Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2. dereceden vergi indirimi aldım. Sonradan rapor oranım arttı. Ne yapmalıyım?

kadir aga

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam.. 2. derece 400 tl olan gelir vergisi muafiyetim sağlık raporundaki yükselme nedeniyle(% 95 oldu) vergi dairesine gittim.bu raporla vergi muafiyetimin 800 tl olması gerektiğini ifade ettim hayır olmaz dediler..neymiş vergi dairelerinden hastaneye sevk yazısı alacakmışız.böyle saçmalıkmı olur?adam koskoca hastanenin raporunu kabul etmiyor seni vergi dairesi olarak ben hastaneye sevk edeceğim diyor.site yönetiminden ricam bu duruma itiraz etsinler.

prosedür öyle arkadaşım aldığın maliyeye git sevk al hastahaneye son aldığın raporun ve tetkiklerin ile müraacat et onlar zaten en son rapor üzerinden işlem yaparlar raporuda yeni aldıysan ...

Neye dayanarak kendi sevkleri ile rapor alınmasını şart koşmuş o görevli bilemiyorum. Ama gelirler idaresi başkanlığı'nın bu konudaki görüşü tam aksini söylüyor:

SORU 8: Başka amaçlarla alınmış raporlar engellilik indiriminde de geçerli midir?

Engellilik indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlanmaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.

Üst Alt