Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 ay önce kaza sonucu c3-4-5 seviyesinden omirilik zedesi oluştu. Neler yapabiliriz?

sema2001

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
herkese geçmiş olsun
yaklaşık 2 ay önce eşim kaza geçirdi c3 c4 ve c5 omirilik zedesi oluştu şuanda da solunum sıkıntısı çekiyor ve yoğunbakımda bütün vücudunda his var kollarında çok az hareket var.istem dışı kas hareketleride zaman zaman görülüyor.bizim durumumuzda olan veya bu durumda yakını olanlar bu konuda bilgilerini paylaşırlarsa çok memnun olurum

şimdiden teşekkürler

daha çok yeniymiş..geçmiş olsun..seviyesi C nin üst seviyesinde olduğu için solunum sıkıntısı çeker.umarım yakında yoğun bakımdan çıkar.his ve kısmıde olsa hareketin olması güzel..zamanla gelişmeler olabilir.umudunuzu kaybetmeyin.istem dışı hareket normaldir.bu görülür.omurilik hasarında ilk 2 yıl fizik tedavi gelişme açısından çok önemlidir..

Çok geçmiş olsun.
Tüm vücutta his olması çok güzel. Bu hareket için de umut verici bir şey.
Şimdilik yoğun bakımdan çıkmaya odaklanın. Yatarken temizliğinin iyi yapılmasına, yatak/bası yarası olmamasına -oluşmuşsa tedavisinin yapılmasına-, pasif egzersizlerinin ihmal edilmemesine dikkat edin.
Her neresini hareket ettirebiliyorsa, o hareketleri yapmalı... Zaman içinde daha iyi yere gelcektir. Sabır ve azim.

cevaplarınız için teşekkür ederim.
bizim gibi solunum sıkıntısı yaşayan arkadaşlar oldu mu ve ne kadar sürdü. solunum cihazı dışında ekstra bir tedavi uygulaması gördünüz mü? egzersizlerimize yoğum bakımda olmasına rağmen başladık ve devam ediyoruz.bazen fizik doktorları da egzersiz çalışmalarında bulunuyorlar.
enfeksiyon sebebiyle doktorlar 10 gün ara verdiler.sizde bu tür durumlarla karşılaştınız mı? ne gibi önlemler aldınız?solunum sıkıntısı için ne gibi çözüm yollları denediniz.
hepinize geçmiş olsun şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

ben solunum sıkıntısı yaşadım.solunun cihazına 10 gün bağlı kaldım.yoğun bakımda yatarken akciğer enfeksiyonuna yakalandım.durumum kötüleşince trakeostomi açıldı.1 ay sonra toparlandım..solunum egzersizi yaptım her gün.akciğer kapasitesini arttırmak için şart bu.

eşimin trakeostomisi iki ay önce açıldı.hala bir deyişiklik yok.tam aksine 5-6 gün destekten ayırdıklarında akciğerleri büzüştü. 15 gündürde makineye bağlı akciğerlerini açmaya çalışıyolar.bu konu hakkında bilgilerinizi bekleriz.

şimdiden tşk

Umudunuzu kaybetmeyin his olması çok güzel eşiniz gibi bir tanıdığımın dün haberini aldım 3.ayda yüremeye başladı inş eşinizin solunum problemi çabuk çözülür bir an önce fizik tedaviye başlarsınız allah yardımcınız olsun....

amin teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur...

inanın bu süreç geçici bende bir engelliyim ve sizle aynı durumu yaşıyan tanıdıklarım vardı onlarda sizin sorduğunuz soruların aynısını soruyorlardı ve durumu çok kötüydü solunum sorunu onların cok canını sıkıyordu bu tabi cok zor bi süreç ALLAH yardımcınız olsun his durumunun aktif olması cok sevindirici bir şey

Büyük geçmiş olsun, dualarımız sizinle,inşanlah, eşiniz en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

merhaba arkadaşlar sizlerden bir ricam var
ftr merkezleri hakkında bilgi ve önerileriniz varsa benimle paylaşabilirmisiniz şimdiden tşk

----------

[FONT=Verdana]sizlere eşimin yeni durumu hakkında bilgi verip tavsiyelerinizi almak isteri[/FONT]
[FONT=Verdana]m[/FONT]
[FONT=Verdana]eşim şuanda yoğun bakımdan çıkma aşamasında fakat ftr servisi kabul etmiyor ne yapacağımızı bilmiyoruz. istanbul da bir ftr merkeziyle görüştük trakeostomisi açık olduğu için kabul etmeyebilirlermiş hastayla birlikte başvurmak gerekiyormuş hastam oraya giderse ilk başvuruda hastamı kabul etme olasılığı nedir?[/FONT]
[FONT=Verdana]ayrıca bu durumdayken eve getirme olasılığımızda var yatırılacak servis olmadığı için...eşimin solunum problemi olduğundan dolayı evde sorun yaşarmıyız?[/FONT]
[FONT=Verdana]ftr servislerinde ilk başvuru prosüdürleri nelerdir?[/FONT]
[FONT=Verdana] TŞK[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

