Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 ay hava değişimi verildi. Sonrasında muafiyet alır mıyım?

selcukiy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 3 gün önce revire gittim acemi birliğinde Bi arkadaşımız yanımızda intihar etmişti bunun psikolojisi beynimden hiç çıkmıyordu çok kötü durumdaydım dün psikiyatri karşısına çıktım adam direk ne istersin dedi bende burda kalmak istemiyorum dedim çünkü benim babamın içeri girme ihtimali var şuan cezası yükümlü onay bekliyor 2 yıldır çalışamıyor eve bakmakla yükümlü kişi benim rdm deki doktor keşke gelmeden yapsaydın şuan bizi uğraştırıcaksın ama sonunda çürük alırsın dedi dünde 2 ay hava değişimi verdiler devamındada dönerken heyete randevu al dendi 3 tane amirinden imza iste ve heyete gel dendi sizce ne olur buradan sonrasında lütfen yardım edin. Dışarıda psikiyatriye başvursam faydalı olur mu çok kötü haldeyim.

selcukiy

Bunu net olarak bilmek mümkün değil tabii ama, doktor bu konuda olumlu değerlendirme yapmış madem, yaşadığın ağır travma da herkesin malumu, bence de çok muhtemelen muaf olursun sonunda.

Abi şuan geri dönerken heyetten randevu al dedi ve 3 tane amirinin yapamaz dediğine dair imza gerekli dedi bu döndüğümde mi belli olucak muaf olucağım 2 ay verdi hava değişimi dahada vermez sanırım çünkü heyete çıkıcaksın dedi

selcukiy

Evet kardeşim, 2 ayın sonunda birliğine gittiğinde hemen doktora çıkacaksın, heyete sevk edecek...

Teşekkür ederim abi peki dışarıdan Bi psikiyatriye danışsam etkisi olur mu psikolojim hiç yerinde değil.

selcukiy

Mutlaka, mutlaka, mutlaka bir psikiyatriste git. Yaşadığın o zor anı bir profesyonelin desteği olmadan atlatman kolay değil.
Bir de önerim, düşüncelerini içine atma. Yani o anda kaçma, sevdiğin, güvendiğin birilerine anlat, üzüntünü, sıkıntını paylaş. Bu seni rahatlatacaktır. Hayat zor, sana da travmatik bir durum düşmüş. Güçlü olmaya çalışmalısın. Zaman her şeyin ilacıdır... Vicdanını rahatsız eden bir durum varsa, buna dair elinden bir şey geliyorsa buna dair adım at. Ne bileyim, ölen arkadaşının ailesi ile konuşabilirsin belki. Onlarla yarenlik etmek iyi gelebilir... Ama dediğim gibi, bunlar bir psikiyatrist ile konuş ve karar ver.

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Bende uyum bozukluğu sebebi ile askerken muaf olmuştum 5 yıl önce. Önce 2 ay hava değişimi verildi, sonra 1 ay daha hava değişimi verildi. 3. Kontrolümde ise direkt muafiyet aldım. Seninde aynı olacak olayın. Hava değişimi çemberine girdiysen yüksek ihtimalle sonuç muafiyet olur. Sadece sabırlı ol, acaba muaf olur muyum olamaz mıyım diye hiç düşünme. Sıkıntı olmaz, muafiyet alacaksın. Tekrardan çok geçmiş olsun :)

Abilerim kardeşlerim lütfen yardımcı olun annem ile babam boşanma evresindeler babam anneme şiddet uyguluyor ufak da bir kardeşim var aklım hep orda psikolojim inanılmaz bozuldu ufak kız kardeşimin de durumu çok kötü ilk önce 5 gün daha sonra 21 gün hava değişimi aldım hava değişimin bitti dün teslim oldum karantinadayım karantina bittikten sonra tekrardan rdm ile görüşüp sevkimi isteyeceğim uyum bozukluğum var doktor askerliğe elverişi azalmıştır. Bir daha gittiğim de sizce çürük verirler mi yoksa hava değişimi mi verirler nolur yardım edin kafayı yemek üzereyim çok kötü durumdayım intihar düşüncesi var içimde zaman geçmiyor beynim yönetiliyormuş gibi hissediyorum nolur yardım edin

1 yıldır nişanlıyım ve nişanlımla da gün geçtikçe aram kötüye gitmeye başlıyor doktor raporda şunları yazmış https://www.hizliresim.com/em01g62

Allah rızası için yardım. Edin

Metakadir

21 gün hava değişimi verilmiş. Sonrasında yeniden değerlendirilecek. Eğer durumunda bir iyileşme olmamışsa, birlik komutanının da görüşü alınarak yeniden istirahat ya da muafiyet için heyete çıkmak söz konusu olacak. Ama sonucu şimdiden söylemek mümkün değil.

