Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. derece vergi indirimi ve 2004 sigorta girişi ile ne zaman emekli olabilirim?

mustafacoban1

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
ben lösemi hastasıyım tedavımı bıtıtrdım sımdı gayet ıyıyım sukurler olsun sadece kontrollere gıdıyom rapor cıkardım % 70 ve sureklı kontrol muayenesı yok . vergı ındırımı ıcın vergı daıresıne bas vurdum 11,09,2012 tarıhınde bugun oglen ıs yerıme onaylandıgına daır yazı geldı % 70 ıkıncı derece sakatlık ındırımı dıye sure yazmamıslar sımdı benım ışe gırıs tarıhım 01,05,2004 prım gun sayım 2654 buna gore ne zaman emeklı olurum
bıde bu ıs yerınden ayrılırsan 1-2 sene sonra mısal baska yere basvurdugunda vergı daıresıne tekrar basvurmam gerekıyomu yada yenı rapor ,kontrol gıbı

2008_oncesi.PNG

18 yıl 4000 güne tabiisiniz.
2022 yılında prim gününüzü 4000 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz..
Vergi indirimi hakkı bir defa alınır, sadece şehir değiştirirseniz bunu deftrerdarlığa bildirmek zorundasınız. Onun dışında, aynı şehirde işyeri değiştirdiğinizde tek yapmanız gereken şey işyerinize vergi indiriminden yararlandığınızı beyan etmektir. Ayrıca defterdarlıktan evrak almanıza gerek yok...

emeklılık basvurusunda damı kontrol muayenesı dahı ıstemıceklermı cunku benım hastalıgımın tedavı devam edıyosa olumlu yanıt verıyosa %70 tedavı bıttı remısyona gırınce 5 sene %30 dıye ılerledıkce rapor oranı dusuruluyo o yuzden aklıma takıldı ve suan gayet ıyıyım rapor cıkarmaya kaksam doktorda soyluyo %30 verırım oyuzden bu kadar ustune dusuyom kontrol veya tekrar rapor ısterlermı dıye ama ne raporda kontrol suresı yok dıyo ıs yerıne gelen sakatlık ındırımındede 1 senelık yada 5 senelık demıyorlar

Vergi indirim belgenizde süre ibaresi yoksa dediğiniz gibi raporun süreli olmasıda önemli olmaksızın, SSK statüsünden emekli olacağınız için hak etmiş olduğunuz vergi indirimi sizi yeniden rapor almaksızın emekli edecektir. Rahat olun...

Fazla yatan prımın faydası varmı yokmu ?

Benım sureklı raporumla vergı ındırımı aldım
erken emeklılıgımde bır sıkıntı yasanmazsa 10 sene daha var
bu sure zarfında bana 4000 gun lazım suan 2700 lerde 3-4 sene sonra prım gunum doluyo
gerıye kalan 6-7 sene prım yatırcagımda bana bunu emeklı maasımda bır artıs saglıcakmı

Lösemi hastaligin 1,5 seneden sonra tekrarladi ilik nakli olcam benim daha onceden aldigim % 70 sürekli rapor ve vergi indirimin var 2004 agustos girisim 3000 gunu filan var simdi gecen yeni birsey okumustum kanser hastaları tesişten sonra 24 ay malul ilik nakli olanlarda 12 ay malul sayilcakmis simdi benim ne yapmam gerekiyor tam bir bilgisi olan varmi acaba

yeni maluliyet cetveli'ne göre lözemi için şu kriterler belirtilmiş:

5. Lösemiler
A. Akut lösemi (T-hücreli lenfoblastik lenfoma dahil): tanı veya relaps tarihinden itibaren en az 24 ay süreyle; kemik iliği veya kök hücre naklinden itibaren en az 12 ay süreyle malul olarak kabul edilir. Sonrasında, var olan herhangi bir rezidü hasar(lar)ı etkilenen vücut sistemi kriteleri altında değerlendirilir.

B. Kronik myelojenöz lösemi: 1 veya 2’de tanımlanan şekliyle;
1. Hızlanmış (akselere) veya blast fazı; tanı veya relaps tarihinden itibaren en az 24 ay süreyle, kemik iliği veya kök hücre naklinden itibaren en az 12 ay süreyle malul olarak kabul edilir. Sonrasında, var olan herhangi bir rezidü hasar(lar)ı etkilenen vücut sistemi kriterleri altında değerlendirilir.
2. Kronik faz; a veya b’de tanımlanan şekliyle:
a. Kemik iliği veya kök hücre naklinden itibaren 12 ay süreyle malul olarak kabul edilir. Sonrasında, var olan herhangi bir rezidü hasar(lar)ı etkilenen vücut sistemi kriterleri altında değerlendirilir.
b. Antineoplastik tedaviye rağmen progresif seyreden hastalık

C. Kronik lenfositer lösemi:
1. Akut lösemiye dönüşüm gösteren
veya
2. 12 aylık periyod süresince birden fazla antineoplastik tedavi başlanması gereksinimi olan

Bilgi edinme !

