Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. derece vegi indirimi ile ne zaman emekli olurum?

Gazii_42

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Arkadaşlar ben işgörememezlikten gelir alıyorum %70 sgk tescilli, ayrıca özel bir sektörde çalışıyorum,
benim sigorta başlangıc:1999 ama yaşım o zaman tutmuyor. 27/10/1985 doğumluyum
2003 yılında 18 yaşını doldurmuş oluyorum ,

şuanda 1843 prim günüm var, 2003ve2004 sonrası hiç primim yok sadece 2010 yılından buyana primlerim düzenli yatıyor,
2.derece vergi indirimi aldım ne zaman emekli olurum acaba?

Gazii_42

Emeklilik için 17 yıl sigortalılık süresi ve 3840 gün prime tabisiniz.

Ama bu 17 yıl için başlangıç tarihi:
1- 99'daki sigorta TAM primle yatmışsa- yani staj değilse- emeklilik hesabı 18 yaşını tamamladığınız gün olarak dikkate alınacak

2- 99'daki sigorta tam prim değil idiyse, 18 yaşından sonra TAM primle sigortalı olduğunuz ilk tarih emeklilik hesabına temel alınacak.

Bülent bey sadece 1999 yılında ocak ayında iş kazası olduğu için ssk lı değildim o zaman o gün 116 gün prim göstermişler başka prim yok,1999 yılına ait,peki kaç yılnda emekli olmuş olucam bülent bey

yani 99'da yatmış prim görünüyor mu ssk da görünmüyor mu?

Sizin kaç yılında emekli olacağınız tamamen primlerinizin ödenme durumuna bağlı.
1999 daki priminiz tam olduğuna göre 18 yaşınızı dolduracağınız 27.10.2003 tarihi başlangıç olarak esas alınır 2003+17=2020 yılında süreniz dolar. Bu 5 yıllık sürede primleriniz kesintisiz olarak ödense dahi süreyi doldurduğunuz tarihte yeterli olmuyor.
Kısaca 3840 günü ne zaman doldurursanız o zaman emekli olabilirsiniz.

Teşekkür ederim ufukalp kardeşim bilgin için.

Üst Alt