Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 ay askerlik yaptım. İşitme kaybımdan dolayı çürüğe ayrıldım. Haklarım nelerdir?

emreozbek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamın aleyküm ben etimesgut zırhlı birliklerinde tank şöförü olarak acemi birliğine eğitime gittim sol kulagımda işitme kaybım vardı.Daha önce devlet hastanesine gittimde kimse Kesin sonuç vermedi. Doktor kullağında tıkanıklık var felan demişti ilaç vermişti onu kullanıyordum oyüzden askerlik muhanesinde söyleme gereyi duymadım askere gittimde zırhlı birliklerinde söyledim revire cıktım ordan hastaneye 1- h90. 4 sensorinöral işitme kaybı , tek taraflı olup diğer kulakta işitme azalmamış ( SOL TOTAL İŞİTME KAYBI ) diye rapor verdiler heyetten [19/b/3] barışta askerliğe elverişli değildir seferde görev yapar yazısıyla doğru evime gönderdiler .Ve piskolajik olarak bütün dünyam başıma yıkıldı 20 günlük askerlik yaptım bazı duyumlara göre bu durumlarda para ödüyorlarmış acaba ben hangi haklardan faydalana bilirim bana şubene başvur tazminat öderler felan dediler bu doğrumu yada bazı arkadaşlar çürük alanlar belli miktarda tazminat aldıklarını söylediler birisi yardımcı olabilirmi kafam karıştı.

Askerde olmayan bir hastalık nedeniyle herhangi bir haktan yararlanamazsınız. Eğer ki askerlikte oluşan bir işitme kaybınız olsaydı belli bir para yardımı alırdınız. Siz belirttiğiniz üzere askerden önce olduğu için üzgünüm yinede araştırın.

askerde olmadıgı için her hangi bir haktalep edemez siniz engelliler tanınan erken emeklilik engeli hakları engelli maaşı için ise devlet hastanesinden enaz% 40 rapor almanız gerek raporunuz 40 altında verirlerse iştme için malesef hiç bir işe yaramaz askerlige elverişsiz raporu vermiş olabilirler fakak %40 rapor alamaz sanız sivilde saglam olarak kabul edilir siniz

Üst Alt