Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. Derece vergi indirimi, 97 sigorta başlangıcı ile ne zaman emekli olurum?

1806

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimi ile ilgili evraklar elime ulasti ikinci derece indirim aldim 97 yilinda ise girdim ve şuanda 5400 gün pirimim var emeklilik için yeterli mi işlemlere baslarsam hemen emekli olabilirmiyim.calistigim sure zarfında maaş harici ne kadar daha para geçer elime

emekli olabilirsiniz ama maaşınızı hesaplayamayınız ama ortala 950 yada 1000tl filan alırsınız

Maasin yuksekligi gune pek bakmiyor ben 5950 ile oldum prim asgari tarifeden yatti bugun 930 aliyorum prim yuksekten yatarsa fazla maas alirsin.calismaya devam edebilirsin calistin sure icinde devlet sosyal destek primi keser.calistigini bildirmezsen devlet avucunu yalar ,catur cutur harcarsin hem maasi hem emeklilik parasini.;)

lütfen millete kötü örnek olup teşvik etme. kanun kurallar ne ise onu yugulasın. devlete 100tl vergi ödemişsin bizlere yol saglık vs. geri dönüyorsa varsın kestirsin. herkes.

Faruk34, yanlış bilgi vermeyelim lütfen.
Vergi indirimiyle emekli olup destek primiyle çalışmaya devam eden birisinin ne emekli maaşı ne de çalışırken alacağı maaş yönünden hiçbir kaybı olmaz neden kaçak çalışsın ki?
Evet emekli çalışanın çalıştığı yerden alacağı maaştan destek primi kesilir,ancak bu kez de normal sigorta primi kesilmeyeceğinden eline geçen diğer çalışanlardan az olmayacaktır.
Hatta normal bir sigortalıdan kesilen sigorta primi oranı % 14 iken emekli çalışandan kesilecek destek primi oranı % 7,5 dur.
Kısaca emekli çalışan aynı maaşla birlikte çalıştığı arkadaşından az almayacağı gibi biraz da fazla alır.

Kimse uyanıklık yaptığını sanarak kaçak çalışma yollarına gitmesin,tesbiti halinde emekli maaşından bile olabilirsiniz.
Ayrıca o destek prim iş kazası ve meslek hastalıklarını kapsar,Allah göstermesin işyerinde başınıza bir kaza falan geldiğinde tek güvenceniz budur.

Bilgi için teşekkürler.Emekli olanlar eğer calışmayıp kendi ustlerine dukkan acıp vergiye tabi olursa ,emekli maaşlarından sosyal güvence destek primi kesilir.

Evet o dediğiniz Bağkur için geçerli,burada arkadaş mevcut işyerinde devam etmek konusunda sormuş uygulamayı.

Üst Alt