Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 ay geçici bir işte çalıştım. Evde bakım maaşımda soruna yol açacak mı?

ahmetseba

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba melek hanım ben 2 yıldır evde bakım aylığı alıyorum. evde bakım aylığı 4 ayda bağlandı. 3. ay maddi zorluklar yaşadım kira v.s ve 1 ay geçici bir işe girip çıkmak zorunda kaldım bunu kuruma bildirmedim. 4. ay bakım aylığı bağlandı .2yıldır çalışmıyorum ve bakım aylığı kriterlerimiz uyuyor ve bakım aylığını alıyorum. başka eve taşınmak istiyorum. ancak 2 yıl önce 1 aylık çalıştığım için benden 2yıldır aldığım bakım aylığını geri isterlermi diye korkuyorum sizce 1 ay için 2 yıllık maaşı geri isterlermi?

ahmetseba

[-]Bunu kuruma bildirin bir an önce. Kurum çalıştığınız döneme ait gelir artışını değerlendirir ve maaşın devam edip etmeyeceğine karar verir. Eğer gelir öngörülenin üzerine çıkmışsa, evet, yersiz ödenen maaş geri istenir. Sonrasında yeniden maaş başlanması için de prosedür işletilir...[/-]

OturanBoğa arkadaş 2 sene önceki 1 aylık çalışmasından bahsediyor. sorun çıkmaz:)

ahmetseba önce özet geçeyim. 2 sene önce evde bakım aylığı için başvurdunuz. başvurunuzun 3. ayında sıkıntılarınızdan dolayı 1 ay geçici işte çalıştınız. 4.ayda da evde bakım aylıgınız bağlandı. o zamandan beri de hiç çalışmadınız. buraya kadar anladıklarım doğruysa devam edeyim:)

evde bakım aylıgında aylık gelir ortalaması dikkate alınır. siz 1 ay çalıştıgınız için (sürekli bir gelir olmadığı için) o 1 aylık gelirin 6 ay için aylık ortalaması bulunur.
örnek:
1 ay çalıştınız ve maaş olarak elinize 1200 TL geçti. bunun aylık ortalaması 200 TL'dir. hane geliri de hesaplanırken 200 TL gelir olarak dikkate alınır ve diğar aylık gelirlerle toplanır:) bu şekilde sınırı geçeceğinizi sanmıyorum 2 sene önce de:)

2 sene önceki bu 1 aylık çalışmanızı da artık bildirmenize gerekı yoktur.

gelir ve hanedeki kişi sayısı değişikliklerini en geç 1 ay içinde bildirmeniz gerekiyor. bunu bilmiş olun. daha en başında aylık baglanırken geçici olarak çalışmanız ve olayı bilmemeniz hafifletici sebeplerden sayılır:) yersiz ödeme gelmez merak etmeyin yani.

başka eve taşınmakla neyi kastediyorsunuz? il içi adres değişikliği mi yapacaksınız? bu adres değişikliği hanedeki kişi sayısında değişikliğe yol açacak mı? aynı kişilerle mi taşınacaksınız?
son sorum da bakıma muhtaç engelli siz misiniz? yoksa bakıcı mısınız?

çok uzun konu nasıl anlatacam bilemedim size mesaj göndereyim dedim ama gönderemedim sanırım mesaj kutunuz doluymuş.özetle ben bakıcıyım gelir ve kişi bakımından hiç bir değişiklik olmayacak şehir içi taşınsak ta olmayacak şehirdışı taşınsak ta olmayacak sınırın altında olacağız . ama biz şehir içi taşınmayı düşünüyoruz elbette gidip kuruma bildireceğim adres değişikliğini ama geldiklerinde eve sorun çıkarırlarmı diye düşünmekteyiz.hadi benden 1 aylık parayı isteseler amenna ama kalkıpta hak ettiğimiz halde 2 yıllık ödemeyi geri isterlerse hem haksızlık olur hemde biz o parayı ödeyemeyiz zaten malımız mülkümüz evimiz arabamız yok.

melek hanım bir sorum daha olacak bu evde bakım aylıklarına af geleceği söyleniyor sizce ne zaman yürürlüğe girer tahmini olarak?

Üst Alt