Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 açıköğretim bölümü okumak istiyorum. Harç öderken bir avantajım var mı?

orhanakaldan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
İstanbul üniversitesinde işletme açıköğretim okuyorum.Raporumu gönderdim okula Harç ücreti vermiyorum.Atatürk üniversitesindede adalet açıköğretim okumak için kayıt yaptırırsam burdada harç ücreti vermesem oluyormu ?
2 sini aynı anda okumak istiyorum.

Okuyabiliyorsunuz, bende aynı anda okumuştum. Atatürk ve Anadolu Üviversitesini.

açık öğretim okurken harç parası ödememe olayı nasıl oluyor kime nereye müracat etmek gerekiyorr ????

Üniversite okurken harç ödemiyor muyuz

Anadolu Üni. de açıktan okurken açık öğretim bürsouna gidip engellli raporunuzu gösterip giriş yapıyorlar ve hiç bir ödemesi yok. İstanbul Üni. engel oranı kadar indirim yapıyor en azından 6 sene önce öyleydi. Şimdi nasıldır bilemiyorum. Atatürk üniyi bilmiyorum.

orhanakaldan

Merhaba, söylediğiniz gibi aynı anda açıköğretim fakültelerinden her üniversitede 1 bölüm okumak şartı ile bir sınırlama bulunmamaktadır.

Bu sebeple eğer yapabilirseniz ve sınav tarihleri çakışmaması durumunda an itibari ile 3 üniversitede 3 bölüm okuyabilirsiniz.

İstanbul Üniversitesinden yaptığınız uygulamanın aynısı Atatürk Üniversitesi içinde geçerlidir.Dilekçeyi doldurup ekine raporunuzu ekleyerek üniversitenin ilgili adresine kargolamanız gerekmektedir.

Bu konuda en pratik olan Anadolu Üniversitesidir.Üniversitenin başvurusunda sisteme raporu yüklemeniz ile işlem tamalandığı için dilekçe ve belge gönderimi olmaması süreci kolaylaştırmaktadır.

Bunların dışında YÖK 18.06.2021 tarihli kararı sebebiyle Açık veya Uzaktan öğrenim veren fakültelerde artık Adalet Meslekyüksek Okuluna yeni kayıt alınmamaktadır.2021-2022 öğretim yılı itibari ile son öğrencileri aldıkları için bundan sonra bu bölümü okuyabilmek için örgün eğitim veren birimleri seçmeniz ve eğitiminizi almanız gerekmektedir.

Saygılar.

İlgili YÖK kararı metni linki;

https://twitter.com/aofduyuru/status/1407062311806844937

Son düzenleme:
Üst Alt