merhabalar tekrardan konu açmak istemedim bende uyum bozukluğu ve anksiyeteden 20 gün hava değişimindeyim rapor açıklamasında bişey yazmıyor.. sorunum çarpıntı yemek yiyememe kusma aklım sürekli geride yeni evliyim.. yaklaşık 10 senedir psikiyatrik ilaçlar kullanıyorum motor kazası geçirip 6 ay yatakta kalmıştım askeriyede tekrar kapalı ortamda aynı sıkıntılarım başladı geceleri uyuyamıyorum.. 9 günüm kaldı hava değişimi bitmesine şubemdem sevk alabilirmiyim hastaneye nasıl bi yol izlemeliyim..

Özelden sormuşsunuz,buradan yazalım,
Bülent abi gerekli şeyleri yazmış.

İlaveten,söylendiği gibi dönüşte amir görüşlerini beyan eden işlevsellik formu ile tekrar başvurunuzu yapın.%99 muafaınız,stres yapmaya gerek yok...
selcukiy

abi şubeden sevk alıp gittim memleketimdeki hastaneye 30 gün hava değişimi daha veriyorum dedi kıta anket formu vs herhangi bişey demedi bu sıkıntı çıkarırmı bana birliğimde daha faxlamadım raporu..

Selamun aleyküm öncelikle
Ben şuanda hava değişimindeyim uyum bozukluğundan dolayı 2 ay aldım aklıma takılan soru şu olurda döndüğümde muaf alırsam askerlikten bunun kardeşlerime bir zararı varmı ileri zamanda kamu personeli olmalarına öğretmen olmalarına çünkü baktığımda ben çürük alınca polis bile olma şansım varmış size zahmet bi cevaplar mısınız.

OturanBoğa
Abi bi cevaplama şansın varmı

uyum bozukluğu

iyi günler arkadaşlar stres uykusuzluk yemek yiyememe sorunlarımdan dolayı 13 temmuzda hastaneye sevk edildim 21 gün hava değişimi aldım bitiminde şikayetlerim devam ettiği için tekrardan şubeden sevk alarak memleketimde 30 gün daha hava değişimi aldım.
alkol almadan uyuyamaz oldum artık sürekli sinirli stresliyim ailem ve eşimle aram bozuldu ilaçlarım değişiyor sürekli ama fayda etmiyor..

cuma günü birliğime döneceğim bugün tekrar doktorla görüştüm kıta anket formu olayları yüzünden işlerimi orada halletmek istiyorum dedim mevcut haliyle askerlik yapmasına engel yoktur tedavisi devam etmektedir şeklinde rapor yazmış... durumum ne olur

https://www.hizliresim.com/2yfllvw
https://www.hizliresim.com/2yfllvw
https://www.hizliresim.com/o5x5cn8

Abiler benim hava değişimim normalde bugün bitti şubeye gittiğimde çarşamba gel smk lı hava değişimi almışsın dedi buradan hastaneye gidiceksin dendi bana şimdi hangi yollar izliyicez burdan kıta anketi falan nasıl görücek doktor
OturanBoğa

İşte onlar edirnede ben İstanbuldayım nasıl olucak böyle acaba hava değişimimi uzatır mı

Bülent abiye sorduğunuz için cevaplamak istemedim,

Kıta formuna gerek yok ,smk kontrol şartı.

Şübeden direkt hastaneye, başka bir şeye gerek yok ....
selcukiy

Merhabalar şimdi hastaneden çıktım burdaki doktor kıta anket formum işlevsellik formum olmadığı için hiç bir şey yapmadı teslim olduktan sonra kıta anket ve işlevsellik formu ile heyete başvurması önerilir yazmış bulgularda önceki uyum bozukluğuydu bunda F32.0 Hafif depresif nöbet yazmış bu bulgunun muafa bi engeli varmı

selcukiy kardeşim bende uyum bozuklundan 21 gün hava degişimi aldım 2 gidişimde komutanlar askerlık yapamaz yazdı ve yine 21 hava dsgişimi aldım 3üncüde somuc ne olur

Komutanlar yazdıysa hava değişimi bitiminde muaf olursun diye düşünüyorum kardeşim hakkında hayırlısı olsun

selcukiy. Kardesim sen aldınmı
oturanBoga abi merhaba abim ben konya cezaevınde askerim. Psikolojık sorunlarım oldu için psikiyatriye sevkettiler psikiyatri 21 gün uyum bozuklu teşhısı koydu hava degişşmi verdi 2 gidişimde komutanlar askerlik yapamaz yazdı ve yıne 21 gün uyum bozuklundan hava degişimi verdi bu 3üncü de komutanım yine sevkedecem dedi sizce sonuc ne olur

Üst Alt