EVRAK BİLGİLERİ
VARİDE NO:[FONT=Verdana]6,935,355[/FONT]VARİDE TARİHİ:[FONT=Verdana]08.05.2014[/FONT]
GELDİĞİ YER[FONT=Verdana]İZMİR TEPECİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ[/FONT]T.C. KİMLİK NO

[SIZE=-1][FONT=Times New Roman]
[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]08.05.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM KONAK SGM HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]08.05.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM KONAK SGM HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]24.06.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM SAĞLIK SGM BÖLGE SAĞLIK KURULU EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]24.06.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM SAĞLIK SGM BÖLGE SAĞLIK KURULU EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]5[/FONT][FONT=Verdana]30.06.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM KONAK SGM HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]6[/FONT][FONT=Verdana]30.06.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM KONAK SGM HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]7[/FONT][FONT=Verdana]12.08.2014[/FONT][FONT=Verdana]IZMİR SGİM KEMERALTI SSGM DESTEK HİZMETLERİ(GENEL EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]8[/FONT][FONT=Verdana]12.08.2014[/FONT][FONT=Verdana]IZMİR SGİM KEMERALTI SSGM DESTEK HİZMETLERİ(GENEL EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]9[/FONT][FONT=Verdana]12.08.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM SAĞLIK SGM BÖLGE SAĞLIK KURULU EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]10[/FONT][FONT=Verdana]12.08.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM SAĞLIK SGM BÖLGE SAĞLIK KURULU EVRAK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]11[/FONT][FONT=Verdana]28.08.2014[/FONT][FONT=Verdana]IZMİR SGİM KEMERALTI SSGM DESTEK HİZMETLERİ(GENEL EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]12[/FONT][FONT=Verdana]29.08.2014[/FONT][FONT=Verdana]IZMİR SGİM KEMERALTI SSGM DESTEK HİZMETLERİ(GENEL EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]13[/FONT][FONT=Verdana]29.08.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM KONAK SGM HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]14[/FONT][FONT=Verdana]29.08.2014[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM KONAK SGM HALKLA İLİŞKİLER SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]

[/FONT]
[/SIZE]

Ne anlamam gerekiyo burdan herkez bır bırıne yolluyo bı bana yollayan yok haber :)

Konuyu açıklasaydınız bari birşeyler söylenebilirdi.Normal şartlarda Dilekçe verildiğinde 15 gün içinde cevap verilmesi gerekir.Bilgi Edinmeye yazdığınız da da aynı şekilde cevap gelinmesi gerekir.Fakat bu çok farklı birşey bundan hiçbir şey anlayamadım.

En son Şahıs yazar ve Zimmetten çıkarıldı der. O zaman size yollanır. :) Bu yazıyı gördükten sonra 1 hafta gibi bir süre içerisinde elinize ulaşır.

Malullük basvurusu sonucu bekliyom konu bu .kelebek tsk 1 hafta bekleyelim 4 aydir bekliyoz nasilsa ;)

Slm sun elime mamullugun kabul edildigine ve ne kadar maas alcagima dair bir evrak geldi 2004 ssk girisim 3328 gun primim hep askeri ucretten yatti baglanan aylik 532 tl sevinsenmi uzulsenmi bilemedim bu maas normalmi.yoksa.itiraz.etmem bir.ise.yararmi yardimci olabilcek varmi

mustafacoban;

siz bağkur'da mı ssk'da mı emekli oldunuz? genellikle bağkur maaşı düşük oluyor

Hayirli olsun zamanla yukselir ins.

532 TL aylık inanılmaz düşük! Nedir bu emekli maaşlarının düştüğü durum.

Aylığın yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne başvuru yapın.

Peki bülent bey tekrar hesaplatmam bana bir sıkıntı yaratirmi 6ay bekledim bu ayin 26 sinda ilk maasi cekicem nasip olursa

İlk maaşı çektikten sonra başvurun. Hiç bir sorun olmaz. Maaşınız kesintiye uğramaz.

Slm yeni bir haber cikti skk girisi olmadan askerlik yapan kisiler 1 sene erken emekli olabilir diye ben askerden once ssk girisim yok ve 2011`de surekli vergi indirimim ve saglik raporum var bu yeni haber erken emeklilik icinde 1 sene daha erkene cekermi emekliligimi ?

Mustafa bey, zaten askerliğinizi sigorta başlangıcından önce yaptığınız için askerlik sürenizin istediğiniz kadarını borçlanabilirsiniz. Borçlandığınız gün kadar geriye gider sigorta başlangıcınız bu tarih olur.

Bi konuda bilgi almam lazım malullük maaşım 532 tl zaten çok düşük her hafta hastaneye kontrole gidiyorum hem muane hem ılac farkı derken her ay 70 - 80 tl kesıntı oluyo bunu nasıl cozebılırız bı care varmı

Maalesef bu muayene/ilaç kesintisi hükümetin bize en büyük kazıklarından biri. Ben de benzer şekilde 10-20 derken her ay saçma sapan ödemeler yapıyorum...

Üst Alt