Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2 çocuğumuz için evde bakım maaşı alıyoruz. Gelir sınırı ve araç alımı..?

yılmaz demirkol

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Ismım Yılmaz Demırkol.Size bazı sorular sormak isityorum yarfımcı olursanız sevınırım.

Benım 2 tane engellı cocugum var ıkısınede bakım maası alıyoruz.Eşim çalısmıyor sadece ben çalışıyorum.Eve gıren maas maksımum ne kadar olmalıdır?

Oglum adına engellı arabası aldık kızımın uzerıne de alırsam engellı maası kesılırmı? (alınan araçta motor gucune bakılıyor benım bıldgım ayrıyeten maksımum şu fıyata kadar alınamsı lazım dıye bı zorunluluk varmı) ?

Şuan babamızın bıze verıdgı evde oturyoruz (ev babamın uzerıne) çocuklar buyumeye basladıgı ıcın tasıması zorlastıgı ıcın eskı evı satıp asansorlu bır ev almak ıstıyoruz ev benım uzerıme olursa maas kesılırmı ve ev ıcın bellı bır mıktara kadar alınabılır dıye bır kanun varmı (maas kesılmemesı ıcın) ev cocukalrın uzerıne mı alınması lazım benım uzerıme mı?

Bıraz sızı mesgul edecegız yardımcı olursanız sevınırız

Oturacaginiz ev gelir elde etmiyor sakinca yok.arabada binek.ticari degil.sakinca yok.
Kisi basi 750 tl yi gecmedikce bakiim maas alinir.

1 Ev aldığınızda ev aldığınızı bildirmeniz gerekiyor çünkü ev parayla alındığı için gelirinizde değişiklik olarak görülecektir babanızın eski evini satıp oranın parasıyla alsanız da değişmez bu çünkü her ne ad adı altında olursa olsun değişiklik olmuş oluyor.Babanız satın alıp size verse bile bildirmeniz gerekiyor.Kendiniz oturacak olduğunuz için ve başka bir eviniz daha olmadığı için gelirden saymazlar.Fakat ev babanızın adına olursa evin olduğu yerdeki emsal degerıne ve kira bedeline bakarlar diye biliyorum bunu gidip bizzat sorsanız daha doğru cevap alırsınız.
2 Araba konusuna gelince araba alınca da bildirmeniz gerekiyor.Çünkü tek maaşınız var misal 5000 tl alıyorsunuz 5 bin maaş varken 200 -300binlikaraç alırsanız inceleme yaparlar.kaldı ki siz isterseniz 20 binlik alın bu ister ticari isterse binek olsun gene incelemende geçer çünkü almayı düşündüğünüz 2. Araç zaten bir tane aracınızın olduğunu söylemişsiniz
Gerek ev almanızda gerekse de araç almada ya da her ikisini almanızda da bildirmeniz gerekiyor ev aldığınızda zaten kaçarınız yok yeni ev yeni adres isterse araç almayın maasınız 1 kuruş artmasın adres değişikliğinde bildirim mecbur.

Üst Alt