 aylik bebegimin isitme tedavisi için İstanbulda nereyi önerirsiniz?

Kerem27

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben istanbul avrupa yakasinda oturuyorum

2.5 aylik dogustan ileri derece isitme engeli teshisi konulan bebegim icin istanbul egitim arastirmaya yonlendirildik bera testinde her iki kulak 90 dsb cikti,
15 gunlukken ozel bir klinikte 40-50dsb cikmisti bu farkin sebebini sordugumda ozel klinigin testi yarim birakmis oldugu soylediler klinik ise bunu kabul etmeyip yine de hastaneyi baz almamizi soyledi kendilerinin frekans sinirlamasi oldugu bu yuzden 50 dsb'e kadar olcum yapabildikleri icin farkin ciktigini savundu

iyice kafamiz karisti benim gibi bebegi olan arkadaslar tedavi icin istanbulda nereyi tavsiye edersiniz?
Samatya bu konuda ne kadar iyi yoksa marmara universitesine mi gitmeliyim yardimci olursaniz sevinirim

Marmara Üniversitesi odyoloji bölümü özellikle çocuklar üzerinde uzmanlaşmıştır. Ama yakınsanız Cerrahpaşa Üniversitesi Odyoloji kliniğine gidebilirsiniz. Orada Odyolog Eyüp Kara'yı bulun.

Son düzenleme:
Ilginiz icin tesekkur ederim önerinizo degerlendirecegiz, 29 haziranda samatya eah 'da bebegimize bera haricinde farkli testler uygulanacagi, ve cerrahpasaya bir hocaya yonlendirecegiz dediler ne gibi islemler yapiliyor bilgisi olan var mi isitme cihazi ne zaman nasil uygulaniyor takibi ne sekilde oluyor

Kerem27 merhaba testiniz sonuçlandı mı? durumunuz nedir? oğlumun takibi de cerraphaşa da yapılıyor

Merhaba, oglum 5. Ayini doldurdu biz çapa'da takibimize devam ediyoruz orada çocuk odyoloji bölümü var test tekratlandi ve malesef değisen bir durum yok ve cihazlanip eğitim alması gerektigi söylendi. Pazartesi günü cihaz denenecek ve raporumuz cikinca cihazlanip egitime baslayacagiz size de gecmis olsun umarim iyi sonuclar aliriz

saolun Kerem27 Mehmet Akşit Mehmet Bey bize de yardımcı olabilir misiniz?
Oğlum 5 ayını doldurdu. Cerrahpaşa'da 31 ağustosta yapılan testte ileri derecede işitme kaybı tanısı kondu. Cihaz takılabileceği söylendi. Ancak cihaz takılmadan yapılması gereken "çocuk odyometri" testi için 27 kasıma randevu verildi. 27 kasımda oğlum 8 aylık olacak.Geç kalmaktan endişe ediyoruz. Çünkü heyet kararı,ölçü alınması vs. işlemleri de görünene göre aylar sürecek. Ne yapmamızı önerirsiniz? Marmara Ün. mi başvursak? Ankara'ya Hacettepe'ye mi gitsek? Kabul ederler mi bizi ? Ne olur bir yol gösterin...

umut bey. universite hastanelerinde basvurduktan sonra insana illalah dedirtecek sureleri yeniden yasarsiniz. hastanenizi degistirirseniz yapilanlarda tekrardab isteniyor.yani basa donersiniz. hastanenizi degistirmeyin.gec kalmaktan korkmayin.8 aylik ne ki butun zamanini uyuyo. artik kasimdan sonra isler hizlanir.heyet raporundan sonra is parayi sayip cihaz alcak takacaksiniz. merak etmeyin.

5 aylık bebeğin 3 ay daha beklemesi doğru değil. Test sonuçlarını (sonuç ve raporları) gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
e-mail: mehmetaksit@erisci.com

amin. insallah duyar,saglikli,talihli bir omur surer kucugunuz. kloy degil ama ilk siz iyi olunki bebeginiz icin yapilacaklari en iyi sekilde gerceklestirebilesiniz. benim icin opun kucuk kardesimizi.

Merhaba benim oğlumda 5 aylık phonak Q30 işitme cihazı kullanıyor. Sağ70 sol60 db. 1 yasına kadar büyüdükçe bir düzelme olurmu acaba. Tedavisi yok diyorlar baska bir bilgisi olan varmı

Geçmiş olsun Santaper. Benim oğlum da 5 aylık. İleri derece işitme kaybı tanısı kondu. Sorunuz için bilgisi olanlar cevap verir umarım..