merhabalar ilkdefa yazıyorum oğlum şuan 22 yaşında 6 ayönce trafik kazası sonucu c7 seviyesinden yaralandı aynıanda akciğer yırtılması nedeniyle 3 ay yoğunbakımdakaldı akciğer yırtılması nedeniyle solunum zorluğu olduğu için 60 gün uyuttular ve uyurken ellinci gün amaliyatı yapıldı atmışıncı gün uyandırıldı 30 gündaha kaldı ve 90 gün sonra yoğun bakımdan çıkarıldı beğincerrahında başına halo denilen alet takıldı on onbeş bir solunum zorluğu oldu ama hızla solunumu iyileşti ve fizik tedaviye kırk gün kadar devam ettik ve bir aydır evdeyiz dün konturola gittik rötgen çekildi doktor pilatinin iyikavradığını söyledi vebaşındaki halo çıkacakmış ve fizikci tekrar fiziktedaviye başlayalım dedi oğlumun durumu ilkgünlerde sol kolunu hiç oynatamıyordu ve çok ağrısı oluyordu ama şimdi parmaklarında biraz uyuşukluk var ama rahat haraket edebiliyor sağ kolu iyi ama belden aşağısını hissetmiyor ama sıcağı soğuğu duyuyorum diyor ayağının altını kıdıklandığını hissediyorum diyor ve habersiz dokunduğumuzda ayağını hafif oynatıyor bunlar iyimi işarettir bilgilerinize şimdiden teşekkür ederim allah herkeze acil şifalar versin

12 yaşındaki kızım c5 c6 c7 seviyesi zedelenme var.1 buçuk ay önce trafik kazası. kollarını oynatıyor ama ellerde his var hareket yok.bacaklarda his yok.fizyoterapi başladı. şu an oturmaya alışması lazım.ondan sonra asıl özel hastane tedavisi başlıycak.bir ebeveyn olarak sizi anlıyorum...yıkıldık ama nafile..umut ve duamız onlarla..allah bütün hastalara sonsuz rahmetiyle şifa versin...amin

Geçmiş olsun.Pozitif düşünelim güzel düşünceler güzel şeyleri çeksin

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun bende c5-c6 seviyesinde of liyim ben 70.yıl erenköy fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedavi gördüm yatılı olarak iyi bir hastane (google a adını yazdığınızda adres ve randevu telefonlarına ulaşabilirsiniz)

Baben Not:
70. Yıl Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi Telefon : 0 (212) 442 2200
70. Yıl Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi Faks : 0 (212) 441 6936
70. Yıl Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi Adres : Adnan Kahveci Bulvarı
70. Yıl Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi Email : istanbuleah2@saglik.tr
Kaynak:70. Yıl Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Merkezi

arkadaşlar roho yataklarının abd deki fiyatını bir türlü öğrenemedim yardımcı olurmusunuz acele almam lazım eşimin yatak yaraları çok arttı yoğun bakımdaki yataklar yeterli değil cevaplarınız için tşk

bu arada biraz bilgi vermek isterim eşim hala yoğun bakımda115 gün oldu nefes sorunumuz hala var nezaman çıkacağıda belli değil

birde yaralarımız bayağı ciddileşti plastik cerrahi uzmanları gelip incelediler dolgu denilen birşey varmış ondan uygulayacaklarmış ne oldugunu bilmiyorum henüz araştırmadım

bilen veya uygulatan varsa yazabilirmi lütfen tşk

arkadaşlar c3 c4 c5 seviyesinde zedesi olan kimse yokmu ben hiç denk gelmedim bilgi almak açısından soruyorum belki bilmedigimiz birşeyler vardır tşk

arkadaşlar eşim yoğunbakımdan çıktı yanlız solunum sıkıntımız devam ediyor hala geceleri solunum desteğine bağlıyoruz gündüzde oksijen takviyesi var ellerde gelişmeler var çok azda olsa öksürmeye çalışıyo sizce bu solunum sıkıntısı ne zaman geçer bu arada seviyemiz c3 c4 c5 c6 yeni öğrendim

yaralanma seviyesi üstlerde...akciğer kapasitesinin gelişip gelişmemesine bağlı bu.solunum kaslarının güçlenmesine bağlı.bunun için bizler bir zaman veremeyiz.tamamen hastanın durumuna bağlı.geçmiş olsun...

eşimi bu ayın 10 da eve taburcu etmek istiyorlar bakıma ihtiyacı var eve götürün burda yapıcak bişe yok diyorlar bizde korkuyoruz evde bir sorunla karşılaşırsak neyaparız diye şuanda beklemedeyiz ne tavsiye edersiniz

----------

çok teşekkür ederim bizim seviyemizde olan kimseyle karşılaşmadım bu yüzden bilgide edinemiyorum sizin tadıdıklarınız varmı

tanıdığım yok..ancak ftr lerde görmüştüm...

Merhabe sema hanım öncelikle çok geçmiş olsun benim kardeşimin c5 kırığı vardı platin takıldı. Bir hafta solum sıkıntısı çekti akciyerlerde problem oldunu 10 gün sonra anladılar. Sağ akcigere hava gitmiyomuş. Ankraya götürdük makinaya bağlı oldu halde röntgenler iyi çıkmadı hiç hergün röngenle takip edildi akciğerde zedenme yada delik olabilir dediler. Akciğer ameliyatına karar verildi ameliyat sırasında bi çok eyle karşılaşmışlar en kötüsüde sağ akciğer ortadan bükülerek ter dönmüş alta kalan kısma hava gitmemmiş ödem ve hava kaparcıkları oluşmuş. Ameliyattan sonra ciğer düzene girmeye başladı 2 tane tüp taktılar akciğere şimdi iyi yakında fizyorerapiye başlıycaz.

akciğer bükülerek ters dönmüş

Ayrıca eşinizin bütün vücudunu hisetmesi çok güzel bişey beyin cerrahları önce his varmı diye bakıyolar zaten his yoksa kısmı felç diyip geçiyolar. Akciğer probleminizi atlattıktan sonra herşey yoluna gircektir inannın beni kardeşim belden aşasını hissetmiyor

eşinize çok çok büyük geçmiş olsun sizede allah kolaylık ve büyük sabır versin allah sizden razı olsun
cenabı hak tez günde şifasını verir inşallah kendi ihtiyaçlarını görmeye başlar

Üst Alt