Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2.5 yıldır çalıştığım isten cikartilirsam ne kadar tazminat alırım?

Konular
32
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaslar iki bucuk seneyi gecti asgari ucretle calisiyorum ornegin her hangi bir nedenden dolayi cikartsalar isten ne kadar tazmitat alabilirim engelli kadrosunda calisiyorum

2500-3500 tl arası bişey alırsınız.

Herhangi bir nedenle çıkartılırsanız nedenin ne olduğuna bağlı olarak değişir.

Haklı bir nedenle çıkartılırsanız tazminat alamazsınız.

Haksız bir nedenle çıkartılırsanız çalıştığınız her yıl için aldığınız ücretin brüt tutarı kadar kıdem tazminatı alırsınız. Yani, şu anda asgari ücretin brüt 1650TL civarında olduğu varsayılırsa, yaklaşık;

2,5 yıl X 1650 = 4100TL civarında kıdem tazminatı alırsınız.

Ayrıca 6 haftalık da ihbar tazminatı ücreti alırsınız. Yani 1,5 aylık maaş alırsınız.

Ancak yan geldim yattım, beni işten attılar derseniz bu tazminatları almanız zor.

hocam ornegin benim isim temizlik sadece ama bunun disinda is yapiyorum musteriye havlu ver ve ya cay ver gibi ne tur durumlarda is veren beni cikartir ben 9 saat calisiyorum

Eğer bu söylediklerini ispatlama imkanın varsa işten ayrılabilirsin elbette... Ama bu tür şeyler biraz zordur. İş mahkemeye giderse işveren bunları reddedecektir.

acil bilgi tazmitat ve haklarim

merhaba arkadaslar benim calistigim sirket satildi 32aydir calisiyorum engelli kadrosunda asgari ucretle calisiyorum son yillik izinimin dolmasina 2ay var su anda yillik izin hakkimda varmi bunun ucretinide alabilirmiyim is yerimiz butun personelli isten cikaracak tazminat odiyecekmis bu durumda net ne kadar tazminat alabilirim

yaklaşık olarak 6 hafta ihbar süreniz var,

ihbar tazminatı için 1935 lira civarında bir miktar alacaksınız.
kıdem tazminatı olarak 2 yıl 7 ay hizmet süreniz var; 4215 lira civarında tutacak.

toplamı; 6140 lira eder.

iş akdinizin fesh edileceği bilgisini bugün verseler dahi sizi 6 hafta daha çalıştırma veyahut 6 haftalık net hak edişinizi vermekle mükellefler. bilginiz olsun.

rakamlar üç aşağı beş yukarı hesaplandı.

arkadasim bilgi icin cok tsk. ederim hocam benim bu isyerinde girisim 23.05.2013 tarihinde is basi yaptim 34ay oldu yukarida olarakda yazdigim 32ayi yanlis yazmisim birde yillik izin hakkim varmi bu tarihe gore ne kadar tazminat alabilirim 2yil 10 ay olarak calistigim tarih birde issizlik maasim ne kadar baglanir vergi indirim hakkim var

konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslarin yorumlarini bekliyorum

Üst Alt