Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2. derece vergi indirim hakkı kazandım. Maaşıma ne kadar yansıyacak?
tamam net maaşıma yansıyacak oran elli tl onu anladım fakat vergi inriminden faydalndım için asgari geçim indirimden aldıgım para azalacakmı bekarım şuan 59 tl alıyorum
Öncelikle şu an bekar,çocuzksuz çalışan için yani en düşük agi 59 değil 66,5 tl dir.
Asgari ücretin %15 lik dilimden gelir vergisi 113 tl olmaktadır.
Alacağınız vergi indirimi ve agi toplamı 113 tl yi geçemez.
Kısaca 57 + 66,5 = 123,5 tl değil toplamda 113 tl alacaksınız,yani vergisiz maaş.
113 + 635 = 748 tl gibi bir rakam ödenir size.
Ufukalp,
Benimde benzer bir sorum olacak cevaplayabilirseniz sevinirim.
1. derece vergi indirimi - Eşi çalışmayan 2 çocuklu (çocukların biri 5 yaşında, biride 7 aylık reşit değiller ) olan ben vergi indirimi ve AGİ toplamında ne kadar almalıyım. Ocak 2012 maaşımda net maaşımın üzerine 160 TL vergi indirimi ve AGİ aldım doğrumudur. Tşk...
Umoztürk,
2012 yılı 1.derece sakatlık indirimi 770 tl olup maaşa yansıması %15 lik ilk dilimden 115 tl dir.
2 çocuklu eşi çalışmayanın AGİ ödemesi ise 100 tl dir (99.büyük kusurat 100 diyorum)
AGİ den sonra kalan vergi tahakkukunuz tamamını almaya yeterli değil görünüyor.
Kesin cevap için brüt ücretinizi bilmem gerekiyor.
Evet vergi tahakkuku yeterli değil sanırım bu senede tamamını almaya hak kazanamadık,
şimdi baktım bordroya brüt 1154 TL. AGİ nin 45 TL sini alabiliyorum bu durumda yani kaybım her ay 55, bu yıl 660 TL bu durumda
Teşekkür ederim...