Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 ay önce ÖTV'siz alınan aracın sahibi vefat etti. Süreç nasıl işleyecek?

enestalha

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar zihinsel engelli annenem üzerine vasi olarak annem aracılığıyla 2ay önce ötv siz araç aldık , malesef Geçen hafta annenem vefaat etti çeşitli konulara göz attım ama yeterince açık açık anladığım bir şey olmadı çok detay bir konu ölen kişi üzerine sadece araç varsa varislerden biri üzerine almak isterse ötv ödenmesi gerekir vb. Şeyler okudum kafam karıştı konuya vakıf arkadaş ne yapmam gerektiğini söylerse çok memnum olurum.

Ölen kişinin üzerine sadece araba var araç engelli donanımlı değil normal araç ı 5 yıl satamayacağız bunu biliyorum ama bu 5 yıl araç yine engelli ananem üzerine mi kayıtlı kalıcak yoksa varislerden birisi üzerine alabiliyormu arabayı alabiliyorsa ne yapmak nereye başvurmak gerekiyor süreç nasıl ilerliyor , veya rahmetli ananem üzerine kayıtlı kalsa 5 yıl boyunca bi sorun olurmu illa birisi üzerine alması gerekiyormu yardımcı olan olursa memnum olurum iyi forumlar.

varislerden biri üzerine alamaz , tüm varislere kalır araba ,siz yeni durumda farklı olarak arabanın 6 aylık vergilerini ödeyeceksiniz ama araç annenenizin tüm varislerinin üzerine kayıtlı olacak ,,vergi dairesine ve emniyete gitmeniz gerek

ikinci bir durumda annanenizin üzerine başka bir tapulu arazi ev konut var ise bunu da emniyete görütürüp varislerden bir kişinin üzerine ancak alınmasını sağlarsanız eğer başka bir üzerine birşey yok ise yukarıda yazdıklarım geçerli

Üst Alt