Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. derece vergi indirimi maaşıma ne kadar yansımalı?

lion96

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar özel sektörde çalışıyorum asgari ücret alıyorum ve şuan 1000 tl maaşım bu ay girdim işe , vergi indirimi ne kadar almam lazım %60 raporum var . muhasebeciye sordum 68 tl diyor normalde 200 küsür falan almam lazım degil mi ?

http://www.engelliler.biz/forum/sak...68-2015-yili-sakatlik-indirimi-tutarlari.html

[FONT=sans-serif]Birinci Derece Sakatlıklar İçin: 880,00 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]İkinci Derece Sakatlıklar İçin: 440,00 TL[/FONT]
[FONT=sans-serif]Üçüncü Derece Sakatlıklar İçin: 200,00 TL

Ama bu yıllık oran.
Aylık olarak % 15 i alınıyor.
Bu sebeple maaşa da 50 - 60 lira gibi bir ücret yansıyor.
Eğer AGİ'niz varsa bu ücret daha da düşüyor.

Örneğin ben 3.dereceyim maaşımda AGİ var 100 lira bu yüzden vergi indirimi dolayısıyla maaşıma yansıyan ek ücret yok.
Ama vergi indirimi bordromda var.[/FONT]

agi farklı,vergi indrimi farklı değil mi..bende 3 dereceden emekliyim.agi 135 tl, ayrıca 30 tl vergi indirimim var.

Plumeria bende şimdi bordroma baktım, yok :) maaş tutarınamı dahil olmuş oluyor?

Sakatlık indirimi : 440,00
AGİ : 108,14
vs.vs.
Yazıyor ek ücret falan yazmıyor.
Maaşım da normal konuştuğumuz gibi olduğu için engellilikle alakalı ek ücret yok 10lira bile :)

1 nci derece vergi indiriminden yararlanıyorum evli 2 çocuk eşim çalışmıyor agi 85 tl + 102 tl vergi indimi ödeniyor bordroda.

agi farklı vergi indirimi farklı ben maaşımda ikisinide alıyorum 73,33 tl vergi indirimi + 90,11 de agi alıyorum

bende agi 135 tl alıyorum,30 tl vergi indirimi alıyorum

Üst Alt