Santaper

60 70 db isitme kaybi cokta abartilaak kayip degil ben gibi 95 100 db kayiplilara gore:(ilgilenecek, bilgileneceksiniz.isitme kaybi zor olmakla birlikte dunyanin sonu degil. allah biz sagirlarinda kismetini veriyor.

bebeklerde isitsel noropatide zamanla iyilesme olabildigini okumustum. ama sinirser kayiplarda maalesef ilerliyor bile kayip.

İnşallah. Tesekkürler. Esk de içem işitme engelli cocuk eğitimi için en iyisi diyorlar

Tomografi cekilmediği için sorunun nerde olduğunu da sebebinide bilemiyoruz. Zaten bilsekde tedavi yok oyüzden ışın almasınada gerek yok. Sebebi büyük ihtimal bana göre oksijensiz kalma dr hatası bu düşünce iki kat üzüyor...
Geçmiş olsun allah şifa versin herkese..

Santaper geçmiş olsun. Normal doğum mu yaptınız? (siz annesiniz değil mi?) Ben sezaryen doğum yaptım. Sezaryende de oksijensiz kalma durumu oluyor mu acaba bebekte? Ailemizde işitme kayıplı kişi yok,hamileliğimde bir sorun olmadı. Bebeğimde yoğun bakım, sarılık, ateşli hastalık olmadı. Yani biz de oğlumun işitme kaybının sebebini bulamadık.

isitme kaybinin sebebine care olamadiktan sonrasebebini bulmuslar:p:mad:
enerjinizi isitme kaybi nden olmus sorusuna degil en iyi neler yapilirsa bebek ozguvenli, bilgili yetisir sorusuna odaklanmakta fayda var bence.
daha yurdumuzda odyolojinin degerini,onemini pek bilmeyen burokratlar,ogretim uyeleri,devletluler var.
gene dua edelim. simdiki bebekler daha sansli. cunku erken donem ogrenilip ona gore cozum uretiliyor adamina duserlerse.

Evet en önemlisi onun bundan sonra işitmesinin güzel gelişmesi için elimizden geleni yapmak. Aile eğitimi alıcaz yakında bol bol yüzüne bakarak konuşmamız sarkılar söylememiz lazım. Aile eğitimide alıcaz. Ben normal dogum yaptım@umutakg senin başına neden olacak ihtimallerin hiç biri gelmemiş. Sezeryanda kordon dolanmamışsa oksijensiz kalabileceğini sanmıyorum. İleri derecelerin doğustan olabileceğini duymuştum. Bende vakum kullanıldı. Düşük bi sarılık geçirdik. Okadar. Büyük ihttimall doğumda oksijensiz kaldığı için.

merhaba ben sonradan işitme engelliyim ama üniyi eskişehirde okuduğum için içemi bilirim. gerçekten iyi bir eğitim veriliyor içemde.. üni okurken o okuldan mezun birçok kişi vardı. hepsi son derece zeki, başarılı ve konuşmaları akıcı hatta hepsi koklearla duyuyor. bana da koklear tavsiye ettiler ama ben olmadım riskli olduğunda ama şunu diyebilirim taa üni okurken işitme cihazım olmasına rağmen takmıyordum.. ordaki hocaların tatlı kızışlarıyla işitme cihazımı takmaya başladım geç olmasına rağmen şimdi hiç cıkarmıyorum... onlar sayesinde ben sonradan işitme engelli olduğum için ( 9 yaşında) konuşmamda hiçbir problem olmadı halada gayet güzel konuşuyorum sadece ses ayarlama problemim vardı. mesela çok gürültülü yerlerde sessiz konuşuyor, sessiz ortamlarda ise sesim çok çıkıyordu o zaman cihaz kullanmıyordum ama şuan kullanmaya başlayınca o sorunda çözüldü sesimi ayarlayabiliyorum. sonra ben normalde üni okumadan önce dudak okur ama çoğunlukla anlamaz yazdırırdım ona buna bu sorunda ünideki hocalarımın işaret dili kullanmaması ve tane tane konuşması ile çözüldü günlük hayatta yazışarak anlaşan ben şimdi hem konuşuyorum hem dudak okuyorum hemde cihazla seslere tepki verip sesimi ayarlıyorum... eskişehir işitme engellilerin gelişmesi açısından çok iyi profesyonel bir yer... oradan sakın ayrılmayın.. gerek ilkokul, gerek ortaokul, lise ve üniyi eskişehirde okutun... ben çok memnunum.. sağlıklı günler dilerim.

Üst Alt